Заради "Омикрон" Pfizer предупреждава: Нужна е четвърта доза

Най-важното в момента е да се осигурят трети дози за зимата
9 дек 2021 16:09, Нели Христова
247
Заради "Омикрон" Pfizer предупреждава: Нужна е четвърта доза
Снимка: БГНЕС

Четвърта доза от ваксината срещу ковид може да необходима по-рано от очакваното заради варианта Омикрон, заяви изпълнителният директор на „Pfizer” Албърт Бурла.

Пред американската телевизия CNBC той каза, че първоначално е очаквал четвърта доза 12 месеца след третата, но сега вече може да е нужно този срок да се намали.

Когато видим реалните данни, ще определим дали Омикрон е добре покрит от третата доза и за колко време, уточни Бурла и допълни: „Мисля, че ще ни трябва четвърта доза."

Изпълнителният директор на Pfizer каза, че хората може да се нуждаят от четвърта инжекция срещу Covid-19 по-рано от очакваното, след като предварителните изследвания показват, че новият вариант Омикрон може да подкопае защитните антитела, генерирани от ваксината, която компанията разработи заедно с BioNTech.

Pfizer и BioNTech публикуваха в сряда сутринта резултатите от първоначалното лабораторно проучване, което показа, че третата инжекция е ефективна в борбата с варианта Омикрон, докато първоначалната серия от ваксинации с две дози значително намалява способността за защита срещу новия щам. Въпреки това серията от две дози вероятно все още осигурява защита срещу тежко заболяване, причинено от Омикрон, твърдят компаниите.

Бурла отбеляза, че предварителното проучване на компанията се основава на синтетично, лабораторно създадено копие на варианта и са необходими повече данни от тестове с истинския вирус. Тези реални резултати ще бъдат по-точни и се очакват през следващите две седмици, каза главният изпълнителен директор на Pfizer.

"Когато видим данни от реалния свят, ще определим дали Омикрон се покрива добре от третата доза и за колко време. Освен това мисля, че ще ни е необходима четвърта доза", каза Бурла в предаването "Squawk Box" по CNBC.

Преди това Бурла прогнозираше, че четвъртата доза ще е необходима 12 месеца след третата. "При Омикрон трябва да изчакаме и да видим, защото разполагаме с много малко информация. Възможно е да се нуждаем от нея по-бързо", каза той.

Главният изпълнителен директор на Pfizer заяви, че най-важното в момента е да се осигурят трети дози за зимата. Служителите на общественото здравеопазване са обезпокоени от скок на инфекциите от ковид, тъй като хората се събират повече на закрито, за да избягат от студа.

"Третата доза, според мен, ще осигури много добра защита ", каза Бурла. Той заяви, че лечения като пероралното антивирусно хапче Paxlovid на Pfizer ще помогнат за предотвратяване на хоспитализациите и контрол над ковид през зимата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на балаците ваксари. След 4 та ще дойде 5та и така до края на жалкия ви кратък животец
157
2
 
43
 
! Отговори
Д-р Фаучи преди 2 години
Вече започнах да мисля, че новината за четвъртата доза няма да я публикуват. Всичко върви според плана. Напред народе към ваксините.
156
0
 
31
 
! Отговори
Милен преди 2 години
Аз се чудя защо още ги броят... да пишат просто СЛЕДВАЩА доза и толкова. Да забият един период, дали ще е 5-6-7 месеца и да си знаят да се редят за дозичка.
155
1
 
46
 
! Отговори
Aсен преди 2 години
Един колега се ваксинира, пропи се, отслабна, разведе се и заживя с мъж
154
3
 
8
 
! Отговори
К за Файзер преди 2 години
Кайзершмайзер е ястие, произхождащо от Южна Бавария и Тирол. Като текстура наподобява палачинково тесто, но по-гъсто и се разкъсва по време на приготовлението му. Гарнира се с пудра захар и ябълков мус.
153
3
 
14
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Пази грънци
152
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако зависи от Бурла и приходите му...всеки ден ще ви боцкатг
151
2
 
27
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
то се видяло, че лудите глобалистки комунистки паразитки няма да спрат с тази фалшива пландемия, има само един начин да бъдат изтребени и корена на злото е ватикана който трябва да бъде изравнен с земята, а папата и неговата *** избити до крак..
150
2
 
58
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Заради Омикрон, от който е починал 1 /един/ от цялото човешко население на планетата Земя, е нужна четвърта доза?!?!?! Хай се-ктир бе, мошеници!
149
0
 
45
 
! Отговори
Гуню преди 2 години
Тъй, тъй още първа не сме сложили,тези за четвърта говорят....Ейййй голяма лакомия бе братко, кво ще ги правите толкоз пари бе? Колко години ще живеете да ги похарчите? Гнус.....
148
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един въпрос до доктора- за хората с две дози какво следва по демократичните закони и вижданията на хуманната медицина, ако не се бустнат- бой с камшици, затвор или доброволно евтаназиране?
147
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, Симидчиев и Кантарджиев нали казаха, че след две ваксини ще си върнем нормалното?!
146
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 2 години
До 158 ти да не си гробар откъде знаеш бройката .
145
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че е добре всички ваксинирани да си сложат това което препоръчват Пфайзер.
144
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги дават направо 3 в 1 на ваксарите вече им е все тая.
143
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Пандо ти педофил ли си? В коментар 166 приличаш на такъв.
142
0
 
35
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ами ха честито! Тъз година трета, догодина пета!!!
141
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципно Земята е плоска, но е разпъната върху кълбо и някъде в океана е хваната с ластици.
140
39
 
5
 
! Отговори
ваксиниран преди 2 години
не се чувствам измамен че съм жив и нищо ми няма, а всеки ден по над 100 антиваксъра гушват букета.
139
0
 
13
 
! Отговори
Дрю Притчард преди 2 години
Купувам антични предмети: шкафове, маси, лампи, скулптури, килими, огледала и др.