Учениците в Бургас преминават онлайн от другата седмица?

Областта е на първо място в страната по карантинирани ученици
13 яну 2022 11:20, Петя Славова
73
Учениците в Бургас преминават онлайн от другата седмица?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Расте броя на случаите на коронавирус в страната. В Бургас се очаква да бъдат преустановени присъствените учебни занятия заради високия брой на заразени деца.

Областта е на първо място в страната по карантинирани ученици, а освен това и бариерата от 1000 заразени на 100 000 души е премината.

Още по темата

"В началото на седмицата сме имали 22 паралелки под карантина в община Бургас. Днес 105 паралелки са под карантина. Имаме 206 болни учители и под карантина. Толкова бързо да се разболеят, толкова много болни учители сме нямали. Кривата на заболеваемост е вертикална, тя не е стръмна, тя е вертикална. Имаме към момента свободни 25% от леглата, които сме разкрили. Ние имаме 428 разкрити легла, а свободните са около 100 и решението на Общинския кризисен щаб е да се издаде заповед, издал съм и съм я изпратил вече за съгласуване със главния държавен здравен инспектор, заповед за преустановяване на плановия прием и плановата оперативна дейност на лечебните заведения за болнична помощ", каза  пред БНТ д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Математическата гимназия в Бургас е едно от училищата в региона с най-голям брой карантинирани ученици.

 От тази сутрин под карантина са 18 паралелки или над 500 деца. Ситуацията е много динамична, много бързо се променя. Ежедневно получаваме сигнали от родители за деца с положителни тестове, обясни пред БНТ Красимира Димитрова, зам.-директор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" - Бургас.

Не изпитваме затруднения с тестовете за ученици, допълни Дора Какълева, медицинска сестра в училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Intel Inside преди 2 години
След нова година досега имаше точно 9 учебни/работни дни. Толкова ли научиха присъствено, че трябваше да ги събират насред задаващата се вълна. То сякаш целят точно обратното - да качат умишлено бройките с цел прокарване на следващата стъпка репресии. А освен това в тези учебни дни основното занимание в училище е тестове и изпитване.
50
0
 
2
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Подобре да затворят училищата, а всичко друго да работи, отколкото обратното. Защото учениците могат да учат и онлайн, докато останалите области от икономическия и обществения живот не могат.
49
0
 
1
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Училища с нито една карантинирана паралелка - директорите укриват положителните тестове, учениците са масово болни, но министърът е издал заповед оформянето да е присъствено, така че учениците са в клас, даже тези, коти бяха онлайн ги принудиха да дойдат да ги оформят в клас, под заплаха от непризнаване на срока. Болните се укриват, за да не карантинират семейството и класа и след няколко дена половината клас кашля и киха. Просто е ужас! В ковид отделенията няма толкова болни, както в училище.
48
0
 
1
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
За 32г.СДС-Шайката вкара цял народ о-***, не само учениците от Бургас.
47
0
 
5
 
! Отговори
Родител преди 2 години
Не си правете гавра със здравето на децата. 2 седмици да са онлайн. Сега са болни и пак не учат, ама управляващите искат още 80% и тогава.
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да затварят и детските градини. С какво са по-различни децата? Малките ученици кой ще ги гледа докато родителите са на работа? Има много сами родители, които се чудят как да свързват двата края. А това, че има училища с нито една карантинирана паралелка? - те защо ще са онлайн?
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#65 Вие медицинско лице ли сте, та да определяте какво е нужно и какво не? Аман вече от мързелани, които вечно мрънкат и единствената им цел е, ако може учителите безплатно дори 24/7 да им превъзпитават отрочетата, ама задължително присъствено и само присъствено, а тези *** на фризьор, маникюр, че и с любовника да се позабавляват.
44
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е възможно заради едно училище да затворят всички ученици в областта? Театри работят, спортни зали работят, туризмът процъфтява. Защо децата отново да са най-потърпевши, когато не е нужно?
43
25
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Карантините и локдауните на здрави работоспособни хора е самоубийство !!!__Има ваксини, който се чувства застрашен - да отива да се боцка, има големи шансове да прекара леко или "да прескочи трапа" !__ПИСНА НИ !!!!!!!!!
42
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...Как ще се менкат мед сестра и тираджия онлайн? Механик и касиерка?... 85% трябва да ФИЗИЧЕСКИ да са на раб. място за да се движат нещата. Ко не ви е ясно, че тия хора също трябва да работят за да ядат бе ***! За 200 болни деца оревахте света!" _______________ В началото казвате истини. В края не сте прав. Тези 200 заразяват по още 2⁰-тина всяко. Освен децата в карантина излизат и родителите на малките. Има и такива учители-родители и заразени учители. И отсъстват от часове. Няма заместващи!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 57- Ами логичен въпрос. Нека да погледнем на национално ниво какво е положението и да мислим за решение. 160 000 активно болни случая на КОВИД, над 6000 в болници. 204 деца с положителен тест, 77 учителя в карантина с положителен тест. Сега не искам да казвам, че при тях не е проблем, ама навсякъде другаде изглежда като проблема да е много по-сериозен от образованието и точно сега да спъваме икономиката заради тях е смешно. Междувременно най-много болни са в туризма и търговията...
40
24
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябваше децата ги връщат в училищата по учени ли са сега отколкото бяха в онлайн обучението.Моите деца учат онлайн отпреди нова година. Здрави са и не заразяват никой. В този бациларник наречен училище няма да ги пусна докато не се уверя че бацилите са изчезнали.
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е проста през пандемията даваха най-лесните матури на 12-ти клас от 30г защото бяха онлайн и го взеха предвид. Въпреки това Български Език средно от 4.42-4.21 за страната в периода от 2008 до 2019 (различни години според сложността е разл) е паднал на 4.09 и 4.14 за 2020 и 2021, за останалите матури трудно се намират данни но статистиката е приблизително същата. Който си мисли, че онлайн обучението не се отразява негативно върху образованието на децата е абсолютно заблуден!
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои учители имат карантинирани малки деца. Т.е. те си стоят вкъщи да ги гледат. И отсъстват от работа, разбира се!
37
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вкъщи кой ще ги гледа? ... Присъственото училище е полезно не само за социализирането на децата, а и защото позволява на родителите да работят... ___________________ А заразените учители, ако не са болни, как да преподават като са в карантина? Един учител няма как да е в 3-4 класа едновременно. Няма кой да замества карантинираните и болните!
36
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пускат незабавно поне по-големите ученици онлайн, не само Бургас е тъмночервена зона!!!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
51 обясняваш на детето си кое е правилно през първите 7 години. След това до тинейджърска възраст му наблюдават сеира и оказваш натиск когато тръгне в грешна посока. Но изпуснеш ли го в първите 10 и на 45 ще трябва да го проверяваш дали не върши простотии. Не слушай мен. *** питай някой психолог или педагог. Нека те ти го обяснят. С натиск и полицейщина само създаваш кретеноидчета. Децата трябва да се научат на самостоятелност иначе стават духовно сакати и неспособни хора.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...След 10 години си представете сегашните ученици колко ще са кадърни." ____________ А голяма част от сегашните родители, учили т.е. присъствали в и около училището, са кадърни, така ли? Я се огледайте по-добре.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - 50 Ми той почна да се занимава с програмиране 5г след като завърши. 5г работи като бензинджия. Не знам що си мислите, че като е седял цял ден на компа е завършил гимназия и после ХОП програмист. 5г на ОМВ на Ботевградско после реши, че не му се дишат изпарения, ходи да записва някакви курсове и разгеле му дойде акъл. Ама аз като обяснявах да учи нямаше кой да чуе. 15г виках "УЧИ, АЗ ЩЕ ТЕ ИЗДЪРЖАМ, ЗАПИШИ КАКВОТО ИСКАШ, АЗ ПЛАЩАМ" ми Янко, влиза през едното ухо излиза през др.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49 проблема е че всички в ЕС ще си затворят очите ако дадат заповед за разбиване на протестите със сила. Всички. Колкото и да сте силни, не сте по-силни от държавата и репресивните й органи. Можете да ги изманипулирате. Затворете училищата за 1 месец и когато бройките са минимални се сваля сертификата. Сега бройките само ще се покачват и няма закон който да ви защити, защото това е извънредна епидемична обстановка, която ви отнема правата. Има врати дори в Конституцията за това!