За ваксиниран в Гърция се смята само човек с три дози

Срокът на "зелените сертификати", издадени преди 7 месеца, изтича
5 яну 2022 22:37, Нели Христова
107
За ваксиниран в Гърция се смята само човек с три дози
Снимка: БГНЕС

Ако някой не си е поставил бустерна доза в срок от седем месеца, независимо от възрастта, ще се смята за неваксиниран. Сертификатът за ваксинация ще изтече след седем месеца и без приема на трета доза през този период лицето, независимо от възрастта, ще се смята за неваксинирано, заяви гръцкият здравен министър Танос Плеврис в интервю за телевизия "Скай".

Тази мярка вече е в сила за гражданите над 60-годишна възраст, но скоро решението ще се отнася и за всички останали, независимо от възрастта.

"Ако са минали седем месеца и не е поставена бустерна доза, срокът на валидност на сертификата изтича. Това ще бъде съобщено през следващите дни, тъй като трябва да имаме конкретна дата", подчерта министърът.

Това може да се случи от 31 януари до 15 февруари. За обявяване на конкретната мярка с конкретен срок на валидност на сертификата е необходимо ваксинираните преди седем месеца граждани да имат достъп до бустерна доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
3
 
! Отговори
Пристрастен преди 2 години
Вече взе да ми харесва, с шест дози съм и три бустера. Все едно съм на LSD, искам всеки ден бустерче с кафето.
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво беше преди че не помня "Няма да има задължителна ваксинация', после "Няма да има сертификати, това са фашистки мерки и е чиста конспирационна теория", после "2 ваксини поне 60% от населението и край на пандемията", после "2 ваксини на 100% от непреболедувалите и край", после "2 ваксини на всички, боледували или не и ще мине", после "задължителна ваксинация за сите възрастни или бой и глоба", после " и децата трябва да се ваксинират", сега "3 ваксини или все едно си без" скоро ще е системи!
87
0
 
6
 
! Отговори
ваксър преди 2 години
А пък ваксинирана цивилизована франция вчера имат само 330 хиляди нови заразени. Нищо не е. Само шейсет пъти повече от нас при осем пъти по-голямо население. Нищо не е. Ваксините работят.
86
1
 
6
 
! Отговори
Ваксър облоземец преди 2 години
Аз вярвам в науката. Тя ми каза две дози и си връщате свободата. Пък то било през три месеца и локдауни. Ама аз продължавам да вярвам. И съм облоземец. И мозъкът ми е объл и гладък. Кънки на лед можеш да караш на него.
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи всеки с 2 дози е антиваксър плоскоземец хахаха Какво ви излъгаха преди година - 2 дози и няма да се заразявате, няма да умирате и ще си върнете нормалността. Кое от тези неща е валидно днес? Нито едно от тях. Ваксинираните се заразяват, дори умират от Ковид, а за нормалност не може и да става дума. Дори сертификатите ви няма да зачитат, ако се пуснете от хорото. Продължавайте да им вярвате, щом сте толкова наивни. Аз вярвам в науката, но не и в добрите намерения на спонсорите й. Успех!
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро - с 4. После пета.... и така пандемията няма да отшуми, защото убодените ще разнасят вируса непрекъснато.
83
1
 
18
 
! Отговори
Тромба Зенека преди 2 години
В Гърция са направо антиваксъри - в Израел вече дупчат с четвърти Тромбайзър, а в Обединеното кралство спряха да броят шприцовете - ще вулканизират на няколко месеца.
82
2
 
24
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Гърция, Израел и Австралия -топ 3 ковид зомбита! :)))))
81
1
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
А в Булгаристанн се счита ако си на 3 ракии
80
0
 
7
 
! Отговори
Сиганин7 преди 2 години
Щам вариант.Разликата в щамовете САРС1 и САРС 2 е 20% тоест те си приличат 80%.А разликите между първият до последният вариант на един щам може да достигне макс.0,3%.Така,че преболедувал първа вълна и преболедувал последна вълна разликата е 0,3%.вирусът е един и същ.Не съм лекар, съм и следя новините
79
0
 
8
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
хахаха мемето се сбъдна !
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 76 До 75 - "Всички развити страни се ваксинираха срещу ковид19 и имат смъртност в пъти по-ниска от нашата." ----- М да ,така е ,преди пандемията имаха в пъти по-висока смъртност от нас ,но благодарение на на ваксините ,спадна драстично .
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е. починалите "неваксинирани" в Гърция с които ни плашат по телевизора, са всъщност двойно набодени? Бахахахаха
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Евроатлантик - A четвърта доза,кога ще си слагат? 3 месеца след 3 -тата ,за сега .Но може и да съкратят срока .
75
2
 
3
 
! Отговори
Баце ви Ганьо преди 2 години
На преболедувалите -неваксинирани от Първата вълна им се прави една проба с ковид за да се види имуният отговор на организмът и до там.Ще се фърлят всички фъксини на ***.Ама не,ората на запад са интелигентни и само на *** моо да му идват такива простотии у главътъ
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде скочиха двойно антиваксърите там.
73
0
 
13
 
! Отговори
От Испания преди 2 години
Та тия 'учени' забравиха ли хората които преболедуваха ковида от ПЪРВАТА вълна когато нямаше фъксини,нима няма никой от тях да е останал неваксиниран,две години минаха и никакви проучвания.А тези хора са там в списъците на всяка болница във всяка една държава и здравните министри могат да насърчат такива самостоятелни проучвания за всяка една държава за да се разяснят нещата за имунитета имали го или го няма.НООооооо по добре Сербезова да си чеше #####-та и да пропагандира светлото бъдеще.
72
1
 
11
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
ОЩЕ СМЕ САМО НА ТРИ ДОЗИ А ОТ ГРЪЦКАТА АЗБУКА ИМА ОЩЕ МНОГО БУКВИ ИГЛАРНИЦИ ДА СТАВАТ ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА ТЯХ
71
1
 
24
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Няма нужда да съм Анщайн за да привеждам очевидни факти. Сложи си 3 маски заключи се в мазата и живей вечно!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Всичко е заради стадния имунитет, а то само стадо!!!