Денков: Амбицията ни е да завършим присъствено учебния срок

София е трябвало да бъде вече затворена, ако не бе новият подход
15 яну 2022 10:20, Петя Славова
102
Денков: Амбицията ни е да завършим присъствено учебния срок
Снимка: БГНЕС

Скок на новозаразените с коронавирус, показват данните на Единния информационен портал в страната. Предполага се, че може отново да се стигне до онлайн обучение при децата.

Амбицията на образователното министерство е учебният срок да завърши присъствено, обясни пред БНТ министър Николай Денков.

Още по темата

Според него новият план за справяне с пандемията е адекватен на сегашната ситуация и позволява спирането на присъствения учебен процес единствено там, където това наистина е необходимо.

 "Логиката е, че ако има проблем с паралелка, с училище, се затваря локално, а не в цялата страна както преди. Имаше случаи на директори на училища, които казват: "При нас не е имало нито един заразен ученик или учител, а пък си седим затворени."

Очакванията са, че Омикрон ще доведе до повече болни деца в училище, но това не е нещо извънредно, защото процентът заболели деца се увеличи леко и при навлизането на Делта, заяви Николай Денков. Новото, според него, е че трябва да сме готови за много бързо нарастване на новозаразените.

Той коментира, че ако не беше предприет нов подход за справяне с пандемията, основан на възможностите за интензивно лечение, а не на броя на случаите, София трябваше вече да бъде затворена. При положение, че все още има легла и възможност за лечение на пациентите сега, няма защо да затваряме града, каза Денков.

Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората

Той отново напомни, че родителите разполагат с възможност да задържат детето си на онлайн обучение вкъщи, ако имат притеснения, свързани с вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
След като се вижда,че има толкова много различни мнения за обучението по време на пандемия, би трябвало да се помисли и за всичките различни възможни начини за това обучението да резултатно-учебен канал по тв(но с качетвени учители-чародеи),зелено училище, частно обучение, и сигурно още може да бъде добавено.Това е мнение на бивш учител!
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееей, играете си с огъня вече!! Плашите децата с болници и брой заети интензивни легла, що за хора сте?? А целта на "присъственото" е ясна. Пускайте децата незабавно в грипна ваканция!
42
2
 
17
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Те ако смятат да се изпозаразят децата ни. После и без достъп до мед.помощ да ги оставят, точно тогава ще разберат що е то протест! Възраждане ще им се видят детска игра. Няма родител, който да иска детето си болно и в момент на претоварена здравна система! ЗС точно сега не работи. Първи дози ваксина сега не помагат! Антигенште хващат късно вирусаЗС в момент на пик НЕ РАБОТИ!
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дерзайте *** и ТЪПири, за 10 ст. на пост доста работа ви чака! Явно тези, които стоят зад пландемията са прави да намалят световното население! Наистина производителите само и единствено на феКалИи са се увеличили драстично!
40
2
 
2
 
! Отговори
Ами то наистина преди 2 години
Е пиккня, досега не съм виждал ваксина жълта на цвят!
39
2
 
10
 
! Отговори
Парцал преди 2 години
А ашата амбиция е да те набием на кол
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков скоро пак ще срещне народната любов
37
4
 
8
 
! Отговори
Аз НЯМА преди 2 години
Споделяйте и разпространявайте:Аз НЯМА да си инжектирам еврейската пекня "ваксина"!
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че някъде там има интензивни легла, които никой досега не е знаел, но те са там. На хартия са там.
35
6
 
19
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Денков, лалугер не_щастен малко ти беше боя октомври. Сега е времето да увиснеш на бесилото което ще направим пред народното събрание, защото това ще бъде мястото на новия народен съд. Половината ученици са болни, другата половина заразяват присъствено и ти ми говориш за присъствен край на срока. Толкова си т_ъп че и ч_еп за зеле не става от теб.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе като цяло пунта мара е всеки план за справяне с пандемията. Дори и този. Единствено тлъстите им заплати и специалните безплатни грижи, които получават ако им се наложи на управляващите ме са пунта мара. Там няма грешки.
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента обучението е по-зле откакто, когато бяха дистанционо. Поне за големите ученици. При предишното дистанционно поне се следваше програмата и материала и децата, които искаха да учат го правеха. В момента само се разкарват седмица у дома после няколко дни на училище. Болни учители, пропуснати часове. Учителя по физическо замества по математика и още куп други нередности. Мислехме си, че след Велчев няма как да е по-зле но такъв хаос, който създаде Денков никога не е имало
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нов план направиха защото в София-град и няколко области заразените станаха над 1000 на 100 хил. В София последната цифра бе 1444. Сега вероятно вече е към 1600 - 1700, но новият план ще крие колко са заразените чрез игричките с леглата. Щом трябва ще отварят нови, може и в Армеец Арена да сложат пак старите легла. Мои познати лепнаха ковида покрай децата си. Добре е, че са ваксинирани та няма да са им тежки страданията. Пълна издънка на правителството с новия план!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди години Никола Филчев бивш главен прокурор и професор по право каза в прав текст идеята на Комунист глобалистите. Превръщане на цялото бяло население на континента в просто т-утки и обслужващ персонал за по дебели комуно чичковци. Плана не е различен от образованието скоро ще излизат на талази само пиацни перссонал и охлюви за организираната нарко престъпност.
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков броите ли леглата? Или само за ценните на държавата хора? Нали и преди имахте план, който ти активно участва в написването му? Даже и него не изпълнявахъе и постояно го променяйте според настроенията на някой протестиращ. При следващият план какво ще броите, свободните места по гробищата ли?
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и сега при не оценяване 50% + 1 изкарват 2ка на изпитите по математика след 7 клас, и то на лесни задачи, но казват, че е малко над 3 средно за страната защото пишат 3 за малко над 20 точки. Сега си представете, колко % ще имат 2, ако са по-трудни задачите и оценяване 50% + 1... :)
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените сертификати осигуряват безпрепятствен достъп, без тест, на "ваксинираните" до заведения и обществени сгради, където могат потенциално да заразят десетки хора. Сертификатът е лиценз за убиване! Да се отмени незабавно!
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директорите крият положителните резултати, както и отсъстващите ученици. Това по указание отгоре... Не писмено разбира се. Обаче ефектът е на лице - бодри рапорти как нашите деца са най- безопасните и здрави деца в света! Министър Денков - герой на либералното управление....
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В училището на дъщерите ни половината да присъствено останалите паралелки са под карантина, а от тези които са присъствено отсъстват доста деца. Прави ли се справка за броя на отсъстващите деца и причината, както се правеше до преди няколко години? Да не се окаже, че докато борим ковид със съм Отел ите тестове от 0.60 ст ни е заляла и грипната вълна.
25
1
 
11
 
! Отговори
До 30 да така е преди 2 години
Денков ще има заслуга за това да пламне заразата и много смърт само заради болните му амбиции за срокове които са НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕНИ няма за къде да бързат за децата. Ще си завършват с 2-3 години по-късно и какво от това ???