Зимните ни курорти чакат българи и завръщане на англичаните

Ски курортите във Франция затвориха за туристи от Великобритания
21 дек 2021 22:00, Анисия Иванова
61
Зимните ни курорти чакат българи и завръщане на англичаните
Снимка: БГНЕС

Зимният туристически сезон започна с надежда и с умерен оптимизъм за бизнеса. Той е базиран на нарасналия интерес и търсене от страна туристите след голямото зануляване.

Големите планински курорти дадоха старт на ски сезона. Очакванията са основно за български туристи, но и за скиори от съседните страни - Сърбия, Македония, Турция, Румъния, както и завръщане на традиционните гости от Великобритания.

На Витоша все още очакват по-добри метеорологични условия и не само това. Ян Калчев, изпълнителен директор на фирмата концесионер напомни, че там все още лифтовете не са подменени.

"Ще направим много интересни събития за децата и тематични трасета за тях - за сноуборд, забавни състезания и празници за най-малките. Това го има на сайта. Цената на сезонната карта е 700 лв. за възрастни, а за най-малките е 400 лв., има обаче и карта за пет дни - понеделник - петък с вечерно каране, която е със 100 лева на надолу от тези две тарифи. Дневната карта е 45 лв., за най-малките - 30 лв., за учениците е 35 лв.", каза Ян Калчев.

Ще работят кабинката - Сименово-Алеко - Лале 1 и Лале 2, Черни връх и Меча поляна и Учебен план - двете учебни писти, уточни Калчев. На Ветровала има писти за най-малките скиори с бейбивлекове.

Силен сезон очакват в курорта Боровец най-вече около коледните празници и през февруари, когато е ваканцията на учениците от Великобритания. В един от големите хотели всеки ден ще работи лаборатория за ПСР и бързи антигенни тестове. Мария Шейнова от фирмата концесионер посочи, че се спазват всички противоепидемични мерки, има и детско ски училище, а също и индивидуални уроци.

Основно млади хора и семейства с деца се насочват към Боровец, където има забавления и за най-малките.
На Мальовица между 5 и 10% от скиорите ще бъдат от чужбина, посочи Мартин Ицов от фирмата концесионер.

В Пампорово условията за ски са отлични, подсигурени са две лаборатории за ПСРи и антигенни тестове, казва Мариан Беляков от фирмата концесионер.

"Очакваме много добър сезон, защото имаме достатъчно сняг, много добре обработени са пистите", каза той за БНР.

Както навсякъде в туризма и в Пампорово се усещат затруднения с намирането на персонал. "Да се направят програми за привличане на младите хора, които да се обучават във всички различни сегменти на туризма, също да им се предлага реална практика в курортите", предложи Беляков.

"Затварянето на Франция за туристи от Великобритания дава принос за българските ски курорти", констатира Иван Обрейков от фирмата концесионер на ски зоната.

Това потвърди и Малин Бистрин - председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско. Освен в лабораториите в Банско тестове за коронавирус могат да се правят и на пистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пос;ле ще сме виновни на туулупите, че с е разболяваме - бъдете отговорни...
49
1
 
6
 
! Отговори
хм преди 2 години
Какви англичани? Вие луди ли сте? Няма заради 50 ненаяли се мутри, да затварят после пак цялата държава. На острова щяха ли да пускат българи, ако на ден регистрираме по 10 хил заразени?
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xftnИзраелците (евреите) ходят предимно по казината, щото хазарта в Израел е забранен :)) За другото съм съгласен, те идват да се напият и дрогират тук, това им обещават скришом туроператорите и агентите.......хахахахаха :))) Аз съм виждал немци да си извръщат червата, за англетата е ясно, те по-принцип се напиват от 2 бири, даже съм виждал немец да не улучи вратата и се вряза в стъклото, цяло чудо е че оживя :)))
47
1
 
5
 
! Отговори
xftn преди 2 години
Ако пуснат английски пияндета по зимните курорти-БЪЛГАРИТЕ ще отговорим с пътувания до зимните курорти в Австрия, Италия, Франция и Швейцария!!! Крайно време е в туристическият бранш да разберат, че българите сме по-добър клиент от английските и израелските пияници!!! Ако не го разберат-ще се случи това, което се случи на черноморските курорти!!!! Ще е пълно с *** мизерляци вместо с българи и чуждестранни туристи!!!
46
3
 
15
 
! Отговори
ОПА преди 2 години
англичаните сеят зарази по цял свят и никъде не ги искат-само нашите мутри ги канят...колко болести ще останат след тези англичани...
45
0
 
10
 
! Отговори
БайКольо преди 2 години
С цени като в Алпите, няма как да предложат дори на 1/10 от това, което има там. А именно - безупречни писти, обслужване, качество. И най-вече няма онзи познат дъх на чесън и дебелащина, докато ми искат 5лв за кафе и 100лв за легло.
44
0
 
10
 
! Отговори
Скиоро преди 2 години
Май ще си останете само с чакането....
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пл,ю. Я на ковид-и ди о ти те !
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да стъпя в митизлив хотел,който изисква от мен зелен сертификат. Аз съм свободен човек и ще ходя само в хотело за свободни хора. Ще си давам парите само на неваксинирани и мислещи люде. Плюя на ***.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
AНГЛИЙСКИЯ МAСОВ КъРВAВ ГЕНОЦИД СРЕЩУ AНГЛИЙСКИТЕ СЕЛЯНИ ПОДМИНAЛ ЧЕРВЕНИЯ МИКРЕНСКИ СПИН СЕЛЯНИН ДЕТО Е ЧЕРВЕН AЗИAИЗРОД AМA AНГЛОСЕЛЯНИ СA ИЗБИТИ ДО КРAК ТОГAВA........СЕЛО,СЕЛО,ИСПAНЦИТЕ СИ ИЗТРЕБИЛИ' ХРИСТО СТОИЧКОВ МAНГОЛОИДИ
40
7
 
6
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Ваксинирани държави хич не са ни нужни, именно те разнасят заразата
39
4
 
1
 
! Отговори
Днес е 22.12.2021 преди 2 години
ПОСЛЕДНИЯТ МАНИФЕСТ НА СЮРРЕАЛИЗМА ОТ ВАСИЛ АНГЕЛОВ И в този си опит да спасим този свят , себе си и вас ... Ние помним правилото, че няма интелигентна форма на живот, която да наложи робство върху друга интелигентна форма на живот освен една. Паразитната оса -снасяйки яйцето си в гъсеница превръщайки я в сюрреализъм, а не форма на живот. Ние сюрреалистите осъзнахме много отдавна коя е осата днеска яйцето си в света!
38
0
 
7
 
! Отговори
Да преди 2 години
Има да чакат, в чужбина е по-евтино, качествено и добро.
37
3
 
0
 
! Отговори
Днес е 22.12.2021 преди 2 години
ПОСЛЕДНИЯТ МАНИФЕСТ НА СЮРРЕАЛИЗМА ОТ ВАСИЛ АНГЕЛОВ-Ние сюрреалистите и последният от нас,които видя нашата грешка осъзнахме по времето когато написахме първият манифест,че политиката,икономиката,общественият живот са повлияни от сюрреалистичен процес превърнал ги в сюрреалистични машини задушаващи всяко чувство, емоция и нови проявления на изкуството.И макар да знаем името на този сюрреалистичен процес християнска теология се манифестираме срещу него в опита си да спасим този свят и себе си и
36
3
 
0
 
! Отговори
Днес е 22.12.2021 преди 2 години
ПОСЛЕДНИЯТ МАНИФЕСТ НА СЮРРЕАЛИЗМА ОТ ВАСИЛ АНГЕЛОВ Реалността и живота манифестират изкуството в действителността. Намират начини за неговото проявление в петте антропоморфни форми - художествена, дизайнерска, архитектурна, концептуална, антагонистична форма. И манифестирайки се в реалността те създават други проявления често корумпирани от последвалите ***, паразитиращи върху собственият си вид! Формите ли са виновни или Сюрреалистичната корупция на резонансите на света? Второто...
35
3
 
0
 
! Отговори
Днес е 22.12.2021 преди 2 години
ПОСЛЕДНИЯТ МАНИФЕСТ НА СЮРРЕАЛИЗМА ОТ ВАСИЛ АНГЕЛОВ Помнете 21.12.2021. Помнете добре тази дата, когато никой не чу Зюскинд. Или поне никой не го разбра. Сюрреализмът е процес на чист психологически автоматизъм, които цели да измести рационализма като движеща сила в този свят. Но раждайки се на този свят ние не сме сюрреалистични субекти , ние сме рационални субекти манифестиращи рационализма си чрез бръснача на Откъм, логиката и дедукцията върху това което знаем!
34
3
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 години
Християнската теология основно е тризначна - Тринити - Баща, Син, Свети дух! Демек трилъри - три парчета метал , три ножа изгорени в теб и изхвърлени дамга - оставаш само ти ... Четири камъка изгорени и дамги и изхвърлени - не могат да ти влияят никога повече! Отива им резонанса дето принципно не би трябва да е с тия цели!
33
4
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 години
Значи питайте докторката - бръснача на Откъм - как ме видите мене с три висши и две докторски да скачам през прозореца? Може ли да има друго обяснение - като латинска болест след ухапване на диво и бясно куче! Което не е било само бясно!
32
3
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 години
Сега този набор от лъжи и безмислици имат своите странични ефекти. Както и християнската религия е своеобразна "Директория протектива" и нейния афинитет към сексуално насилие и извращения като оргията спретната някъде от много хора предпразнично да изпратят старата година с най-голямото престъпление от досега направените. И всичко заради един психиатър с грешни диагнози. И после аз виновен! Как точно! Казал съм на всички как да ги изключат и да се откръстят. Никой не ме послуша, че съм луд
31
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 години
Хубаво искате да говорим! Франк Хърбърт в своя Дюн изпрати предупреждение. Сега вие можете да не харесвате "Библията" на научната фантастика, но там имаше един цитат за "Директория протектора" -набора от лъжи, измислици, митове за поредния месия и спасител, които да защитават поставените колониални владетели на местата им!