Заради "Омикрон" Pfizer предупреждава: Нужна е четвърта доза

Най-важното в момента е да се осигурят трети дози за зимата
9 дек 2021 16:09, Нели Христова
247
Заради "Омикрон" Pfizer предупреждава: Нужна е четвърта доза
Снимка: БГНЕС

Четвърта доза от ваксината срещу ковид може да необходима по-рано от очакваното заради варианта Омикрон, заяви изпълнителният директор на „Pfizer” Албърт Бурла.

Пред американската телевизия CNBC той каза, че първоначално е очаквал четвърта доза 12 месеца след третата, но сега вече може да е нужно този срок да се намали.

Когато видим реалните данни, ще определим дали Омикрон е добре покрит от третата доза и за колко време, уточни Бурла и допълни: „Мисля, че ще ни трябва четвърта доза."

Изпълнителният директор на Pfizer каза, че хората може да се нуждаят от четвърта инжекция срещу Covid-19 по-рано от очакваното, след като предварителните изследвания показват, че новият вариант Омикрон може да подкопае защитните антитела, генерирани от ваксината, която компанията разработи заедно с BioNTech.

Pfizer и BioNTech публикуваха в сряда сутринта резултатите от първоначалното лабораторно проучване, което показа, че третата инжекция е ефективна в борбата с варианта Омикрон, докато първоначалната серия от ваксинации с две дози значително намалява способността за защита срещу новия щам. Въпреки това серията от две дози вероятно все още осигурява защита срещу тежко заболяване, причинено от Омикрон, твърдят компаниите.

Бурла отбеляза, че предварителното проучване на компанията се основава на синтетично, лабораторно създадено копие на варианта и са необходими повече данни от тестове с истинския вирус. Тези реални резултати ще бъдат по-точни и се очакват през следващите две седмици, каза главният изпълнителен директор на Pfizer.

"Когато видим данни от реалния свят, ще определим дали Омикрон се покрива добре от третата доза и за колко време. Освен това мисля, че ще ни е необходима четвърта доза", каза Бурла в предаването "Squawk Box" по CNBC.

Преди това Бурла прогнозираше, че четвъртата доза ще е необходима 12 месеца след третата. "При Омикрон трябва да изчакаме и да видим, защото разполагаме с много малко информация. Възможно е да се нуждаем от нея по-бързо", каза той.

Главният изпълнителен директор на Pfizer заяви, че най-важното в момента е да се осигурят трети дози за зимата. Служителите на общественото здравеопазване са обезпокоени от скок на инфекциите от ковид, тъй като хората се събират повече на закрито, за да избягат от студа.

"Третата доза, според мен, ще осигури много добра защита ", каза Бурла. Той заяви, че лечения като пероралното антивирусно хапче Paxlovid на Pfizer ще помогнат за предотвратяване на хоспитализациите и контрол над ковид през зимата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е нужна 4 доза, значи ще има и 5, 6 и 66-та.Което значи, че ваксините са с по-малък срок на годност от един шоколад.
177
1
 
39
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Ако ги питате,Скоро абокати ще са нужни
176
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирка е пълен . Дупчете се скоро ще сте като тия хероинаджиите.
175
3
 
27
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Няма страшно.Един поляк бил с 23! Така , че има за къде да се бодете.Давайте бил ге.йс черпи.
174
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то като погледнеш, четвърта доза ще е само за тая година. Па догодина колко ще са - един Господ знае. Всъщност ориентира за това са буквите в гръцката азбука. А като свършат тия букви, може да се обърнат към йероглифите на Китай. Те са хиляди.
173
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист Бау- Май игричките на компютъра съвсем са те увредили умствено. Малко са ти витамините. Ходи да си боднеш още няколко дози.
172
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е готова армията им от зависими слуги. Сега могат да нападнат когото си искат.
171
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 187-красиви като ЛГТБ ли какъвто сигурно си и ти.
170
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗОРЪТ БЕШЕ ДА НАКАРАТ ХОРАТА ДА СИ ПОСТАВЯТ ПЪРВА ВАКСИНА.ТЕЗИ СЪС ПЪРВА ГИ ЧАКА ВТОРА,ТРЕТА И ТАКА НАТАТЪК ВЕЧЕ НЯМА СПИРАНЕ.И ВСЕ ПО СКЪПО ЩЕ СЕ ПЛАЩА ЗА ВАКСИНИТЕ
169
38
 
8
 
! Отговори
Програмист Бау преди 2 години
От Пфайзер още от началото обявиха че дозите трябва да са четири, ама кой да слуша! За това ще си останете все бедни и жалки, а не като умните и красиви хора на запад! Впрочем това не е баш ваксина за Ковид, както обявяват неправилно нашите ***, а витаминчета и за това трябва да се приемат веднъж месечно. Капиш?
168
0
 
40
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Беше ясно още от самото начало.. Не е истина просто, а като знам колко мои приятели и роднини се подведоха.. Алчни фармаизроди !!!Линч!!
167
0
 
28
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Докато Сорос, Гейтс и свързаната с тях Пфайзер не бъдат елиминирани-кошмарът "Ковид" няма да има край.
166
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уима по нов вариант . Нещо средно между делтаи алфа варианта с нови трийсет мутации в шипа. Засяга предимно мозъка и хипофизата. Предизвиква мигрена , болки и зачервяване на очните ябълки в съчетание с неубоздан спорадичен смях . Без температура и други . Лекува се с транквиланти и обезопасителни обездвижване.Превод от Гугъл
165
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има и 6та доза парите им се ослаждат.
164
3
 
27
 
! Отговори
В. преди 2 години
Колкото повече ваксъри толкова повече материал за нови мутации за адаптация на вируса към ваксините. Продължаването на ваксинирането е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
163
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 пфайзер.1 инфлувак.1 дифтерия и тетанус и още колко на брой в .рамките на 1г.кой ще ми гарантира че това няма да ми навреди.
162
1
 
45
 
! Отговори
???? преди 2 години
Четвътра доза...................хаха.............ваксъри.................на маймуни ви направиха................утре пета доза............и така, ...............докато сте живи!!!
161
0
 
50
 
! Отговори
Да му мислят преди 2 години
То, при един антибиотик не се знае как ще реагира организма - има си странични реакции, тея дажасат през 3 месеца препарати с търговска тайна, които са в изпитателен срок и в момента тече четвърта фаза на изпитване на живо! Да му мислят тези, за които тялото не е храм Божи, а *** за медицински отпадъци!
160
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основният проблем на ваксърите е, че не могат да различат наука от реклама, затова е най-добре за цялото общество да се ваксинират всеки месец, докато са живи. Останалите естествено ще пропуснем дори и първата доза...
159
0
 
37
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Днес против омикрон, утре против пърхот, абонати да има!