БЛС: Омикрон протича по-леко, но вече има недостиг на лекари

Причината е, че голяма част от медиците се разболяват
15 яну 2022 15:20, Петя Славова
76
БЛС: Омикрон протича по-леко, но вече има недостиг на лекари
Снимка: БГНЕС

Расте броят на новозаразени с коронавирус в страната. От голямо значение е до какъв процент е ваксинираното население, тъй като Омикрон протича по-леко, но данните са от страни, в които има много ваксинирани.

Още по темата

Според общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е и член на УС на БЛС, това да не се влиза толкова често в болница е именно заради високата степен на имунизация.

"Цели семейства – от най-малкия до най-големия, са положителни в момента. Имаме много положителни деца, много карантинирани. При предишните варианти не сме имали толкова много деца", обясни пред Нова тв д-р Николова.

По думите й, някои от най-малките пациенти го карат съвсем леко, но други стигат и до болница.

"За да защитим децата, трябва да се ваксинираме. Начинът да се справим с тази инфекция е ваксината", категорична е д-р Николова. И отново настоя, че основната разлика за това дали сме с или без ваксина, е в това как ще изкараме заразата, ако се разболеем.

Д-р Николова каза още, че работата на общопрактикуващите лекари и в COVID зоните в момента е изключително много.

"Има много стрес и много болни", заяви Николова и допълни, че може да се стигне до недостиг на лекари, тъй като много от тях се разболявали, а други се пенсионирали и приключвали с работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
16
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Има един "специалист", който беше Началник 12 години в тази държавица, той знае защо има такъв недостиг.........!
41
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, не ви искам инжекциите поставени със сини ръкавици. Антиваксър съм и се гордея с това. Махайте се, пръждосвайте се и ще си изключа телевизията този път и ще се преселя на село. Нямам място, но ще си купя, а как ще преживявам? Ами самозадоволение-ще си насадя домати, краставици, праз чушки и ще си чувам животинки. С животинките ще е по-сложно, че досега не съм убила и муха, нсо поне ще ги гушкам.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е чудесно, но до момента никой не е съобщил колко от секверираните проби са с омикрон. Преди няколко седмици имаха 5-6 съмнителни, но после обявиха, че са Делта.
39
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Липсата на лекари започна преди много години, всички кадърни бягат.
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моите дружки го изкараха без дори да се обадят на джи пи то, включително и аз. Обикновен грип и нищо особено. Или сме карали нещо друго, но я кажете какво?
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 И аз ЮАР си го знам, ама напоследък гледам, че РЮА го пишат. Може би по-наподобяващ превод. Винаги ще си намерите оправдание. Накрая ще видим приликите и разликите. Леко го карат здравите, а не - младите. Има млади със заболявания, затлъстели, които също го карат тежко.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С недостига на лекари се опраяте, а аз омикрон нямам. Глеам ви сеира.
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не достигат лекари, щото ви евана системата, и не уважавата хората, няма нищо общо с някаква преекспонирана "зараза" !
34
2
 
8
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Благодаря на Бога, че няма да се върнеш. Не желаем емигранти в БГ.
33
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжа. За какво са ви повече лекари? Достатъчно източвате касата! Болниците са празни.
32
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първите данни дойдоха от ЮАР. На български правилното е ЮАР, а не РЮА. Тези първи данни обаче не са приложими извън Африка, защото в Африка са млади и младите изкарват вируса много по-леко. Затова първите данни частично приложими в България са от Европа, на там са ваксинирани, а ние не и затова са частично приложими.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Най-вероятно не сте лекар, а тррол, но все пак ще Ви кажа защо заплатите в България са ниски - защото ги определят директорите на болниците, които са "слуги, мафиоти, убийци и мошеници. " Лекарят от Пазарджик, който поставял ненужни стентове, взимал заплата 57 000 лв. Да не би да ни казвате, че взимате месечна заплата 1 368 000 :)
30
3
 
9
 
! Отговори
Санчо преди 2 години
....ама като кажете А ,кажете и Б...защо са разболени...защото са след бустер...ей за това...ако не знаете питайте тия ваши колеги...те се опазиха досега...а след бастуна оклякаха всички... ей тва сте..лъжа връз лъжа.
29
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз напуснах България преди 12 години след 15 години работа по специалността ми. Тук (в Европа) получавам като лекар специалист за 1 месец, колкото в България за две години. Да не говорим да уважението и статуса, който имам. За вас в България, лекарите са само "слуги, мафиоти, убийци и мошеници. " Естествено, че няма да се върна. Никога!
28
7
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Тъкмо преди малко сметнах, че смъртността от кромид в БГ (въпреки силно завишена, щото там влизат инфаркти,инсулти, катастрофи и т.н. знаем си) е 5%. Втори в света по смъртност с едва 5%, а искат да се ваксинираме поне 80%? В чужбина също са слепи, в държави с 1% смъртност от ковид ще им наблъскат разтворчетата по 10. Ама те си знаят. Всеки сам си преценя.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 Гербав трроле, споко, баце ще се върне на бяло магаре :)
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази другарка защо ни лъже. Първите данни за Омикрона дойдоха от РЮА, където са ваксинирани, колкото нас. Като започнете с лъжа, хич нямам желание да ви чета мантрите, но 100 % плашилката завършва с ваксинирайте се.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ргхййхх#16 Премиера е тук само да продаде България на консесия и да ни приготви като пушечно месо за войната. Българите изобщо не го интересуват, освен като стока. Може и на килограм. И сигурно ще му спрат сиренето за чийзкейка на жена му ако махне сертификата и затова не го пипа. Изобщо, скоро ще усетим юмручето на Радев. Ще ни трепят и затварят като атомните реактори.
24
5
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Аре бесмешници, що не отговаряте
23
5
 
9
 
! Отговори
Кухи ху ху преди 2 години
То едни набедени лекари като Сапунчев венци гробището Балтовци и др НЕДОРАЗУМЕНИя които знаят само да плашат а не да лекуват Благодаря от такива крадливи фашисти