Заради "Омикрон" Pfizer предупреждава: Нужна е четвърта доза

Най-важното в момента е да се осигурят трети дози за зимата
9 дек 2021 16:09, Нели Христова
247
Заради "Омикрон" Pfizer предупреждава: Нужна е четвърта доза
Снимка: БГНЕС

Четвърта доза от ваксината срещу ковид може да необходима по-рано от очакваното заради варианта Омикрон, заяви изпълнителният директор на „Pfizer” Албърт Бурла.

Пред американската телевизия CNBC той каза, че първоначално е очаквал четвърта доза 12 месеца след третата, но сега вече може да е нужно този срок да се намали.

Когато видим реалните данни, ще определим дали Омикрон е добре покрит от третата доза и за колко време, уточни Бурла и допълни: „Мисля, че ще ни трябва четвърта доза."

Изпълнителният директор на Pfizer каза, че хората може да се нуждаят от четвърта инжекция срещу Covid-19 по-рано от очакваното, след като предварителните изследвания показват, че новият вариант Омикрон може да подкопае защитните антитела, генерирани от ваксината, която компанията разработи заедно с BioNTech.

Pfizer и BioNTech публикуваха в сряда сутринта резултатите от първоначалното лабораторно проучване, което показа, че третата инжекция е ефективна в борбата с варианта Омикрон, докато първоначалната серия от ваксинации с две дози значително намалява способността за защита срещу новия щам. Въпреки това серията от две дози вероятно все още осигурява защита срещу тежко заболяване, причинено от Омикрон, твърдят компаниите.

Бурла отбеляза, че предварителното проучване на компанията се основава на синтетично, лабораторно създадено копие на варианта и са необходими повече данни от тестове с истинския вирус. Тези реални резултати ще бъдат по-точни и се очакват през следващите две седмици, каза главният изпълнителен директор на Pfizer.

"Когато видим данни от реалния свят, ще определим дали Омикрон се покрива добре от третата доза и за колко време. Освен това мисля, че ще ни е необходима четвърта доза", каза Бурла в предаването "Squawk Box" по CNBC.

Преди това Бурла прогнозираше, че четвъртата доза ще е необходима 12 месеца след третата. "При Омикрон трябва да изчакаме и да видим, защото разполагаме с много малко информация. Възможно е да се нуждаем от нея по-бързо", каза той.

Главният изпълнителен директор на Pfizer заяви, че най-важното в момента е да се осигурят трети дози за зимата. Служителите на общественото здравеопазване са обезпокоени от скок на инфекциите от ковид, тъй като хората се събират повече на закрито, за да избягат от студа.

"Третата доза, според мен, ще осигури много добра защита ", каза Бурла. Той заяви, че лечения като пероралното антивирусно хапче Paxlovid на Pfizer ще помогнат за предотвратяване на хоспитализациите и контрол над ковид през зимата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
0
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
До АнонименНе позна, това означава, че си *** на кило!
197
0
 
2
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Ако толкова Вие мъчно, че тук не са такива бройките, чакайте да минат празниците и да дойде новия вариант тук. Тогава вече ще се видим в зор, само дано не сте от пострадалите и да се молите, за въздух и да има кой да ви го даде (прегледа)
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките 4 дози с единакво съдържание ли са или според щама?
195
1
 
3
 
! Отговори
Логика преди 2 години
Шеф на предприятие, печелещо милиарди от производството на продукт, който се купува от правителства при незнайно какви условия и се налага насила с всякакви методи, какво очаквате да ви каже?! "Нямате нужда от МОЯ продукт и аз не искам да печеля милиарди на ваш гръб." ?!?!
194
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Фазер: нужно е да сте зависими
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че си спестих първите 3, ще почакам и за четвъртата.
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 206И преди да има пандемия пак си умирахме повечко. От хубав живот и добро здравеопазване е.
191
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко фактиИспания близо 80% напълно ваксинираниБългария около 25% напълно ваксинирани.Испания новозаразени 26000 и починали 78.България новозаразени под 2000 и починали 103.Така може да сравните, която и да е държава с България, дори държави от третия свят. Ваксините спасяват човешки животи докто *** си чешат пръстите по форуми и фейсбук. Бог да пази България
190
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха ха......хохохо...хихихи. нямам сили да пиша вече истината. Измислената ви пандемия. Носете се, самоубийци!
189
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква четвърта,пета направо за 127-та започвайте да предупреждавате че ще е нужна. Ненаядници
188
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте нахални. Паника заради вирус с процент на оцеляване от 99,666% фармЦефтите забогатяват а правителствата на всички държави са толкова *** да им играят по свирката че вече си става смешно с тия нелепи ваксини.
187
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пета?А инфото,че фазера май не действа на омикрона. Що не препоръчват следващата доза да е от друга ваксина? Париииии
186
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И така до живот ще е четвърта, пета и т.н.
185
2
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Казвам го с тъга, примесена с ирония: Сигурно, Химлер, ако гледа от някъде си казва, тези ме удариха в земята, надминаха ме по човеколюбие, под формата на игли. А до вчера, не ни брояха, за хора.
184
1
 
6
 
! Отговори
Ббб преди 2 години
Мръсен хазарин!
183
1
 
33
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Какъв е смисълът от така наречените ваксини, та даже 4-та доза. След като омокрон се кара леко без услужнения,май няма смисъл а! А който не е ваксиниран изобщо на веднъж ли трябва 4 дози? Доста въпроси има които не се задават умишлено от медиите на кукловодите от този цирк. Задавът се само удобни и безсмислени за да се насърчава бизнесът но не този бизнес който трябва а този с не ефективните "ваксини".
182
1
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Няма ли накрая да на напишете кой и какъв е Албърт Бурла. Забранили ли са ви? Че то го има представен в Уикипедия. Само го преведете ако не ви е страх. Albert Bourla is a Greek-American veterinarian.. Bourla earned a doctorate in the biotechnology of REPRODUCTION at Aristotle University of Thessaloniki's Veterinary School..was born and raised in Thessaloniki, Greece, His parents, who were Sephardi Jews
181
1
 
14
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Стоян,- За какво "ваксиниране" говориш бе Стояне? Нали за ваксиниране трябва да има ваксина. Знаеш ли какво е ваксина? И какво роптаеш срещу хората които не искат да им съсипват живота, бизнеса, и тормозят, насилват и психират и бодат децата им с магически течности
180
38
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Антиваксърите се активираха. Никой не ви кара да се ваксинира спрете да пълните коментарите с вашите глупости поне. Живейте си живота и това. Е който иска ще се ваксинира, ясно че тези ваксини са като за грип и действат 6 до 8 месеца.
179
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нещо без което няма да може да се живее. Нещо което е зараза ваксината, а бустерна антидот. И как така правителствата под строй го приемат нормално? И са решени на всичко! Много странна е третата световна, първо биологична, а после химична.