Глобяват неваксинираните за COVID-19 в Гърция, Австрия, Канада

Италия също предвижда глоби до 1600 евро
12 яну 2022 09:47, Елка Василева
152
Глобяват неваксинираните за COVID-19 в Гърция, Австрия, Канада
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на френскоезичната канадска провинция Квебек обяви, че пълнолетните й жители, които отказват да се ваксинират срещу коронавируса, ще бъдат глобявани, предаде Асошиейтед прес.

Според Франсоа Лього неваксинирането води до последици за здравната система и не трябва всички жители на Квебек да плащат цената за това.

Премиерът поясни, че глобата ще се прилага само за хора, които не могат по медицински причини да бъдат освободени от ваксинация.

За първи път правителството на Квебек обявява такава мярка срещу онези, които не искат да се ваксинират.

Около 10 процента от пълнолетните в Квебек не са ваксинирани, но те представляват около 50 процента от пациентите в интензивни отделения.

Квебек вече въведе и вечерен час от 22 до 5 ч. в опит да възпре разпространение на заразата. От 18 януари магазините за канабис и за алкохолни напитки ще изискват документ за ваксинация срещу коронавируса. Скоро примерът им може да последват и фризьорските салони и моловете.

Глоби се планират и в други страни по света.

В Гърция хората над 60 години трябва да си поставят до неделя най-малко една доза от ваксините срещу коронавируса, иначе ще бъдат глобявани с по 100 евро на месец, докато не си поставят доза.

В Австрия ще се налагат глоби до 3600 евро на хората, които не се подчинят на задължителната ваксинация срещу коронавируса, която ще влезе в сила от февруари за всички над 14 години.

В Италия жителите на и над 50 години трябва да са с поне една доза от ваксините към средата на февруари, когато влизат в сила глоби, които могат да възлязат на до 1600 евро, ако неваксинираните хора от тази възрастова група отидат на работното си място.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май Няма да се мине без Патаклама!
130
1
 
5
 
! Отговори
В. преди 2 години
Е , тези псевдо държави се управляват от и_диоти. Канадезъте най-глупав. Гъркът се е съгласил да са лаборатория на файзър. Австриецът е просто фашизиран чиновник. Какво ли би писал Франц Кафка за него. А...изповедта на хлебарката.
129
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и в БГ!Да видим тогава Костадин и Възраждане ли ще са пак виновни!
128
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Най после да има натрият носовете на антиваксърите!
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Q А докога ще има трролове :) Не мислим, че ни е позволено всичко, а само да не участваме в медицински експерименти.
126
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нормално е все пак. Това са държави, в които хетеросексуализмът е престъпление
125
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От началото на пандемията има 217 мъже в 30 до 39г възрастовата група, които са починали с коронавирусна инфекция. 7 са починали без допълнителни патологии. Тоест заради 7 починали сега всички които са между 30 и 39 трябва да се ваксинират? От същата възрастова група има 89 ХИЛЯДИ мъже които са прекарали КОВИД. Сега някой да ми обясни защо за 7 починали трябва 400 000 да идат да се ваксинират? За всички други групи под 70 статистиката е подобна.
124
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играят си с търпението на хората.... отдавна не е имало кървави революции в западния свят. Време е да паднат няколко глави, че да мирясат фашизтите
123
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 2 години
До АнонименРОМ ЛИ?
122
16
 
2
 
! Отговори
Q преди 2 години
Докога не ваксинираните ще си мислят, че всичко им е позволено на територията, наречена България?
121
2
 
10
 
! Отговори
Док Алекс преди 2 години
До :( Платили сме си вноските по задължителното здравно осигуряване и имаме пълното право да ползваме болнична помощ. А защо лечението на инфекциозно заболяване като КОВИД се заплаща от НЗОК, а не от Републиканския бюджет, както е за другите инфекциозни заболявания, вкл. и тези , за които има задължителна ваксинация/ морбили, паротит и т.н./ Ааааа, сетих се - заради многото неосигурени, които пристигат от чужбина и се лекуват у нас, както и един етнос, редовно неплащаш каквотои да е.......
120
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да излезнем всички и да подкрепим ВЪЗРАЖДАНЕ вместо да се утешаваме с писане.
119
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
новият още по брутален фашизъм, настъпва неумолимо , сър.....
118
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социализма и тотаитаризма завладяват света упорито и непрекъснато. Но с малки стъпки за да не разбере жабата че я сваряват и да изскочи от тенджерата.
117
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 121 Защо пък ние да сме напушените? Вие си поставяте експериментални препарати, за които още не се знае какви дългосрочни ефекти имат.
116
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 126 Можете да се оплачете само на ваксатрола под статията. Той ще Ви обиди десетина пъти и това ще Ви е "компенсацията". Това е положението в момента.
115
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БРЕЙ 120 В момента водят целия свят към соц-а, ако не схващате. На нас ни го наложиха със сила, а на тях - с лъжа. Затова и не ни позволиха да се измъкнем истински от соц-а, да не им се налага отново да ни приучват.
114
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас ни зарази ваксиниран, сигурно е на 100%, аз на кой да се оплача?! Интересното е, че го изкарахме еднакво и за едно и също време. Ваксини има, който иска да се боцка, който не иска да не се боцка, как може да се налага, като задължително и да се погазват човешките ни права за свобода?
113
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 121 Много разтегливо стана обаче понятието фактически неверни. В началото на ваксапропагандата официално се твърдеше, че ваксата ще осигури защита за 2 години, а днес заявяват, че след 3 месеца е необходимо да се постави бустерна доза. Значи за двете години си беше чиста лъжа, но не беше фактически неверно, защото се разпространяваше официално, като научно доказано, макар че нямаше как да бъде.
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Испания 80% практикуват само *** секс за да се борят с нежеланата бременост.Защо не догонваме цивилизационните държави,кога некпй професор ще лобира научно този феномен по тв.Трябва ли да принуждаваме нашите жени?Благодаря предварително за изчерпателните отговори.