Най-изолираният щат в Австралия се отваря на 5 февруари

Западна Австралия остана изолирана почти две години заради COVID-19
13 дек 2021 22:10, Ния Христова
18
Най-изолираният щат в Австралия се отваря на 5 февруари
Снимка: Pixabay
Най-изолираният щат в Австралия отваря напълно границите си на 5 февруари. Западна Австралия остана почти две години изолирана от света заради COVID-19, съобщи БГНЕС.
 
Премиерът на Западна Австралия Марк Макгоуън обяви в понеделник плановете си да позволи на междущатски и международни пътници да влизат в щата без карантина от полунощ на 5 февруари. 
 
Очакванията са дотогава щатът да постигне целта си от 90% напълно ваксинирана, съобщи „Гардиън”.
 
Премиерът предупреди, че след като сухопътната граница на държавата бъде облекчена, неваксинирани или „високорискови“ пристигащи ще трябва да бъдат поставени под карантина за 14 дни, освен ако не са под 12 години или са освободени по медицински причини.
 
"Уверен съм, че това е точният момент и правилният начин да предприемем тази важна стъпка", каза Макгоуън.
 
"Западноавстралийците живяха нормален живот в нашия балон без Covid и близо 2 милиона души постъпиха правилно и се ваксинираха", каза той.
 
В същия ден Скот Морисън обяви, че квалифицираните работници и студенти с визи ще бъдат допуснати в Австралия от сряда. 

18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е щат с 2.5 милиона насалемние и масивен дълг. Здравеопазването основно разчита на пропаганда. Затегнали са го до спукване. Ще отпуснат малко. Делта не е била още там а и омикрон идва. Ваксините изветряват. хората искат малко да се наиграят лято е там. Ще ги отпуснат и после пак по къщите и с тест до магазина. иначе в лагер за възрастни
14
1
 
1
 
! Отговори
Друг мигрант преди 5 месеца
Така си и знаех. То там освен Пърт друг голям град май няма. И аз познавах една емигрантка от Пърт, пристигнала пак преди 18 години, но тя се омъжи в Бостън. Сигурно се сещаш коя е.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези фаш-исти са за санкции!
12
0
 
2
 
! Отговори
Емигрантка преди 5 месеца
В Пърт Западна Австралия от 18 години съм тук.
11
0
 
0
 
! Отговори
Друг мигрант преди 5 месеца
... пардон, Емигрантке
10
0
 
0
 
! Отговори
Друг мигрант преди 5 месеца
И в кой град живееш уважаема Мигрантке? ... ако не е тайна...
9
5
 
2
 
! Отговори
Емигрантка преди 5 месеца
Цялото нещо за ваксините е, че ако те държат извън болница, те са работили, ако те поддържат жив, те са работили.Може да нямате антитела, за да го спрете рано, но след като вирусът влезе, поне имате това, което наричаме имунологична памет... тъй като той има това предимство, той може да даде на тялото ви способността да стартира [защита] не само по-трудно, но и по-бързо."
8
2
 
10
 
! Отговори
Вируслав преди 5 месеца
До Емигрантка--Ще си говорим когато отворят щата. Не ви увряха ку-фалниците че с локдауни такива вируси, не се спират а само отлагат проблема. Неизбежен! И че "ваксините" не са ваксини. Вече 2 години изминаха и много примери с такива държави има. Само естествено създадения имунитет е спасението и само той създава колективен имунитет. Хайде ще си говорим след февруари. Ще ви нападнат в този щат всички варианти на ковид. Много държави вече се хвалиха и ги хвалиха, че са 'спрели вируса' с локдауни
7
7
 
3
 
! Отговори
Емигрантка преди 5 месеца
Щата беше изолиран защото в този щат е цялата икономика на страната- от началото на пандемията имат само 9 починали и 1200 бяха заразените предимно идващи от чужбина, имахме и май- малко дни с носене на маски и живота си течеше нормално, единствения шат в света с 10 билиона долара излишък на бюджета по време на тези 2 год. Държава подпомогна засегнатите от локдаун. Има сума ти народ чака да влезе за одобрена миграция в този щат- минимална заплата $700 седмично на неквалифициран персонал.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До февруари я камилата, я камиларя.. подават им виртуалния морков, който уж ще гризнат след 1 месеца, но междувременно ги бодат като добиттък и ги бият и отвличат в лагери за тяхно здраве и децата и възрастните. Няма не искам няма недей. Концлагер. И няма къде да бягаш. Соленоводни крокодили и бели акули патрулират и в океана, ако решиш да бягаш.
5
1
 
17
 
! Отговори
Фин преди 5 месеца
До Анонимен 6 .... така е човече, като в зоопарка и кравефермите
4
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За разлика от в България там всеки живот е ценен.
3
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те това му викам пандиз. Западните територии са пропаднала работа. Направо заточение.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тя за туй тъз държава се казва А!осралия.
1
4
 
45
 
! Отговори
Майстора преди 5 месеца
Да са им честити концентрационните лагери, със здраве да си ги ползват.