Денков: Амбицията ни е да завършим присъствено учебния срок

София е трябвало да бъде вече затворена, ако не бе новият подход
15 яну 2022 10:20, Петя Славова
102
Денков: Амбицията ни е да завършим присъствено учебния срок
Снимка: БГНЕС

Скок на новозаразените с коронавирус, показват данните на Единния информационен портал в страната. Предполага се, че може отново да се стигне до онлайн обучение при децата.

Амбицията на образователното министерство е учебният срок да завърши присъствено, обясни пред БНТ министър Николай Денков.

Още по темата

Според него новият план за справяне с пандемията е адекватен на сегашната ситуация и позволява спирането на присъствения учебен процес единствено там, където това наистина е необходимо.

 "Логиката е, че ако има проблем с паралелка, с училище, се затваря локално, а не в цялата страна както преди. Имаше случаи на директори на училища, които казват: "При нас не е имало нито един заразен ученик или учител, а пък си седим затворени."

Очакванията са, че Омикрон ще доведе до повече болни деца в училище, но това не е нещо извънредно, защото процентът заболели деца се увеличи леко и при навлизането на Делта, заяви Николай Денков. Новото, според него, е че трябва да сме готови за много бързо нарастване на новозаразените.

Той коментира, че ако не беше предприет нов подход за справяне с пандемията, основан на възможностите за интензивно лечение, а не на броя на случаите, София трябваше вече да бъде затворена. При положение, че все още има легла и възможност за лечение на пациентите сега, няма защо да затваряме града, каза Денков.

Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората

Той отново напомни, че родителите разполагат с възможност да задържат детето си на онлайн обучение вкъщи, ако имат притеснения, свързани с вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Я ела, пиленце, при батко, да те цункам сладко, сладко.
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият план за справяне с ковида може с пълно основание да се нарече "Сухи съчки". В 90% то е подчинен на логиката на Мангъров за справяне със заразата. Предстоят няколко седмици на брутална зараза, запълване на болниците, изтощен медицински персонал и най-вече на много, много смърт. Ще се опитат всички сухи съчки да си хвърлят на кладата на заразата с надеждата това да е последната вълна. дали тази надежда ще се оправдае не е сигурно...
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе я ОСТАВКА немедлено!!! Оляхте се по много параграфи вече!
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И заради амбицията на Денков столицата ще пламне!
20
2
 
9
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ преди 2 години
Няма нищо толкова фатално или важно да завършат децата по-късно за къде бързат толкова? После ги чака само работа, данъци, заемити и кредити да плащат децата като грабнат мечтаната хартийка за средно образование. Дали ще завършат с 2-3 години по-късно НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. По моловете е пълно с продавачки на щандове и чистачки с дипломи от УНСС например
19
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демотивиращо е онлайн образованието за децата. Те са жертва на държава, която не може да наложи дори най-елементарните мерки - дистанция, правилно носене на маски и добра обществена хигиена. Точно с такива мерки в Азия си намаляват заразените и починалите, а знаем какъв човешки мравуняк е там.
18
4
 
15
 
! Отговори
Иван преди 2 години
В тая пандемия и на тоя брой заразени и починали на дневна база, тия трябва да са луди да се стремят към присъствено обучение! След като цял свят се справя с това, ние защо да не можем?!
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият подход има едно определение - мангъризация. Още през 2020 г. Мангъров каза, че децата трябва да са в училище, да се заразят и така да отмине епидемията. И каза, че до лятото всичко ще свърши, а ако не свърши ще си изгори дипломата. Вече сме 2022 г., нито епидемията е приключила, нито Мангъров си изгори дипломата. Само видяхме, че от Бацо се метна при Румен Фонтана, а сега се навърта около Копейката. Да видим докъде ще я докарат с новия план?
16
12
 
10
 
! Отговори
Родител преди 2 години
Бог да прости цялото образование не знам за какво се плащат заплати на тези хрантутници нар.учители но образование от 2 г няма,а този нескопосник щял да завършва нещо. Илитерат пълен и неподправен комунист.
15
0
 
11
 
! Отговори
Алекзандър преди 2 години
За амбициите ясно! За тестовете ясно! Нещо не е наред щом даже не са изплатени стипендиите за миналата година!
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Присъствено, спиш ли добре, хранят ли те..?? За съвест няма да питаме.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното на Радев внесе тестове чрез фирмата на Кацаров при покупна цена 0,70 кв, а ги продаде на министерството на цена 6 лв.Ето затова искат са махнат Гешев за да не ги разследва никой!
12
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали ще са присъствено или отдалечено Денков, вече няма значение. Направихте ги тотално незаинтересовани дебiли. На вчерашната родителска даскалиците в прав текст казаха - не им пука за нищо, дали онлайн или не. Реват за онлайн за да си правят квото искат, а присъственото ги затруднява, че трябва да излязат от леглото. Това е разликата Денков. Айде .... амбицирай се още.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя бухал септември месец го биха пред президентството.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, Денков, ако искате това, тогава да се бяхте сетили една седмица след ваканцията да ги оставите онлайн, за да има време да цъфнат заразените без да предадат вируса на другарчетата. Ама вие толкова си можете явно.
9
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Заразявайте децата, тепайте родителите им и завършете срока присъствено, и с амбиция! Това е много важно Денков, даже и по време на война!
8
2
 
35
 
! Отговори
Ж преди 2 години
В училището на детето в момента има 13 карантинирани класа. Ако това е присъствено завършване на първи срок... големи лъжи, голямо нещо..
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕНКОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗРИТАН КАТО *** ОТ МИНИСТЕРСТВОТО
6
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте луди! 30% от децата вече са болни и нищо няма да завършат присъствено. Що за амбиция е да имаш 5 деца присъствено и 20 болни?
5
2
 
36
 
! Отговори
преди 2 години
Тормозят ежедневно деца и родителите им да се ваксинират. Заплашват ги с какво ли не, включително и с незавършени срокове, години и цялостно образование. Амбицията им е принудителна ваксинация - това е истината.