Д-р Брънзалов: Част от населението изтезава здравната ни система!

Легла има, но човешкият ресурс е изтощен
14 яну 2022 22:30, Петя Славова
296
Д-р Брънзалов:  Част от населението изтезава здравната ни система!
Снимка: БГНЕС

Страната е навлязла в новата вълна на коронавируса. Случаите се увеличават, показват данните на Единния информационен портал, а не е малък и броя на починалите. Вчера правителството излезе и с план за действие като затваряне може да има в зависимост от заетите интензивни легла в болниците.

"Определено има голямо значение какъв процент от интензивните легла са заети, тъй като различните вълни достигат една определена заболеваемост. Надявам се това да е един правилен критерий относно това какви мерки ще се взимат, въпросът е доколко те ще бъдат спазени. Това коментира пред БНТ д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС относно обявения от правителството нов план за справяне с COVID кризата.

При 80% заети легла, което е най-тежката четвърта степен, тези мерки продължават да не се спазват, смята д-р Брънзалов.

Още по темата
Голяма част от населението, къде съзнателно, къде не, буквално изтезава здравната ни система, но бъдещето ще покаже дали ще има резултати, аз съм оптимист. България се радва на голям брой легла спрямо населението, но през тези две години човешкият ресурс е или изтощен, или доста намалял. Не може само защото ние имаме лекари и съответно здравни заведения, които могат да поемат съответния контингент, да не правим нищо, за да не се случи това, обясни д-р Брънзалов.

Ние, редовите специалисти, си вършим работата по един и същи начин от началото на епидемията, допълни той.

Според него, с ковид зоните са допуснати няколко грешки. Те се откриват не навреме, не са хомогенно разпределени на територията на страната и донякъде се натоварват с функции, които са безсмислени.

 В ДКЦ-то, в което аз работя, има добра колаборация, екипите работят добре заедно, но въпреки това има опашки. Тези зони трябва да бъдат много повече, да не се занимават с излишни функции освен диагностициране, да не се занимават толкова много с лечение, отколкото с диагностика, например защо трябва да се прави диаграма на всеки в ковид зоната, посочи медикът.

Обществото е маргинализирано - има една част, която е ваксинирана и активно търси бустерна доза, има и една част, която не е малка, която е разколебана и ние трябва да се насочим към нея, коментира д-р Брънзалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще изтезава , щом ни ръководят такива цър вули
207
4
 
19
 
! Отговори
Алоууу преди 2 години
Брънзалов, пиле шарено, здравната ни система изнудва мен! 35 години и плащам без да съм виждал болница отвътре. Брънзалов, кой точно ти плати образованието, че да се правиш на лекар, а? Не, не са родителите ти. Такива като мен са!
206
0
 
10
 
! Отговори
Т преди 2 години
Истината е непреходна! Скоро всички ще отговарят за делата си. Не забравяйте да сте н страната на Истината!
205
2
 
17
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 2 години
Имай търпение! Изчакай да се отключи проклятието на ваксината! Тогава ще видиш изтезавани!
204
0
 
10
 
! Отговори
Спрете преди 2 години
Да ми отдържате здравен задължителен данък !
203
1
 
18
 
! Отговори
S преди 2 години
Здравната система изтезава хората, които плащат за здравното осигуряване. А такива като този я обират! Бог да Ви съди според делата Ви! Бъдете здрави и Бог с нас!
202
5
 
9
 
! Отговори
Спасчо преди 2 години
Ако Бойко Борисов върне само 10% от това което е откраднал всички болници ще станат супер лукс и даже ще има пари за стриптизьорки които да разсейват болните.
201
3
 
16
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Този Брънзал обра 5-6 болници "по здравна каса" и почна да реве защото иска още да смуче. Българите дават все повече пари за здраве и получават едно голямо нищо защото няма никакъв контрол къде отиват парите.
200
6
 
1
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
До 230, завършил съм, нещо да кажеш полезни идьоте?
199
2
 
29
 
! Отговори
Пешев преди 2 години
Точно обратното е - мизерната ни здравна система изтезава хората. Хем трябва да си плащат, хем ги третират по най-лошия начин.
198
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я колко диванни дофторчета се навъдиха. Да бяхте завършили медицина, а не да си упражявате агитационните способности. Сега други приказки щяхте да редите. А
197
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господине, понеже не сте доктор, защото не сте защитавал докторска дисертация, а сте си обикновен лекар, не разрушавайте остатъците от авторитет на българските медици! Не омаложавам лекарите! Как пък не се намери един, който да поддържа тезата ви за изтеза-нието! При такъв социално-обществен дисонанс в разбирането ви вместо да убивате пациентите си, потърсете друго поприще! Може би ще имате успех, ако инвестирате в гробище, което ще захранвате от собствения кабинет! Отнемане на апробацията решен
196
2
 
19
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
АБЕ БРЪНЗАЛОВ АБЕ ТЪРГОВЕЦО ТИ ДЕТО НЯМА НАЧИН ДА НЕ СИ КОМБИНА С НЯКОЯ ТРАУРНА АГЕНЦИЯ И ТИ ЛИ СИ ТРЪГНАЛ ДА СЪДИШ.
195
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Част от населението изтезаваше другата като 12 години управляваха ГЕРБ . Част от населението открадна човали с пари с които можеше да има за всички ! И част от населението не купува инкубатори за децата а иска да оправя старите хора
194
4
 
23
 
! Отговори
Стига бе.... преди 2 години
Dnes.bg, спрете се вече бе! COVID, ваксинация, COVID,ваксинация...и пак COVID, ваксинация! Я по-добре се разкарайте!
193
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи когато работя и получавам заплата и понякога се налага да работя повече от обичайното, за което получавам допълнително възнаграждение този който ме кара да правя това и ми плаща ме изтезава. Интересно.
192
3
 
29
 
! Отговори
Неуважаеми преди 2 години
"докторе", говориш с долната половина на гърба си. Къпеш се в благинката на своите 30 сребърника, но нали знаеш сак свършва историята накрая?
191
3
 
36
 
! Отговори
а бре .... преди 2 години
ако си плащам здравни осигуровки 30 години не е ли редно да получа здравно облужване ако се наложи ... нали за това ги плащам ???? ИЛИ ... изтезавам ли магазина като давам 1 лев и искам да си взема хляба ???? много Н енормални се н авъдиха в последните години !
190
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, изгонихте рекарите като ненужни отпадъци. Имам предвид читавите лекари и сега плачете. вече сте напълно компрометирани. Когато бях дете по соца, имаше лекари за които кутия бонбони беше обида, а днес те гледат в ръцете. Не се шегувам, за майка ми ходих и ме зазяпа в ръцете какво му нося. А не носех нищо. Добре, че беше с връзки в болницата.
189
1
 
12
 
! Отговори
дохторе преди 2 години
Брънзи..я пак..с тезата..искаш ли 2 имена на 2 *** доктори които са болни след поставяне на бустер,с омикрон.Хора които са всеки ден в отделенията и се опазиха.Сега се възстановяват.Що бе Брънзи..В това се крие гениалното на действията Ви,с бустера разпространявате още и още ..А ако искаш може да се поизтезаваме реално...имам богата фантазия..