БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!

Медиците поискаха да се спре с конспирациите
15 яну 2022 13:01, Петя Славова
302
БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която се води "за" и "против" "зелените сертификати" и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 у нас.

Още по темата

"За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги - медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план", посочиха от БЛС.

"Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация. Затова, ние от Български лекарски съюз категорично и за пореден път заявяваме:

Ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест. Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 75 процента от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги, защитените медици сме около 90 на сто.

"Зеленият сертификат" не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със закъснение", категорични са от лекарското съсловие.

"Не на последно място: БЛС заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания, в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19", се съобщава още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята не само съществува, а и е добре патентована, произведена, тествана, а вече и в употреба.
210
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната лъжа ! Така е във фалшивото общество с фалшивите герои .
209
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Изобщо - също така ако се поровиш ще намериш патенти за технологии с подобно приложение - контрол на биологична единица чрез използване на нанотехнологии. Така, че принципната идея за "чипирането" съществува от много време. До къде са стигнали технологиите и до колко са приложими никой няма да ни го каже. Фактите са, че такава теория е поне идейно напълно възможна. Личното ми мнение е, че технологиите все още не са достингали до това ниво.
208
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
221- не са само производителите, а и доста силови структури на някои държави. Използват се физически методи за проверка за наличие на ваксина. Информацията е от проверен сигурен източник от въпросните структури.
207
12
 
1
 
! Отговори
До 224 преди 2 години
Ами вярвай в каквото искаш.Тя за теб и Земята е плоска.
206
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 222 "Дъното, ама за кого?" То е ясно за кого - за този, който му се налага да твърди, че лекарите нарочно убиват антиваксъри, но се грижат "правилно" за ваксинираните. Дори ти не си вярваш.
205
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То оставаше някакво казионно НПО да се обърне срещу Министър Председателя. Ако не беше Петков, а Хитлер, сигурно БЛС щеше да подкрепи депортирането на евреите, като основни разпространители на зарази и болести. Я по-добре да кажат, каква е медицинската логика, ваксиниран да има по-дълъг сертификат от преболедувал?
204
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 219 Защото колкото по-възрастен става един човек, толкова по-често се наблюдават тези хронични заболявания. Изключенията не означават нищо. Те затова са изключения.
203
2
 
6
 
! Отговори
alabala преди 2 години
Тц,не мож *** навийти да са бодна.След подсилваща доза настъпва имунна недостатъчност.Послеще се мре,ми ни ща !
202
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Изобщо "имаше една която се представяше за биолог и крещеше екзалтирано,че ваксините чипирали" --- ами ако трябва да съм честен, по-склонен съм да вярвам, че така наречените ваксини "чипират" отколкото в това, че биг фарма и глобалистите ни мислят доброто! А ако се поровиш извън мейнстрийма ще видиш, че ваксините под микроскоп образуват структури реагиращи на електромагнитно излъчване. Дали това е прост0 кристализация на феритни помощни в-ва или нещо повече знаят само производителите!
201
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Процентите за ваксинираните лекари са също толкова верни, колкото и останалата част от статистиката, която ни "спускат". Вервайте. Оня ни оправи за 800 дни. Тез се канят и за по малко.
200
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 209 Дъното, ама за кого? За който го прави. Онзи президент на Танзания просто така си умря, нали.
199
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 197 "Че кой чете тези насоки? Само лекарите. А всеки има нужда да ги знае. Щом във всяка статия пише за ваксините, като единствена защита, значи може да пише и за другите средства." Оооох, лекарите са ви виновни, че не четете лиии? Мдааа. Иначе, пишеш "Протоколът за домашно лечение при Ковид -19 препоръчан от българските лекари" и ти излиза даже статия от днес бг, където по цял ден киснеш, най-вероятно. С табличка и всичко останало. И такива статии има навсякъде.
198
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искате да гадаем и да залагаме? Три бустера? Пет? Девет?
197
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 208 И защо е по възрастови групи, като рисковите са болните от посочените от мен заболявания? Немалко столетници по света го преболедуваха успешно, преди ваксините. Ковидът предизвиква запушване на кръвоносните съдове на сърдечно-съдовите, диабетни и затлъстели, защото при тях вече има частично запушване на съдовете. Въпросът е при тях как стоят нещата след ваксиниране. Останалите нямаха нужда от помощ и това, че се справят не е от ваксините.
196
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Официалната" статистика и истинската статистика нямат нищо общо. На война, като на война. И войната не е с вируса. А колкото до протеста - психология на тълпата. Учи се. Страшното ще стане когато протестиращите се увеличат рязко, ако случайно направят задължително ваксането. Тогава заплахите не вървят. Разумните аргументи също. Независимо от кого. Тълпата ще иска кръв, защото ще е гладна и няма да може да храни децата си. Тогава ваксърчетата какво ще правят не знам.
195
1
 
9
 
! Отговори
До 213 преди 2 години
Не са санитари, и със сигурност са по-грамотни от теб във всяко едно отношение - и най-вече..колкото и да разбират от медицина, наблюденията им колко души влизат ваксинирани и неваксинирани и в какво състояние са ЛИЧНИ, а не от стъкмистики.
194
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има шанс за България : 25% от лекарите...
193
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те защо не си набиват по колко дози тогава да им вярваме сма от същите които длагст нс хоратс
192
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 202 Даже няма да кажат объркали сМе се, а ще кажат объркали сТе се, те бяха в трета фаза, можехте да очаквате, че има риск, пък и се подписахте, че го поемате, никой не ви е виновен.