Чехия одобри задължителна ваксинация за COVID за хората над 60 г.

Изискването ще е и за лекарите, полицаите, военните, пожарникарите
10 дек 2021 18:36, Елка Василева
69
Чехия одобри задължителна ваксинация за COVID за хората над 60 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Чешкото правителство одобри изискване за ваксинация на всички хора над 60-годишна възраст срещу COVID-19, предаде ДПА.

Изискването, което е един от последните актове на приключващото управлението си правителство, ще влезе в сила на 1 март догодина, показва указ на здравното министерство, публикуван днес в държавен вестник.

Ваксинацията също така ще бъде задължителна за персонала в здравните и социалните заведения, лекарите, студентите по медицина, полицаите, пожарникарите и военните.

Предстои да се види дали разпоредбата ще се запази след идването на власт на новото правителство, което би трябвало да встъпи в длъжност този месец. Представители на бъдещата петпартийна коалиция, включваща либерали и консерватори, открито се обявяват против задължителната ваксинация.

Номинираният за министър на здравеопазването Властимил Валек определи решението за задължителната ваксинация като "стъпка в неизвестното" и може да го отмени.

В Чехия почти половин милион души над 60 години не са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Сред работещите в домовете за възрастни хора и сектора на здравните грижи нивото на ваксинация е 65 процента.

Представителите на лекарското съсловие са разделени по въпроса за задължителната ваксинация. Някои предупреждават, че това ще бъде трудно проверимо, а други приветстват решението.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
5
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 2 години
Те знаят, че в болниците масово са жигосаните- заразените, за това не им изнася варианта човек да декларира, че е съгласен да се откаже от лечение срещу хобит. Не, този вариант не ги устройва - сатанистите искат да натъпчат в телата на хората течностите правени с маймунски органи, абортирани човешки деца, магнитни частици, графенов оксид и всякакви други гадости - те искат да ви избият, но не просто да ви избият, а да повлекат душите ви към ада - искат да се поклоните на звяра. Това е подготовка
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възрастова дискриминация е това. Това са все още работещи хора, дори не са пенсионери, а в графа-възрастни хахах
57
1
 
7
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Световният Елит притежава почти всички големи компании.Храна,енергия,лека,тежка промишленост са в техни ръце.Теса под 1% ние сме останалите.С тази пандемия и с насаденият страх,те ни разделиха.Накараха да иам две противоположни позиции.Това което ни предлагат не е ваксина и със сигурност не мислят за здравето на масата.Ваки ниран си,но се заразяваш и раззпростряняваш вируса и съответно и можеш да умреш.А *** ти казват,че намалява вероятността от смърт.И така да е,другото което се случва с телата
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това най-малкото е възрастова дискриминация, а да не говорим, че третиране с недоизпробван медикамент си е направо геноцид.
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да слагат на неваксинираните жълти звезди боже пази нас грешните.
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно някой е решил да се отърве от пенсионерите. Първо ковид, маски, затваряне, тестване, проследяване, карантениране, ваксиниране, бустериране, задължително ваксиниране, чипиране и накрая умиране.
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората от снимката са над 70г.възраст. Дори у нас средната смъртност свързана с ковид е над 67г. а 60г. работят до около 67г. средно. Ако има задължително ваксиниране то трябва да е за лица над 67г. възраст.
52
1
 
11
 
! Отговори
до 54 от славянин преди 2 години
Аз ако искам да те спася от всички болести с N-милиметрова ваксина между ушите ти ще се съгласиш ли!? Май не!? Точно затова всеки сам ще решава дали иска да се спаси от нещо, не някой друг да решава вместо него!
51
1
 
17
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Призовавам всички да вземат пример от бившия руски военен, който преди няколко дни изпрати в по-добрия свят няколко контрольора поискали му да си постави маска!
50
23
 
3
 
! Отговори
ваксиниране преди 2 години
трябва да ебъде задължително ваксинирането навсякъде на тази база съществува нашата цивилизация антиваксерите ще я разрушат, да не им позволим да се вдигнем да защитим знанието, мъдростта и науката, напред науката е слунце което във душите грее сега е момента да запазим живота си от безпросветните
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще е масов геноцид на пенсионери. Дано Чехите се разбунтуват!
48
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чехите искат да спасят родителите си, бабите и дядовците си от бавна и мъчителна смърт. Кое е лошото в случая???
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потресаваща фотография. Слава на Бога, това у нас не може да се случи!
46
3
 
10
 
! Отговори
До 48. преди 2 години
Ами да помним, ама тогава нали беше Тоталитаризъм. Сега нали уж Демокрация,правова държава.
45
3
 
16
 
! Отговори
ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ! преди 2 години
Застрахователните компании и пенсионния фонд на Чехия вдигат купон!
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 Моля те - Не им отваряй очите. Нека да живеят във блаженство, че само те разбират конспирациите и са ваксинирани вътрешно утробно срещу чумата на 21 век! Недей така.
43
0
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
До koск Кога ще излезете? Хак си пил една рИкия повече. Смяххххх
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В. 46 Та всъщност как управляваше ТеЖи накрая - ми пак със Укази - ту на Народно сърание, ту на Държавен съвет. Малко помните и ИЗОВЪОБЩЕ не четете История!
41
6
 
17
 
! Отговори
В. преди 2 години
2055. България единствена е спасила народа си от ваксинация.
40
3
 
16
 
! Отговори
В. преди 2 години
Управляват с Укази фашистите.