Върховният съд на САЩ блокира антиковидна политика на Байдън

Решението на президента било задължителна ваксинация за служители в големи компании
Обновена: 14 яну 2022 09:21 | 14 яну 2022 09:20, Петя Славова
46
Върховният съд на САЩ блокира антиковидна политика на Байдън
Снимка: БГНЕС

Върховният съд на САЩ блокира вчера въведеното от президента Джо Байдън задължително ваксиниране или тестване на служителите на големи компании, но остави в сила изискванията за имунизация на персонала в здравните заведения, предадоха световните агенции.

Още по темата

Съдът се произнесе, след като миналия петък изслуша аргументите във връзка с разпореденото през ноември от две федерални агенции временно изискване, целящо увеличаване на равнището на ваксинираните, както и това работните места и здравните заведения да станат по-сигурни, предава БТА.

Съгласно правилата, всеки работодател, който има 100 или повече служители, беше длъжен да гарантира, че те са или напълно ваксинирани, или си правят тест поне веднъж седмично. По оценка на властите, тези правила се отнасят до около 84 милиона души.

Съдът определи, че остава в сила изискването най-късно до 4 януари да бъдат ваксинирани работещите в здравни заведения и в програмите "Медикеър" и "Медикейд". В този случай става дума за 17 милиона души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесвам съдебни решения , които не се съобразяват с политическа конюнктура, а със законите в една страна и със справедливостта. На политиците, а и не само на тях, ще им се наложи да се сблъскат с правосъдието. Дали човешко, дали вселенско, божествено, не зная , но зная, че справедливостта е най-важното нещо в този живот и тя винаги се връща при човека.
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо природните средства и методи действат на хора, които поддържат телата си относително чисти от отрови, когато тялото ти се пука по шевовете от отрови природните средства и методи не му помагат да се излекува от нещо след като вече е заболял!-------Бабинини деветини!
20
2
 
22
 
! Отговори
ЗА USA ли? преди 2 години
Много арен и убав президент! Още един мандат да си го изберат, че на Китай толко им требе 6-7 години!
19
3
 
18
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 2 години
Знаеш ли защо на някои хора чайчетата им действат, а на други не им действат!? Не знаеш! Аз ще ти обясня защо! Защо природните средства и методи действат на хора, които поддържат телата си относително чисти от отрови, когато тялото ти се пука по шевовете от отрови природните средства и методи не му помагат да се излекува от нещо след като вече е заболял! Първо тпябва да се прочистиш от отровите и след това с голямо учудване ще установиш, че ''бабешките'' методи ти действат!
18
3
 
18
 
! Отговори
ИНТЕРЕСЕН ФАКТ преди 2 години
Ха ха!Новините за Путин са в категория 'СВЯТ' а тези на Спящия Джо - в категория 'ЗДРАВЕ'! Така се разпределят и местата в историята...
17
1
 
11
 
! Отговори
до # 3 преди 2 години
Има такъв адекватен съд, да му се ненарадваш - Апелативният специализиран наказателен съд АСНС на Каскета, нищо че той беше шеф на специализираните прокурори СпП. Що присъди произнесе и потвърди, ама времената се измениха и сега Ушев и Гешев треперят за кожата си. Остава прокурорите и съдиите да се върнат там, където са били цели 110 години - в Министерството на правосъдието и И.Г. да престане да повтаря като латерна, че те са незвисими.
16
3
 
4
 
! Отговори
до зелените гейчета преди 2 години
До влюбените до омраза в Путин гейове: сега може напук да му изневерите с дедото! Е ако сте и некромани :):):)
15
1
 
13
 
! Отговори
Дедо гледа преди 2 години
Я! новина и за американската историческа фигура със запазено място в aналите. :)
14
17
 
9
 
! Отговори
ЕЙ ПауърРейнджърс преди 2 години
Не се самодиагностицирай юнако !Комшията от горния етаж не признаваше вируса се самолекуваше с Фервекс и чайчета и каза че му е минало .2 седмици по късно го втресе по силно и чайчетата не помогнаха.Отиде в Пирогов на преглед,двойна пневмония и,цитокинова буря ? за 3 дни го отнесе.Остави две близначета сираци на 9 години. Некролога му е на входа на блока /срещу басейн Спартак/..Тъй че не дърпай дявола за опашката!Не си длъжен да вярваш,но бая юнаци като теб гушнаха букета!
13
1
 
22
 
! Отговори
Чикаго Булс до 11 преди 2 години
А да си чул за скандала РАМПАРТ ? Нямало корупция ли ?? Висши полицаи,офицери,ЦРУ са замесени в афери с наркотици.И това е само един от най-гръмките случаи ... И после започват едни убийства ... почети в гугъл и тогава говори дали няма корупция.Всички бандити се знаят от всеки шериф,но .... ? Зависи къде и кой ще засегнат.А тук не е ли същото ??
12
2
 
23
 
! Отговори
Перниканец преди 2 години
Дреме му на байдън. Той по всяка вероятност ще умре от старост до година-две...Да му мислят тея след него
11
5
 
28
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
На сатанистите САЩ са им като трън в очите - това е единствената държава в света с децентрализирано управление, което прави корупцията изключително трудна и сложна. Всеки губернатор, всеки кмет на град, всеки шериф има право да зачете който и да е закон или заповед за противоконституционни и има право да не ги изпълнява. Това прави подобни "заповеди" като в ЕС на абсолютно невъзможни. На практика "пандемия" в САЩ има само в "медиите".
10
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деменцията едва ли разбира какво се случва
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по-големи измекери от демократите в САЩ.
8
2
 
44
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Байдън прилича на мумия.
7
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е измама. Те вече не се крият. В прав текст си казват че ще ни стъжнят живота, ако не се набодеш
6
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за тръмп - нищо общо с това недоразумение
5
2
 
34
 
! Отговори
Пауър Рейнджърс преди 2 години
Два дни имах бодежи в гърлото,яко сополи и температура... и познайте ?? Не беше нито Грамофон,нито Волтрон,нито Касетофон ! Най-ми бил *** грип ! Пих 2 Фервекса и всичко е 6 днес!
4
3
 
55
 
! Отговори
Са са преди 2 години
Хвала на върховния съд на щатите Намериха се едни с топки да се противопоставят на неедекватни *** че това е измамата на векс
3
2
 
62
 
! Отговори
А у нас кога? преди 2 години
Има ли тук адекватен съд , който да се произнесе за зелените сертификати?