СЗО вижда локдауна като последна мярка: Може да е ефективна, но е и много скъпа

2022 г. трябва да е краят на пандемията от COVID-19, каза д-р Скендер Сила
Обновена: 2 яну 2022 20:11 | 2 яну 2022 09:56, Елка Василева
225
СЗО вижда локдауна като последна мярка: Може да е ефективна, но е и много скъпа
Снимка: архив, БГНЕС

„2021 г. беше болезнена година за всички нас, но не можем да си позволим да бъде пропиляна година. Всички трябва да научим уроците, които тази година ни преподаде. В това отношение 2022 г. трябва да бъде краят на пандемията от COVID-19, но трябва да бъде и началото на нещо друго - нова ера на международна солидарност и национално единство”. Това заяви представителят на Световната здравна организация у нас - д-р Скендер Сила за Нова тв.

Още по темата

„Знаем, че Омикрон се разпространява изключително бързо и в рамките на няколко седмици ще доминира във все повече страни в европейския регион, вероятно докарвайки до ръба всички затруднени в момента здравни системи”, каза още той.

По думите му не можем да си позволим да стискаме палци и да се надяваме на най-доброто. „Напрежението между здравната система и медиците, които се борят с пандемията, може да бъде огромно. Поради ниското ниво на ваксинация в България предизвикателството може да бъде дори по-голямо от други страни в ЕС”, смята Сила.

Той коментира още, че когато става въпрос за локдаун, СЗО вижда това като последна мярка. „Тя може да е ефективна, но е и много скъпа. На този етап от пандемията имаме инструментите, които ще ни позволят да реагираме на COVID-19 и в същия момент да запазим животите ни”, посочи представителят на Световната здравна организация у нас.

„Нашият успех зависи от това как и кога прилагаме тези инструменти. Трябва да продължим да увеличаваме нивата на ваксинация и да подкрепяме всички отговорни за контрола на заболяването. Спазването на мерите е много важно при варианти като Делта и Омикрон”, категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
5
 
! Отговори
Bp преди 2 години
СЗО е мафия:'''Дайте да дадете,/ ще ви скърбим и дупчим като и,г,л,е,н,и,ц,и / доверчиви ***.'' Нокдаун ще спре само говедата си отворят очите и се опълчват на чипирането
170
0
 
8
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
==но трябва да бъде и началото на нещо друго - нова ера на международна солидарност и национално единство== Видяхме такова 'национално единство' на всички корумпирани по света, до какво докара. Да забранят всички евтини терапевтични лекарства. Факта че говорят за още повече 'ваксини', които не създават имунитет- и никога за истинския естествено създаден имунитет, нито ги интересува, а дори и го заклеймяват, говори достатъчно за какви 'лекари' и 'учени' са и колко са 'загрижени' за хората.
169
1
 
5
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Да идва пак Тръмп, ама по-скоро, че да им разтури китайската колибка, този път окончателно на тия корумпирани типове.
168
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това.............нещо на снимката какво е?
167
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя тип има вид на дребен гешефтар от квартално нивоВъобще не трябва да му се вярва.
166
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое да приключи.Скоро четох статия,в която се обясняваше че тъй като продължителността на живот се е удължила,голяма част от ваксините,които са слагани в детството,губят своята сила.След една определена възраст ,трябва да се поставят отново.Тъй че надежда всяка тука оставете.Ваксините ще съпътстват живота ни от началото до края.
165
0
 
11
 
! Отговори
До 123 преди 2 години
Парите са Богът на днешното време...........човешкият живот не струва и 5 стотинки.........важно е да се дават пари за тестове и ваксини............ще има пари за фармацевти , лекари, лаборатории и погребални агенции..............това е ясно!!!
164
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 2 години
Колективния имунитет се постига, като към ваксинираните се сложат и преболедувалите. Факт е, че голям процент от ваксинираните хора също се разболяха. Докога ще се ваксинират хората. Това не може да продулжава вечно. Мисля си, че не се цели имунитета на хората да всички призведени ваксини да се пласират, да се правет тестове постоянно и да се пулнят гушите на определени хора. Дано скоро сметнат, че им е достатъчно и всичко да спре.
163
0
 
17
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Слабо, слабо. В цялата статия само 2 пъти се споменава за ваксинация, едва ли някой ще се сети какво трябва да прави. А и този нито е професор, нито е академик, нито е професор.Само едни очила дето има. Доктор бил, ама никой не казва че доктор по медицина.Може да е доктор на филологическите науки.
162
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО = ОЧЗ организация на чудовищата и злодеите
161
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен, че излиза много скъпо - не на СЗО и началниците им мофията, а на хората, тази мярка е и тотално неефиктивна.
160
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията може да свърши,но с ваксините няма да се приключи.Толкова е близко до ума.Милиарди се вливат във фирмите ,които произвеждат ваксини.Едва ли са пари само за обогатяване.
159
0
 
16
 
! Отговори
Пипи преди 2 години
Убий НПО активист ,спести 180 000л кислородна планетата.
158
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О,да! Угур шахин е ваксиниран! И има бустер преди месец. Лично опроверга някакво старо манипулирано от антиваксъри видео.
157
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди ковид България беше на 47 място в света по смъртност. Сега е на второ след Перу. Първо се образовай, след това пиши глупостите си
156
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последни новини: Заразата набира скорост в Израел. - Омикрон може да доведе до стаден имунитет в Израел
155
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам видеото с Угур Шахин когато казва че той и жена му са неваксинирани. И е отскоро. Човекът не е професионален лъжец като политиците, изпусна се и си каза. Но плоскоглавите ковиваксъри повече вярват на пропагандата от телевизора, отколкото на реалността.
154
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
179 - яко тъ- п***к си .. България е на първо място по смъртност от десетилетия ковид- иотизиран мал***умнико високата смъртност тук не е в следствие на ковида. Други опорки имаш ли?
153
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните държави броят случаи. Неваксинираните броят трупове. Справка - България. На 1 място по смъртност от ковид.
152
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Угур шахин е с цели три файзера ваксиниран. Сега антиваксърите ще кажат, че е излъгал. Няма оправия!