Все още няма Омикрон у нас, но нямало как да ни прескочи

Не се налагало въвеждането на допълнителни COVID мерки
119
Все още няма Омикрон у нас, но нямало как да ни прескочи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До този момент съмненията за „Омикрон“ у нас не са потвърдени, но най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните варианти не ни прескочи, коментира служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров пред bTV.

Още по темата

Според него засега не се налага предприемането на допълнителни COVID мерки.

„Предприели сме всички необходими мерки своевременно. Защитени могат да се чувстват онези, които са ваксинирани и са изградили имунна защита“, увери той.

Кацаров допълни, че от десетина дни страната ни не е в червената COVID зона, в оранжева зона е и е на път да мине в жълтата.

„Общата смъртност в България по начало е много висока. Ние бяхме на първо място в света и преди пандемията. Анализът, който правим за високата COVID смъртност у нас, отчита няколко причини. Една, от които е, че сегашният
„Делта“ вариант протича по-тежко от предишните. Но основната е, че много малко хора се ваксинираха“, заяви служебният здравен министър.

Кацаров допълни, че 90% от починалите от COVID-19 у нас са над 60 г. и неваксинирани, а третата причина за високата смъртност е лошото състояние на здравната система.

„Ако лятото имaше по 30 000-40 000 поставени ваксини седмично. Сега имаме по 130 000-140 000 поставени. Сякаш хората осъзнаха смисъла на зеления сертификат“, каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
14
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Канада в момента е ковид концлагер, където забраниха на неваксинираните (т.е. здравите) да купуват храна без фашисткия сертификат. Понеже Траволта е канадец, разбира се, че той ще се опитва да уподоби България на милия на сърцето му канадски фармацефтичен Гулаг. Освен това, за здравен министър той гласи лелчето от съюза на фамацефтите, която, де-факто е представителят на биг фарма за България. Така че когато тези сформират правителство и се позакрепят, ще продължат терора с удвоена сила.
67
3
 
5
 
! Отговори
внимание преди 2 години
У нас няма оМикрон но върлува Кацаров.
66
2
 
13
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Търсят омикрон, за да го посрещнат с хляб и сол, като скъп гост. И то си е така, темпа спада, а многомилиардния бизнес трябва да се развива. Геноцидът също.
65
4
 
12
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Ако няма Омикрон у нас, внесете го! Предпочитам него пред "ваксините".Омикронът се очертава да върши това, което правят и новите ваксини - да заразява, но да караш грипчето леко и без хоспитализация. Само дето е по-безопасен.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И най-важното пропуска, че тестовете с плюнка използвани при учениците осигуряват 168 часа безопасна среда.
63
1
 
14
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Кацаров, само затвърждаваш факта че политици и управляващи лъжат безсрамно и безскрупулно. Ускоряването на ваксинацията е заради инструмента на терора и фашизма зелен сертификат. Другите лъжи няма да ги споменавам, защото не са толкова очевидни. Но който си е позволил за лъже за едно, без проблем ще лъже за всичко.
62
1
 
17
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ей, голямо търсене го търсят тоз микрон. Да вървят у ЮАР и да си го вземат, кво са го затърсили всеки ден.
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, всичко ще свърши, щот парите ни станат цифрови и няма вече хартиени ! Тогава ще могат да ни контролират напълно ... Стойте си вкъщи и кротувайте, тва е начина !
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртт след 60 си се води навременна от старост. Само НОЙ не го разбира.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се моля да дойде, Кацаров. Кара се като обикновен *** с лека кашлица. Какво по-прекрасно от това цялото население да се ваксинира природно, при това не само срещу някакво шипче, а срещу цялото чудо ковидно? Това е страхотна новина. Добре дошъл е омикрона. Даже с хляб, сол и медец ще го посрещна. Хайде, на здраве да ни е!
58
1
 
8
 
! Отговори
Онострадамус преди 2 години
Сега Омикрон после Омаркел ще има и така скоро не му се вижда края на тоя коронавирус...
57
1
 
18
 
! Отговори
перко преди 2 години
КАЦАРОВ - ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА МИНИСТЬР!!!
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е казал Кацаров, значи ще стане обратното - ще ни прескочи )))
55
1
 
11
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
Новото правителство ще плати висока цена, ако се заиграе с ковид! ГЕРБ не падна защото "новите" са невероятни, а защото следваше тренда на ковида, поради което населението обедня и се озлоби и съответно им показа задната врата! Новите ги чака същото, само че ще бъдат изхвърлени със зверства и бруталност! А Рашко Чашков Дамаджанов милиционера ще разследва служителите си за "полицейско насилие" или пък този път не...
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера един журналист си издаде овчото мислене "Ама всички правят така , искате да сме в социална изолация от Светът ли?!"
53
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров махай сертификата за хотелите! Туристи от чужбина няма да дойдат така или иначе, а неваксинираните у нас са 75% и всичките в активна възраст! Биг Фарма ли ще ти плаща пенсията бе, мишок жалък!?
52
2
 
14
 
! Отговори
лъже преди 2 години
"Кацаров допълни, че 90% от починалите от COVID-19 у нас са над 60 г. и неваксинирани," - да се говори за починали от ковид без аутопсия е лъжа и спекулация. Може да са 90%, може да са и 20%.
51
0
 
0
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Браво,но как се сети?
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацизма броди из Европа! У нас строява депутатите и вече назначава министри! Хайл камаради!
49
1
 
19
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
И какво като има бе, другарю Лопатко Фурнаджийски?! Досега няма постъпил в болница от т. нар. "омикрон", а камо ли умрял. Жалки и долни сатанисти!