Обсъжда се възможност да отпадне сертификата за антитела

Сербезова: Все още няма решение за това
14 яну 2022 16:15, Анисия Иванова
111
Обсъжда се възможност да отпадне сертификата за антитела
Снимка: БГНЕС

Обсъжда се възможностда отпадне зеленият сертификат за наличие на антитела. Все още няма решение за това, коментира  здравният министър Асена Сербезова пред журналисти в парламента след парламентарния контрол.

Сербезова определи правилата в България относно пандемията като едни от най-либералните. Тя посочи, че евентуална промяна за зеления сертификат ще има, ако бъде направено предложение от експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката, здравния контрол и главния държавен здравен инспектор.

Още по темата

На този етап няма такова, посочи Сербезова, цитирана от БТА. Тя коментира, че не се обсъжда включването на допълнителни обекти, за които да важи изискването за зелен сертификат.

Във връзка с представения в четвъртък Национален оперативен план за справяне с COVID-19 министърът обясни, че процентът на заетост на интензивните легла се дава от Регионалните здравни инспекции /РЗИ/. По думите й освен бройката на интензивните легла като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските специалисти. В плана България е разделена на шест клъстера. Предстои на сайта на Министерския съвет да бъде публикувана карта със съответната информация за модела, който ще се следва при управлението на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
25
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Изглежда като секретарка на цк на бкп. То "новите" управляващи са си от от тяхното котило. Смърт на медицинския комунизъм.
39
2
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Сребролюбова, трябва да отпадне изобщо въпросното нящо. Сертификат се дава за нещо, което отговаря на дадени изисквания по дадени критерии и се дава гаранция за качество. Ваксата дава ли гаранция, че няма да се разболееш, и че няма да има последици? Всички знаем отговора.
38
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая ако е провесор, аз съм Нютон
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърка 80% - толкова глупаво нещо е зиключително трудно да се измисли
36
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не отрича, че сертифицираните разпространяват заразата. Някой да излезе и да обясни, защо тогава им се позволява да влизат в заведения и обществени сгради без да се тестват?!
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ме дразнят, хора прекарали го са положителни и да си ваксиниран, пак може да си положителен. Само с глупости се занимават.
34
2
 
40
 
! Отговори
Наближава времето! преди 2 години
Просите си революция! После не наричайте жертвите фашисти. Вие обаче сте !!!
33
0
 
34
 
! Отговори
5 преди 2 години
Ама защо да стане това? Един преболедувал с 900 антитела е защитен от повторно да се зарази -тоест абсолютно безопасен за другите.А един ваксиниран може без никакви симптоми да зарази цяла фамилия например.
32
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърко, виж сега, да ти обясня как стоят нещата. На тебе като нещо не ти хареса мъжът ти го сменяш, нали? Е, и ние като не си харесаме правителството си го сменяме. Вземете се разберете там да махнете зеления сертификат, че нещо много зле започвате и няма да останете дълго на хубавите постове!
31
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте на Копейкин режисираните протести като на 3мата овчари и Мая протестите...... Като грабнете бесилките тогава ше ви паднат мерките и гаврата.
30
1
 
30
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Майстора "Не е за да се предпазят от "тежко боледуване" понеже натискат да инжектират и децата и тинейджърите, които са 99.9983% предпазени от тежко боледуване без инжекция. Защо е толкова важно да се инжектират всички? Предстои да разберем." Точно така, все повече хора си задават този въпрос, но мисля, че скоро ще имаме отговор ;)
29
1
 
8
 
! Отговори
Шаомрем преди 2 години
Но без вак сини..
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майстора. - Преди няколко дена като споделих параноичните си мисли ме оплюха. Ама все пак - Ваксинираните - доброволни роби. За останалите е следващата мярка. Както и казват руснаците - Висшая мера.
27
2
 
37
 
! Отговори
София преди 2 години
Тия ,май вярно искат да,, хапнат дървото"?!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв съд. Даже тричленка им е много.
25
1
 
46
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Единствено инжектираните се приемат. Понеже е от голямо значение всички да бъдат инжектирани. А защо? Не е за да се предпазят от заразяване, не е за да се намали разпространението на вируса. Не е за да се предпазят от "тежко боледуване" понеже натискат да инжектират и децата и тинейджърите, които са 99.9983% предпазени от тежко боледуване без инжекция. Защо е толкова важно да се инжектират всички? Предстои да разберем.
24
3
 
33
 
! Отговори
Пфу преди 2 години
Гонете тая слуга на фарма мафията инстантно и по възможност да си ходи заедно с канадските ментета с антибългарско самосъзнание!!!
23
2
 
50
 
! Отговори
БориМечката преди 2 години
Значи Естественият ми Имунитет даден ми от Господ не важи вече така ли?! Да се вдигаме, Братя и Сестри, и този път не ново правителство - Народен Съд и Трибунал!!
22
1
 
29
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
,, План Калерги,,-еврейски замисъл за намаляване броя на хората по света !
21
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леда се пука, господа съдебни заседатели. Примката се стяга. Радвайте се, настъпи прекрасния зелен свят.