Лъчезар Томов: Омикрон не протича по-леко, ще се наложи пълен локдаун

Който е ваксиниран, може да бъде спокоен, заяви той
31 дек 2021 10:07, Нели Христова
495
Лъчезар Томов: Омикрон не протича по-леко, ще се наложи пълен локдаун
Снимка: БГНЕС

“В началото сме на нова вълна на Омикрон. Твърденията, че заразените с този вариант боледуват 70% по-леко, не са верни. Те може да са валидни за население, което е масово ваксинирано. Но не важат за България, защото у нас има много голям брой неваксинирани и непреболедували. Това означава, че можем да имаме 3 до 6 пъти повече болни едновременно, отколкото сега. Процентът на положителните проби от PCR тестовете може да скочи до 70 на сто". Това заяви пред Нова тв математикът Лъчезар Томов.

Предвид прогнозираното от него развитие на пандемията отсега нататък той предполага, че COVID смъртността у нас отново ще скочи, защото много заразени няма да може да бъдат лекувани адекватно.

Томов е категоричен, че при настъпващата вълна на вируса страната ни няма да се прави без пълен локдаун. „Добрата новина е, че който е ваксиниран, носи хубава маска и ограничава контактите си, може да бъде спокоен”, посочи още математикът.

„В COVID реанимацията на нашата болница има 45 пациенти. От данните, които получаваме ежедневно – има ваксинирани пациенти с леко и средно протичане на инфекцията, При тежките случаи – нямаме ваксинирани пациенти”, заяви доктор д-р Милен Шопов, началник на COVID реанимацията в УМБАЛ "Медика-Русе".

„Пандемията е уникална и много остра провокация към човешката психика, свързана най-вече с усещането за загуба на контрол”, посочи психологът Росен Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя хахо кога успя да изследва омикрона ,санитар ли е бил в ифекциозното или и на него звездите му го говорят ?! Щом работата опря такива световно НЕизвестни всезнайковци да поддържат плашенето , значи планът на пЛандемията е зациклил ! Така е , когато си некадърен да си изкараш прехраната по нормален начин , се съгласяваш на всякакви npocmomuu за пари ...
348
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрата новина е, че който е ваксиниран, носи хубава маска и ограничава контактите си, може да бъде спокоен, посочи още математикът.
347
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксаният Кунчев го кара леко цели 2 месеца!
346
2
 
2
 
! Отговори
До 410 преди 2 години
Защото там средната възраст на населението е 25 години примерно. При нас е 40+ години.Отделно се правят по- малко тестове, съответно част от случаите не се регистрират.
345
0
 
12
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 2 години
В казана, при рогатите, се пази място и за теб и за другият 'гениален ' математик, Витанов! За всички гадости които сътворихте на хората, ще си плащате сметките, дълго и продължително! Честита 2022 година!
344
3
 
10
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До Галин Костов- И на закрито дори, маските са безумие. Справка - Швеция= никога не са носили такива или някой да ги е задължавал. И не са душили децата си с маски!
343
7
 
34
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Палячoвците на световната фарма мафия не спират да пророкуват бедствия, шок и ужас. За това им се плаща. Наша е отговорността да не допуснем безумието да се настани в нашата родина. Доказахме че без маски на открито, зелени сертификати за всичко и задължителна вакса можем да имаме нормални коледни и новогодишни празници, за разлика от много умните и интелигентни западняци, които останаха под ключ. Честита Нова 2022 г.! Нека това да е годината на прелома! Наздраве!
342
3
 
40
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Математико, ти не разбираш от медицина, за да оповестяваш, че болестта протича по- леко. Обущарю, не по-високо от обувките, за казали древните гърци. ЧНГ на всички!
341
0
 
21
 
! Отговори
Ганчо преди 2 години
Приятели, журналисти от днес.бг, нека Новата 2022 Ви донесе здраве. Бъдете обичани!
340
1
 
21
 
! Отговори
Maртин преди 2 години
Дали ще са спокойни тези дето се опитат да затворят по домовете здрави хора? 70 процента.. Дали пък няма да го отнесат заради всички досега? Ще ще.. че и отгоре.
339
5
 
40
 
! Отговори
nikonik преди 2 години
"Добрата новина е, че който е ваксиниран, носи хубава маска и ограничава контактите си, може да бъде спокоен, посочи още математикът."ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!
338
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости! Всеки знае, че мороникон е по-лек от настинка.
337
0
 
18
 
! Отговори
Гъбарко преди 2 години
Да влезе и оня с белия боб!
336
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде ги вадите тези кукуригута? В ЮАР където откриха омикрона няма такъв филм. Освен това сега вече имаче много вакснати,70 % в ЕС имат някаква доза вакса,а става по-зле. Няма никакава медицинска логика във всичко това.
335
4
 
30
 
! Отговори
Да погледнем сега.. преди 2 години
.. данните от Дания и Германия и да всеки сам да си направи изводите. Данните от там показват, че проблеми с този вариант няма и по-точно в цифри: 57% кашлица, 54% хрема и 39% болки в гърлото. Данните показват също, че напълно ваксинирани имат проблеми с този нов вариант, по-малка част бустерни и съвсем малка неваксинирани. Данните са достъпни са всеки, който иска да ги види..
334
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен факдаун отзад и на тоя очилат льольо както и на оня с торбите под очите-пациенти на д-р Цветеслава Гълъбова. А сега трийте.
333
3
 
18
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Аха значи тоя е пуснал опорката: "Да ама в Израел са почти 100% ваксани, тъй че сега могат спокойно да си се заразяват"?? Без да обръща внимание на това че за "по-леко протичане или по-блажена смърт след ваксане", ако е вярно въобще, се отнася само за периода на действие на ваксите. За които вече признаха че е 2 месеца само. Тоя *** знае ли че Швеция го прави това вече 2 години а и преди ваксините. И при по опасните варианти..И да прочете доклада на Кох института за Германия сега за Омикрон
332
2
 
13
 
! Отговори
ти се дръж преди 2 години
До АнонименЗдраво за математика той и витанката са твои богове.КФо ти разбират разни вирусолози от вируси.Важно е да слушаме математиците по медицински въпроси.Пък ако се разболееш от нещо си потърси съвет от някои миньор.
331
1
 
17
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Празнодумец!!!
330
3
 
17
 
! Отговори
Нищо против преди 2 години
Математици, но в цял свят до сега нито една прогноза не им излезна ! Тези криви и схеми на хартия може да казват каквото си искат, но в реалността нещата се случват по различен начин. Този няма да е по-различен