Рекорд в Гърция: Над 50 000 новозаразени с COVID-19 за ден

Омикрон е доминиращ, оказва натиск над болничната система
5 яну 2022 10:19, Елка Василева
55
 Рекорд в Гърция: Над 50 000 новозаразени с COVID-19 за ден
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция беше премината границата от 50 000 новозаразени с COVID-19, а вирусът прекрачи прага и на правителството, след като се оказа, че някои ключови фигури в управлението на страната са дали положителни проби, коментират днес гръцките медии.

Още по темата

Вчера в страната беше отчетен нов рекорд на новите случаи - 50 126, пише в. "Катимерини". Изданието цитира министърa на здравеопазването Танос Плеврис, който вчера заяви, че вариантът Омикрон вече е доминиращ и оказва натиск над болничната система. Управляващите са договорили с частните клиники да бъдат осигурени допълнителни ковид легла.

Въпреки рекордния брой нови случаи не се предвижда промяна на стратегията за икономиката и се планира училищата да останат отворени, пише по темата в. "Етнос".

Правителството не обсъжда нов локдаун и планира налагането на "меки" мерки, поне докато здравната система удържа на натиска. Сред обмисляните мерки например е задължителната ваксинация на 50-годишните граждани, изтичане на валидността на сертификата за ваксинация седем месеца след втората доза и нови мерки за заведенията.

Според правителството две са основните оръжия в борбата с пандемията - тестване и ускоряване на ваксинация с първа и трета доза, отбелязва изданието.

Вирусът прекрачи прага на правителството, след като вчера стана ясно, че положителни проби за COVID-19 са дали държавният министър Акис Скерцос, министърът на правосъдието Костас Циарас и неговият заместник Йоргос Кицирас, пише в. "Прото тема".

За да се справят с възможни липси в управленския апарат, всички министерства ще изготвят "спешен план" за работа, особено на ключови институции.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
6
 
! Отговори
елементарно, Кунчев преди 2 години
Ваксина=Омикрон
46
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините работят, но докато ваксърите осъзнаят в какво се състои работата на ваксините, вече ще са направили необратим избор в живота си. Скапят ли ти имунната система, след това с какъвто и вирус да се срещнеш, нещата няма да са в твоя полза, а това,че скапват имунната система си го пише дори в листовката (на Модерна примерно).Отделно вече има официални доклади на министерството на здравеопазването на Англия,че Т-клетките при ваксинираните намаляват,но те не четът, а гледат рекламите по ТВ-то!
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Е, ако не се бяха ваксинирали щяха да имат не по 50 хиляди, а по 150 хиляди на ден, но това неваксинираните *** няма да го схванат." - хахаха На теб и бустер ти е малко. Явно няма шанс някога да ти дойде акъла, затова ти пожелавм поне 4 дозички от отровата. Ползите (за обществото) ще са повече от вредите (пак за обшеството), а твоите ползи и вреди обществото не го засягат.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Е, ако не се бяха ваксинирали щяха да имат не по 50 хиляди, а по 150 хиляди на ден, но това неваксинираните *** няма да го схванат." Не по 150 хиляди. По 150 милиона щяха да имат. Много на дребно играеш. Мислех те за умен.
43
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, ако не се бяха ваксинирали щяха да имат не по 50 хиляди, а по 150 хиляди на ден, но това неваксинираните *** няма да го схванат.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди ваксинирането по 2000 на ден, след ваксинирането по 50 000 на ден. Кой каза, че ваксините не работят?
41
2
 
10
 
! Отговори
Ваксиниран с три доз преди 2 години
Не разбирам. Ама нали са ваксинирани?
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни са гръцките антиваксъри (тези с двете дози). Те пречат на съвестните ваксинирани гърци (тези с трите дози) да се върнат към нормалното и да станат щастливи и свободни!
39
1
 
14
 
! Отговори
Луд преди 2 години
Айде пак ще рекетират ЕС за някой-друг милиард. Навремето ги прецакаха с маслинените насаждения, покрили по площ и част от Средиземно море. Баце и настоящите управляващи главоци в РъБъ ряпа да ядат.
38
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези не бяха ли половин година да излизат с смс ,зверски глоби и затвор за неваксинирани .Гледам нещо по 50 000 на ден къртят тавана .Може би след 5-6 бустер ще прегърнат едно от тези две неща -или свободата си -или букета си .Едно от двете ще да е!
37
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основна заслуга имат "ваксинираните", които ходят навсякъде и разнасят заразата. Затова са, толкова много случаите...
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа най-висок темп на нарастване в броя на новите случаи за последните седем дни има в Гърция, Черна гора, Италия, Румъния и България. Колко казвате е висок процента на ваксинираните в тези държави?
35
3
 
4
 
! Отговори
До 21-Бай Баяни преди 2 години
Добре е ,че Т-Ъ-пунгерите ,като теб много намаляха след 3-та вакса!
34
16
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Истината е, че Омикрон е много по-заразен от предишните варианти и вилнее навсякъде, където се появи. Единствената спирачка при Омикрон са ваксинираните, но никъде няма 100% ваксинирани, а се знае, че ваксините не дават 100% защита, особено срещу Омикрон. Едно казват 50% защита, други 75%. В Гърция ваксинираните са 65,7% като половината от тях имат и бустерна доза, което е много малко
33
5
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Истената е че където има много набодени а не преболедували Омикрона вилнее. В страните с най-голяма ваксинация и в страните с най-тежки локдауни , вируса вилнее. Прави са всички доктори, които казаха, че това трябва да мине през всички и чак тогава ще изчезне. С бустери и без бустери все това.
32
2
 
23
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Ами отдавна се казваше от учени, че ваксинираните ще бъдат много по-уязвими при среща с вируса ( antibody-dependant enhancement) и май точно това се вижда в набодените страни. Друга възможност е просто имунната им система да е срината и дори срещата с лекия омикрон да пълни болниците. Което е същото де.
31
2
 
26
 
! Отговори
Факт преди 2 години
С увеличаването на броя ваксинирани се увеличава и броя на заразените!?
30
2
 
20
 
! Отговори
Малакис Кукус преди 2 години
Не мога да разбера какво става. Уж имат бустер, зелен сертификат, а тоз Омикрон не ги подмина. Май ще изпреварят България по смъртност като знам колко сухи съчки имат.
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Останаха без имунитет от тия вакси, лови ги всичко вече хихихи
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез жабета не беха ли с двата чифта маски....