БЛС: Омикрон протича по-леко, но вече има недостиг на лекари

Причината е, че голяма част от медиците се разболяват
15 яну 2022 15:20, Петя Славова
76
БЛС: Омикрон протича по-леко, но вече има недостиг на лекари
Снимка: БГНЕС

Расте броят на новозаразени с коронавирус в страната. От голямо значение е до какъв процент е ваксинираното население, тъй като Омикрон протича по-леко, но данните са от страни, в които има много ваксинирани.

Още по темата

Според общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е и член на УС на БЛС, това да не се влиза толкова често в болница е именно заради високата степен на имунизация.

"Цели семейства – от най-малкия до най-големия, са положителни в момента. Имаме много положителни деца, много карантинирани. При предишните варианти не сме имали толкова много деца", обясни пред Нова тв д-р Николова.

По думите й, някои от най-малките пациенти го карат съвсем леко, но други стигат и до болница.

"За да защитим децата, трябва да се ваксинираме. Начинът да се справим с тази инфекция е ваксината", категорична е д-р Николова. И отново настоя, че основната разлика за това дали сме с или без ваксина, е в това как ще изкараме заразата, ако се разболеем.

Д-р Николова каза още, че работата на общопрактикуващите лекари и в COVID зоните в момента е изключително много.

"Има много стрес и много болни", заяви Николова и допълни, че може да се стигне до недостиг на лекари, тъй като много от тях се разболявали, а други се пенсионирали и приключвали с работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 2 години
В момента и аз и жената сме с ковид. Тя е ваксинирана с янсен, аз не съм ваксиниран. Тя лежа 3 дена болна, аз вдигнах за една вечер температура 38 градуса на десетия ден. Днес е 12ти ден. И двамата сме с хрема и болки в мускулите, леко възпалено гърло. Вечерно време температурата ни стига 37,3 и това е страшния ковид
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ест, че е най-малките! Нали искате в момента тях да ваксинирате... Поне да не бяхте толкова прозрачни
20
4
 
9
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Не искат да участват повече в тази измама !!!
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един мой приятел завърши със златен медал и разнасяше вестници по болничните стаи, понеже без връзки. Така и не почна работа като лекар. Друг пък в Англия забачка като санитар. Вие си правете сметка защо няма лекари. Отсвирихте ги като ненужни и без връзки. Сега си търсете връзки да ви лекуват. Аз поне това имам. Върнете лекарите, ако можете, *** вече не можете.
18
3
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Ок, слагате ми минуси, поне се мотивирайте
17
4
 
7
 
! Отговори
Докторте иска жертви преди 2 години
Ами като се занимават с бъркане в носовете на децата, как щяло да има медици? Имали три ***... Е като гледам Радев и Кирчо със специална заповед на подопечната и министърка ги пусна. Може и с лекарите да направи същото. Между другото, какво значение има дали сестрата е хремава, ако ще гледа хремави?
16
13
 
7
 
! Отговори
Обаче преди 2 години
Фашистите са от Изpaждaне - оня наркоман така каза.
15
5
 
20
 
! Отговори
Ргхййхх преди 2 години
Премиера трябва да пенсионира професор Радка Аргирова И в същото време трябва да премахне зеления сертификат защото той не върши никаква работа не се правете на слепи и хитри а действайте
14
5
 
12
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 2 години
От много лекари файда йок
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт на фашизма, свобода на народа!
12
14
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Абе лекари ще се намерят, ама от къде пари да им се плаща
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болен приятел се тества и преди и по време и след. Е как пък не го хванаха тез тестове. Под 10 % от около 20 показаха нещо
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз откак завърших през 90-тте и си разпространих си ви то по цял свят и ме обезкуражиха като ми рекоха:"Не се надявай, това лекарите сте много" и аз се отказах. Като сме много-много сме. Има и други проприща. И сега не съжалявам. Бачкам си дистанционно в тон с времето.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛС днес да не са дежурните ***. Вече не сварват поединично и почнаха служебно.
8
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли вече пак да го наричаме грип?
7
4
 
22
 
! Отговори
Къци преди 2 години
Какво е общото между ваксър и турската лира?И двете нямат никва стойност..
6
3
 
28
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Обърнете внимание на гнусните, елементарни манипулации. "Имаме много положителни деца, много карантинирани." - дори НЕ СА РЕАЛНО БОЛНИ! Имат положителен тест или съученици с положителен тест! Но е представено все едно повече деца са засегнати от болест! ***! Много внимавайте да не посегнете към децата, вижда се накъде върви сценария!
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банални сте. Закривай театрото.
4
1
 
24
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Да аи ваксинираме децтаа ли намекваш? Или да си защитя детето като се ваксинирам аз? И може ли обяснение как ще го защитя в този случай, като ваксинира и се разболяват и предават зараза? Нещо пак не схванах логиката на този апел за ваксинация.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така докторетата са болни нали са ваксани. Или ваксите не вършат никаква работа но за сметка на това краварската фарммафия станаха трилионери.