Заподозряха Фаучи за укриване на информация за произхода на коронавируса

Той бил предупреден за възможността за лабораторно изтичане на вируса
Обновена: 12 яну 2022 13:20 | 12 яну 2022 09:29, Петя Славова
3
Заподозряха Фаучи за укриване на информация за произхода на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Представители на Комисията за надзор и правителствена реформа към Конгреса на САЩ заявиха, че главният медицински съветник на Белия дом Антъни Фаучи може да е укрил информация относно версията на лабораторията за произхода на коронавируса от Ухан.

"Публикувахме неизвестни досега имейли, които показват, че д-р Фаучи може да е укрил информация за произхода на COVID-19 от лабораторията в Ухан и умишлено да е омаловажил тази теория", написаха в Twitter конгресмените републиканци Джеймс Комер и Джим Джордан, които се обърнаха по въпроса към ръководителя на Министерството на здравеопазването Хавиер Бесера.

Още по темата

Конгресмените твърдят, че Фаучи е бил предупреден за възможността за лабораторно изтичане на вируса още през февруари 2020 г. Ето защо те възнамеряват да проучат дали тази информация е била съобщена на останалата част от правителството и дали тя е могла да промени реакцията на САЩ към пандемията.

"Предвид важността на повдигнатите въпроси, настояваме Антъни Фаучи да се яви незабавно за обсъждането им", заявяват конгресмените в писмо до ръководителя на Министерството на здравеопазването.

Разузнавателната общност на САЩ вече призна, че не разполага с достатъчно информация, за да определи дали коронавирусът е естествен или е резултат от изтичане на информация от лаборатория в Ухан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Хайлилаклитата преди 2 години
са ги измислили тия 'разследвания' - да ги викнат да им помогнат! Новичока излекуваха та няма да открият кой е дал благородническа титла на първия коронован вирус!
2
0
 
11
 
! Отговори
Баба Ъпсурдана преди 2 години
"може да е укрил информация за произхода на COVID-19 от лабораторията в Ухан" - аха че изследването е било спонсорирано от щатите и е било предназначено като оръжие за националност с определена форма на очите...все маловажни неща
1
0
 
11
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Гледайте в ЮТуб изслушванията в Американския сенат с него, с Пелоси, и много неща ще ви станат ясни.