БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!

Медиците поискаха да се спре с конспирациите
15 яну 2022 13:01, Петя Славова
302
БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която се води "за" и "против" "зелените сертификати" и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 у нас.

Още по темата

"За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги - медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план", посочиха от БЛС.

"Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация. Затова, ние от Български лекарски съюз категорично и за пореден път заявяваме:

Ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест. Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 75 процента от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги, защитените медици сме около 90 на сто.

"Зеленият сертификат" не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със закъснение", категорични са от лекарското съсловие.

"Не на последно място: БЛС заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания, в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19", се съобщава още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
4
 
3
 
! Отговори
До 206 преди 2 години
То санитарите не разбират много от медицина.
190
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторите не печелят от здрави хора, а от болни. Ваксетата заразяват, това е шестица от тотото за всички на хранилката. Затова си искат сертификата. Някъде да намаляха заразените ..????
189
10
 
2
 
! Отговори
Изобщо преди 2 години
Няма да коментирам мнението на форумците за лекарите.Но на протеста на Възраждане,имаше една която се представяше за биолог и крещеше екзалтирано,че ваксините чипирали.Тя не ме интересува,има право да вярва в каквото иска.Но множеството(около300-400) изпадаше в екстаз и ревеше животински .Такава неграмотност и то в 21век води само до нищета и духовна,и материална.Зомбирани типове с две мозъчни гънки.
188
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 207 "Антиваксърите, като нищо ги убиват, за назидание." Дъното!:))))
187
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 201 Огромна е, да. Нещо съвсем отнесе плувката - статистиката е по възрастови групи, не по хронични заболявания. Най-възрастните са най-рискови и са и най-ваксинирани. Там ситуацията на неваксинираните спрямо ваксинираните е ТРАГИЧНА.
186
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 203 Антиваксърите, като нищо ги убиват, за назидание.
185
2
 
20
 
! Отговори
П.П. преди 2 години
Имаме познати, които рабоят на първа линия с ковид болни - това, което ми споделят от лични наблюдения, а не от статистики, че съотношението тежко заболели и починали ваксинирани и неваксинирани е доста далече от официалните статистики. И отново - предвид броя дори на официално обявените ваксинирани хоспитализирани - причинно-следстввената връзка между ваксиниране и по-леко каране е съмнителна и със сигурност недоказуема. Най-важното - боди се колкото искаш, но не се бъркай в моя живот и избор.
184
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛС е комунистическа организация.. Нищо ново под слънцето.
183
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 196 Дежурният ваксатрол ще отговори на Вашия въпрос :) Чакаме и ние :)
182
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 199 "Разбира се, че не е една и съща. Даже е смешно да го кажеш. Лекарите могат да проявяват пристрастие " Искаш да кажеш, че лекарите казват -тоя е антиваксър, него ще го лекуваме по друг начин, така ли? :)))
181
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко бустера може да понесе имунната ми система, преди да рухне напълно? Някой ще поеме ли отговорност или тогава ще кажат: амиии...объркали сме се?
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 194 Чак пък огромна. Те, може да са ваксинирани рисковите, макар че не вярвам, но не се знае дали са се заразили. Дайте статистиката за рисковите - сърдечно-съдови, диабет и затлъстяване!
179
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде поредната дръжавна структура на конци към властимащите се обади. Кои ще са следващите - асоциацията на пенсионерите?
178
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 192 Че кой чете тези насоки? Само лекарите. А всеки има нужда да ги знае. Щом във всяка статия пише за ваксините, като единствена защита, значи може да пише и за другите средства. Даже единствена вече е лъжа, трроле :) И изобщо лъжете, че са ни информирали за другите средства. Редовно чета "героите" на ковид истерията, нищо полезно не казват.
177
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм ваксиниран и все не мога да разбера при колко още бустера ще се отървем от пандемията? Питах няколко пъти, виждам, че никой не ми отговаря. При колко точно бустера?
176
0
 
15
 
! Отговори
До 189 преди 2 години
Ти сериозно ли мислиш да взимаш статистиките на България за "чиста монета"? Тук всичко се прави под диктат, а и разбира се за лично облагодетелстване. След като изоставаме от плана за ваксинация на СЗО...повярвай ми всички "официални статиски" ще подкрепят тезата, че ваксините работят. Ако аз се опитам да ти продам нещо, и пак аз изготвятм статистките които "доказават", че е жизнено важно да го купиш, мисля че имаш всички причини да си скептичен към доказателствената стойност на статистиките ми.
175
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 191 При 30 процента ваксинирани, 5-10% починали са огромна диспропорция. Ако ако включим към това, че точно най-високорисковата група е най-силно ваксинирана, това прави тезата на антивакърите още по-трагична.
174
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 180 Не е лъжа. Провери си насоките дадени от БЛС за лечние на Ковид. Тази статия няма за цел да дискутира методологически подходи за лекуване на Ковид. Или искате във всяка статия за Ковид да ви се дават въпросните?
173
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 189 Хич не са нищожна. Те не са много и сред заразените, понеже са малко изобщо. При 30 % ваксинирани, редовно са 20-25 % заразените, а починалите са от 5 до 10 %. При липсваща информация дали са от рисковите групи, ни манипулирате.
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, като призовават, защо не са я предоставили :) Дайте я тази научна информация, да я видим. Какво само ни разправяте да сме вярвали на науката, а какво точно казва тя не е ясно. Цитирате едно изследване на ваксинирани със сърдечно-съдови, диабет и затлъстяване и ни убеждавате.