Обсъжда се възможност да отпадне сертификата за антитела

Сербезова: Все още няма решение за това
14 яну 2022 16:15, Анисия Иванова
111
Обсъжда се възможност да отпадне сертификата за антитела
Снимка: БГНЕС

Обсъжда се възможностда отпадне зеленият сертификат за наличие на антитела. Все още няма решение за това, коментира  здравният министър Асена Сербезова пред журналисти в парламента след парламентарния контрол.

Сербезова определи правилата в България относно пандемията като едни от най-либералните. Тя посочи, че евентуална промяна за зеления сертификат ще има, ако бъде направено предложение от експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката, здравния контрол и главния държавен здравен инспектор.

Още по темата

На този етап няма такова, посочи Сербезова, цитирана от БТА. Тя коментира, че не се обсъжда включването на допълнителни обекти, за които да важи изискването за зелен сертификат.

Във връзка с представения в четвъртък Национален оперативен план за справяне с COVID-19 министърът обясни, че процентът на заетост на интензивните легла се дава от Регионалните здравни инспекции /РЗИ/. По думите й освен бройката на интензивните легла като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските специалисти. В плана България е разделена на шест клъстера. Предстои на сайта на Министерския съвет да бъде публикувана карта със съответната информация за модела, който ще се следва при управлението на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказва се около милион българи имат антитела и такъв сертификат, което никак ама НИКАК не е изгодно на бигфарма, не е шега работа това са милион кантитати за вакси
79
2
 
55
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Значи с естествени антитела срещу всички белтъци на вируса не може, а с изкуствения с антитела само срещу един протеин на вируса - може. Логика та дрънка. После не задължавали да се ваксинирваме. На кого ги говориш ти? Май освен от тояга , от нищо друго няма да разберете , сами си го просите, после ние сме били фашисти...
78
1
 
27
 
! Отговори
Съпротивата преди 2 години
До Свобода на словотоА дали ще публикуват "Декларацията от Грейт Барингтън" подписана от повече от 60 000 учени?!
77
1
 
26
 
! Отговори
Петър Танчев преди 2 години
Кой може да открие разликите между НОЩ на Бойко и така наречената "промяна" на Радев? Всеки ден ново 20, всеки ден нови правила, всеки ден нови безумия... така управлява колониална администрация, а не правителство на суверенна държава. Всичко зависи от това каква заповед ще пуснат големите шефове.
76
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро вече сериозно ни лази по нервите! Не зная за жена му, колко е заблудена горката, но ние сме българи все пак и дълго няма да го търпим! Достатъчно годинки сме били под робство, убивани, тормозени...няма нужда повече!
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оригиналът на писмото на професора все още го има в нета, не знам докога.
74
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74 "эащо ваксините се эачитат повече от преболедуването" защото никой преболедувал няма да иска да се ваксинира. Научен факт е, че преболедувалите имат по-добра защита (не казвам по-добър имунитет, защото ваксинираните нямат такъв). Дори в Израел, преболедувалите ги ваксинират с една доза - не с две.
73
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според тия изедници, медицина и наука не е имало до 2020г. М-ни ***
72
2
 
50
 
! Отговори
Император Антивакс I преди 2 години
168 000 българи предстои да бъдат лишени от зелените си сертификати. За много от тях те им трябват не за да се фръцкат в моловете, а за да си изкарват хляба. Есента беше направено изключение за да може обществото да приеме по-лесно зеления сертификат. Оказа се обаче че антителата не падат толкова бързо колкото им се иска на фармаджиите. За това ще премахнат антителата като основание за издаване. В крайна сметка сертификата е просто един инструмент за принудителна ваксинация
71
0
 
34
 
! Отговори
Свобода на словото преди 2 години
Професор Ехуд Кимрон, ръководител на катедрата по микробиология и имунология в университета в Тел Авив и един от водещите израелски имунолози, написа отворено писмо, в което остро критикува израелското и всъщност глобалното управление на пандемията на коронавирус.Има ли медия освен Списание 8, която ще публикува това писмо?
70
3
 
32
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
В тая Сербезова има нещо иззродско...
69
1
 
35
 
! Отговори
възмутен преди 2 години
Няма абсолютно никаква логика да отпада сертификатът за антитела! Единственият довод, който изтъква госпожата в нейна защита е, че само в България имало подобно нещо! Нека докажат, че хората с естествен имунитет разнасят зараза повече от имунизираните или боледуват тежко, ако се разболеят повторно! Подобно неаргументирано изказване вреди много на репутацията на въпросната здравна министърка!
68
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От години се дъвче проблема с преболедувалите и многократно беше обяснено эащо и какви антитела се съэдават, и эащо ваксините се эачитат повече от преболедуването. Обаче не искат да чуят и не могат да раэберат...само своето си дръ.нкат ....
67
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръгвате срещу народа си, после да не останете изненадани..
66
3
 
45
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Измамиха предизборно 169 000 българи! Измамата продължава!
65
2
 
27
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
сербезова дните и часовете са ти преброенисъвсем скоро ще умреш
64
3
 
32
 
! Отговори
Възраждане-Враца преди 2 години
Обсъжда се възможността на хвърчат глави на лакеи на Фарма мафията!
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази се крие като лисунген. Не ходи на работа и се прави на много печена. Откакто е член на правителството е била в министерството не повече от 10 часа. Затова и заповедите са и толкова глупави. Никъде в света не се управляват мерките за ограничаване на пандемията по броя на заетите легла - цял свет ни се смее
62
0
 
21
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
Внимавай какво пишеш и как обиждаш! Не съм обидил никой персонално, и ти нямаш подобно право. За твое сведение съм бил 20 дена в ковид отделение на кислород! Аннадън му? И вероятно съм по-възрастен от теб. Така че, обери си малко емоциите, защото на никой в 53 годишният си живот не съм позволил да ме обижда безнаказано и не си ти суека, който ще ми дава тон в живота! Блъскай си ако искаш десет бустера, но не си мисли, че ще ти позволя да определяш и моя живот или здраве!
61
1
 
29
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Видно е, че со кротце и со благо не става, затова ще стане с много кютек.