Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората

Той не е съобразен със заболеваемостта на медицинския персонал
15 яну 2022 10:05, Петя Славова
178
Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората
Снимка: БГНЕС

Четири стъпки предвижда Националният план за справяне с пандемията. Според депутатът от ПГ на ГЕРБ и бивш директор на "Пирогов" Асен Балтов, той обаче е прах в очите на хората.

Според него в пандемичния план не е съобразена заболеваемостта на медицинския персонал, а базата за оценка на ситуацията е 14-дневна - твърде дълъг период при положение, че при Омикрон броят на случаите расте експоненциално. Той допълни, че през последните пет дни имаме повече нови случаи на коронавирус, отколкото в най-големия пик на третата и на четвъртата вълна.

Още по темата

Друг проблем, според Балтов, е че в плана е заложено запълването на над 1200 интензивни легла, а през последните вълни сме стигали до над 800 настанени в интензивните сектори - тоест изчаква се прекалено дълго преди да се въведат най-строгите ограничения.

Според Асен Балтов мерките у нас трябва да са по-затегнати, защото нямаме достатъчна защита срещу Омикрон. Освен това все още никой не може да каже дали новият щам се кара леко.

Все пак новият план на правителството е по-добър от плановете за справяне с пандемията на на служебното правителство, отбеляза Балтов. Той изрази надежда, че планът ще бъде коригиран, когато се отчетат пропуските му.

Според Асен Балтов са необходими и нови по-добри тестове за учениците. Сегашните не са достатъчно ефективни и хващат много малко от случаите, изтъкна той пред БНТ.

Бившият директор на "Пирогов" призова всички да се ваксинират и да спазват мерките срещу коронавирус. Той очаква да се наложи поставянето и на втора бустерна доза ваксина, съдейки по опита на Израел.

Според Балтов трябва да се въведе задължителна ваксинация за лекари, социални работници, учители, военни, полицаи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
3
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
До 73: всичко добре си написал/а, ама не ти схванах логиката за 50те% болнични при неваксинираните.. Ако я следвам същата, то в случай че ваксиниран влезе в болница за Ковид, да си заплаща лечението от джоба..
77
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 88 "От ГЕРБерски доктор акъл не ми трябва!" Изглежда, че на теб цял живот "акъл не ти е трябвал от никого". Затова е такова положението.
76
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се косете, при променянето на плана ще отпадне необходимостта да се броят леглата, ще започнат да броят свободните места по гробищата.
75
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ГЕРБерски доктор акъл не ми трябва!
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спреха ти кранчето да гепиш Балтов, и почна да ръсиш простотии
73
4
 
6
 
! Отговори
До Стоян преди 2 години
Ти си гордостта на Възраждане предполагам.Продължавай да спамиш с фейкнюз
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Балтов Дали?
71
8
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До Стоян ти си като оня "имаме фенове на плоската земя по цялото кълбо!" :D
70
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 "Балтов предлага КПП-та и къртене на пейки." Балтов предлага да живеете, но вие сте тарикати и затова всеки ден умират 2-3 автобуса с такива като вас.
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов предлага КПП-та и къртене на пейки.
68
7
 
4
 
! Отговори
шимпанзе от ИТН преди 2 години
До Стоян Според изследване в Израел ковид ваксините водят до импотентност за 5 поколения напред! ----------- типичен фен на ИТН :)
67
9
 
6
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Одеве в един магазин *** ми вика "Всеки път влизате без маска,засрамете се вече",и аз като си свалих гащите и показах змията и потекоха лигите..
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 62 "Докога ще ни занимавате с гербавите ни.що,жества? Много са ни омръзнали, не разбрахте ли." ЗАмислих се за момент какво представляват тези, които са заети по цял ден да драскат такива неща, в сравенение с някой като Балтов, и си дадох сметка, че тия хора си нямат идея колко ЗЛЕ са всъщност.
65
1
 
9
 
! Отговори
Идиотии преди 2 години
Въпросният нелеп коментар за импотентността продължава да набира лайкове.Представете си що за хора коментират тук
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз НЯМА Това не е "споделяне". Това е зомбиране.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Идиотиии Тия хора са заети нон стоп с ГЛУПОСТИ. Те НЕ могат да мислят, въпреки че се бият в гърдите колко са били проницателни.
62
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като очевидно справянето с пандемията е невъзможно и единствения начин е всички да си минат по реда, да спират да пречат на хората да си живеят нормално. Който иска, да се ваксинира, ваксини има предоволно. На неваксинираните да им се изплащат 50% от болничните при к.овид и никакви безплатни лекарства за домашно лечение. Така рязко ще се вдигне ваксинационното покритие или поне ще се икономисат пари на НОИ. Икономисаните средства могат да ги дадат на пенсионерите.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 седмици след поставяне на бустера пфайзер, защитата пада от 70% на 35, гответе се за 2-ри 3-ти и т.н.
60
0
 
12
 
! Отговори
Идиотиии преди 2 години
Някой преди мен е написал коментар че ваксините водят до импотентност до 5 ПОКОЛЕНИЯ напред.Що за глупост ако някой е импотентен как ще се възпроизведат тия 5 поколения след него😀А най нелепото е ,че има дори хора които са го лайкнали.Това е по смешно дори и от чипирането
59
12
 
5
 
! Отговори
Биг Г преди 2 години
Заленият сертификат е приет в цял свят до момента човечеството не е измислило по добро средство за справяне с болестта освен ваксинит,колкото и да не им харесва на фашистите!