СЗО: Следват тежки три месеца, но краят на пандемията се вижда

Опасявам се, че преминаваме през маратон, каза д-р Дейвид Набаро
10 яну 2022 17:00, Ния Христова
101
СЗО: Следват тежки три месеца, но краят на пандемията се вижда
Снимка: БГНЕС
Д-р Дейвид Набаро, специален пратеник на Световната здравна организация по въпросите на Covid, обясни, че COVID-19 ще създаде много трудна ситуация "поне" през следващите три месеца, но "краят се вижда", съобщи БГНЕС.
 
Д-р Набаро коментира пред „Скай Нюз“: 
 
"Опасявам се, че преминаваме през маратон, но няма как да се каже, че сме в края - виждаме края, но не сме там. И преди да стигнем до него, ще има някои неравности. И не мога да ви кажа колко тежки ще бъдат, но поне мога да ви кажа какво очаквам. На първо място, този вирус продължава да се развива – имаме Омикрон, но ще има и още варианти. Второ, той наистина засяга целия свят. И докато здравните служби в Западна Европа почти се справят, в много други части на света те са напълно претоварени. И трето, напълно ясно е, че няма възможност за големи ограничения в нито една страна, особено в бедните страни. Хората просто трябва да продължат да работят и затова пред политиците в момента има някои много трудни решения. Това ще бъде трудно поне през следващите три месеца".
 
"Начинът, по който се държи този вирус, откакто го срещнахме за първи път, е, че той се натрупва и след това се покачва доста драматично, след което отново се понижава и след това отново се покачва на всеки три или четири месеца. Трудно е да се използва поведението в миналото, за да се предскаже бъдещето. Животът може да продължи, можем да възстановим икономиката в много страни, но просто трябва да имаме наистина добри планове за справяне с вълните". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според политиките на световната банка нещата приключват най-рано 2024 г.
80
1
 
5
 
! Отговори
сокол преди 2 години
В Казахстан има 3 секретни американски лаборатории за опасни щамове..Сега там е хаос..Какво ли ни ще зарадва на пролет? Казахстанските царе-султани продали земята си на американците,та затова нямат думата там..Ухан,Алмата...Пишат,че и бездомни кучета помагат за разнасяне на всякакви зарази-давали им сурово заразено месо...
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от ясно е че за следващите 3 месеца са решили да направят определено количество пара от ваксини, тестове, намордници, облекла и какво ли още не, примерно $200 милиарда и след това да спрат пЛандемията като от старт/стоп бутон. Не ми е ясно защо 80-90% от хората по света не виждат тая очеИЗВАДНА измама?
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 89 а смисъла на живота ви е докато стойте заключени вкъщи и без права да живеете с минимума нужен че да не умреш и да работите денонощно за новите световни господари Гейтс Мъск и прочие трансхуманистична нацистка *** и разбира се да си биете за ваше добро всеки *** дето ти кажат че да им поддържате годишните приходи и да не станете концлагеристи или бездомници.Честит нов живот на всички мишоци, който с бездействието и страха си позволиха това да стане и обрекоха и децата си на ангария.
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плана за пандемии и вълни е за поне 30 г. напред, хип не се гответе да спира.А за боц доживот е това е идеалния вариант ако си постигнат целта, но има нещо по- важно насаждането в обществото на мнението че здравословния минимум на всичко е единственото законно.Тоест солта и алкохола са вредни, значи стават незаконни.Ходенето на дискотека не е жизненоважна здравна необходимост без която се умира, значи е вредно и незаконно и се забранява.Оттук нататък законно е само това без което се умира а
76
0
 
4
 
! Отговори
аззз преди 2 години
Само да не се пробват с боццц през 3-4 м до живот. Няма да мине!
75
0
 
8
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
Искат да кажат че зимата нали има настинки и грип а май месец като се стопли ще ходим на море това е а за есента ще му мислим дотогава има много време да измислят страшно име за вирус
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си спомням навремето какъв приятелски настроени грип имашекато почне декември, януари , февруари та чак към края на март си тръгваше ама и никой не го рекламираше сега всичко превърнаха в бизнес .Даже наскоро реклама на ваксини някъде имаше ако все още не се си сприятелил с новия вирус идвай да си биеш един вирус безплатно даже получаваш 75лв. бонус за лекарстваЕ това е положението света е бизнес кой разбрал разбрал
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
85, не съм съгласен с теб. Преводът не може да е толкова простичък и да спира отведнъж бизнеса с експериментални течности. Явно не си взел предвид факта, че тестовия период за средносрочни проблеми от експеримента е януари 2023г. Та преводът е следният (според мен де) - до три месеца очакваме началото на сериозните проблеми от инжекцийките, а до 6 месеца очакваме проблемите да станат толкова масови, че ако още говорим за ковид и "ваксини", няма да можем да се оправдаем с нещо друго.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЕЯ СЕ ПРАВЯТ НА ДОБРИТЕ ***
71
0
 
10
 
! Отговори
В превод... преди 2 години
В превод: Следващите 3 месеца няма да пускаме нов щам по новините. Наесен се гответе за нова буустерна доза.
70
0
 
8
 
! Отговори
вършец преди 2 години
Цитат от едни хора които може и да не са човеци. "Има много варианти на Ковид които се разработват и проектират за да държат населението във вечно блокиране" ... и въпроса е защо, на който е рано да отговоря.
69
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Край на СЗО и край на пландемията!
68
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Край на пандемията ли? А лапачката?
67
0
 
27
 
! Отговори
ED преди 2 години
Не ви вярваме и на едно изречение, което казвате!
66
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се краят понеже това е пландемия.
65
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията за ваксинираните нации няма да има край...........
64
1
 
4
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Ludoto LencheАЗ господар нямам. Все още съм с всичкия си!
63
2
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
До Stoyanovdo 75.....na tova kolega mu se vika propaganda i promivane na mozatsi !!! Tezi dve neshta ne sa sluchainei !!! Mnogo sa izgodni na nikogo !!! Seti se na kogo ... na tezi deto opovestiha NSR i "novoto normalno ".....a sega se seti koi sa te ?!?? ami taka narechenite ot nas " novo prtniori " ...a smiata ,che sa ni gospodari !!!
62
1
 
32
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Стига вече с тая пандеми я бе, от сутрин до вечер пандемия , всички новини по 30 минути пандемия - времето и спорт. всичко сутрешни блокове пандемия , пандемия - всеки ден различни муцуни ни заливат с пандемия та пандемия !!!