БЛС: Омикрон протича по-леко, но вече има недостиг на лекари

Причината е, че голяма част от медиците се разболяват
15 яну 2022 15:20, Петя Славова
76
БЛС: Омикрон протича по-леко, но вече има недостиг на лекари
Снимка: БГНЕС

Расте броят на новозаразени с коронавирус в страната. От голямо значение е до какъв процент е ваксинираното население, тъй като Омикрон протича по-леко, но данните са от страни, в които има много ваксинирани.

Още по темата

Според общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е и член на УС на БЛС, това да не се влиза толкова често в болница е именно заради високата степен на имунизация.

"Цели семейства – от най-малкия до най-големия, са положителни в момента. Имаме много положителни деца, много карантинирани. При предишните варианти не сме имали толкова много деца", обясни пред Нова тв д-р Николова.

По думите й, някои от най-малките пациенти го карат съвсем леко, но други стигат и до болница.

"За да защитим децата, трябва да се ваксинираме. Начинът да се справим с тази инфекция е ваксината", категорична е д-р Николова. И отново настоя, че основната разлика за това дали сме с или без ваксина, е в това как ще изкараме заразата, ако се разболеем.

Д-р Николова каза още, че работата на общопрактикуващите лекари и в COVID зоните в момента е изключително много.

"Има много стрес и много болни", заяви Николова и допълни, че може да се стигне до недостиг на лекари, тъй като много от тях се разболявали, а други се пенсионирали и приключвали с работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
АК преди 2 години
Тази Николова засенчи отров.ните доцентки и професори от типа Тромб, Бацилова, Петрунов, Радка и т.н. Всеки ден по ТВ. Като е толкова заразно тя как само не се зарази? С нея нещо не върви рекламата
61
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Киро преди 2 години
Така,де !! Тия чужденци-лекари от Африка,докато научат български,баба Гицка и дедо Онуфри от Каспичан,ще гушнат букета!!
60
1
 
4
 
! Отговори
Д- Куин до #61 преди 2 години
Не само в РЗИ,но и в НЗОК, ТЕЛК,а и т.н. джи пи та !! Щото джипитата са сбирщина от никому ненужни чиновници играещи ролята на " гара" разпределителна!! Ясно??
59
1
 
4
 
! Отговори
Д- Куин до #61 преди 2 години
Не само в РЗИ,но и в НЗОК, ТЕЛК,а и т.н. джи пи та !! Щото джипитата са сбирщина от никому ненужни чиновници играещи ролята на " гара" разпределителна!!
58
0
 
5
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
Ало, Кокорчо и Гюлчен Сербезова!!Как може директори на ДЪРЖАВНИ болници да получават близо 100 000 лева МЕСЕЧНО,а основната заплата на РЕДОВИ лекар да е 1100 ЛЕВА!! Схващате ли бе тикви до какво води това?? Ще дойде време директорите да " лекуват"!!!
57
0
 
7
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 години
Ало, Кирчо, Кокорчо и Гюлчен Сербезова!! Докато основната заплата на редовия български лекар- специалист не стане 6000 долара / колкото е в Африка!! / ще се вайкате!! Щото и да внесете оттам,трябва да ги научите на българскии да плащате горепосочената сума- минимум!! Схващате ли бе тикви??
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Африка е с младо население, останалият свят са ваксинирани. България не е нито едно от двете. На всичко отгоре бедни и без медицински специалисти. На какво точно се надявате? На антиваксърите ли?
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За цели две години едно и също няма легла няма лекува персонал къде се изпариха толкова доктори сестри изчезнаха огромни болници стоят полупразни за толкова време сякъш умишлено всички изчезнаха. И за капак на всяка от този род новина следва ваксинирайте се 1,2,3игла бързайте че са последните крадци измамници и долни лъжци.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата се хвалеше по интервюта, че другите изнасяли зеленчуци , а ТОЙ изнасял лекари. Еми честито!
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиляди лекари са в РЗИ и трудовите медицини. И дистрибутори на фармафията.
52
5
 
8
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Ваксинираните заразяват и умират 10 пъти повече от неваксинираните. ФАКТ. Докога ще го криете?
51
0
 
9
 
! Отговори
Знайко преди 2 години
Няма лекари в болниците, защото работят в няколко и не могат да се клонират да са едновременно навсякъде !
50
2
 
8
 
! Отговори
vale_karo преди 2 години
Защо не се вникне в проблема.Нямали сме достатъчно , да го кажем обобщено здравни специалисти/лекари , мед. сестри и т.н./.Дали е истина?Според мен имаме прекалено много болници.В държавните и общинските тези специалисти изнемогват , а в частните си клатят краката .За нуждите на България не трябват толкова болници. Съкратете ги наполовина и здравни специалисти ще има предостатъчно.Същото се отнася и до административния персонал в страната.
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днеска ми се наложи да ходя по спешност в болница и Господи Боже ! Ние нямаме здравеопазване. Може ли 7 часа да ме разкарват по болници за приемане на дете по спешност???? Що за безобразие е това. После защо не раждали...
48
2
 
14
 
! Отговори
Само, че.. преди 2 години
това, че няма лекари и медицински персонал не е проблем създал се с идването на планДемията ! Този проблем е от години насам и то не само в България, почти навсякъде по света. Целенасочено се оптимизира здравеопазването в полза на печалба, а не в интерес на пациентите !
47
2
 
6
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Петков ако беше поне малко във час щеше да назначи Костадинов за здравен съветник ,а баби Радка за фелдшер във енската махала да ваксинира кучета против бяс !
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40% са ваксинираните в Южна Африка.
45
2
 
17
 
! Отговори
Ти па преди 2 години
Аз си мислех че недостиг има от преди простотията с ковида!
44
0
 
5
 
! Отговори
ФАЛИТ преди 2 години
В близките няколко години няма да има хора,не само лекари,сирийците,афганистанци и т.н. емигранти желаят само да преминат през територията.Увеличение има на ромското население ,остават 3 града и преключва всичко с 40процента пенсионери в държавата.Ще останат само партия ГЕРБ да управляват.
43
0
 
17
 
! Отговори
Питам преди 2 години
Лекари нямаме, но имаме мутри-охранители в изобилие, ресторантьори и чалга-певачки Можем ли да ги преквалифицираме? Защо ли питам?