Евростат: България с два мрачни рекорда по надвишена смъртност

Починалите у нас са със 77% повече отпреди пандемията, в ЕС са 21%
15 яну 2022 13:38, Петя Славова
79
Евростат: България с два мрачни рекорда по надвишена смъртност
Снимка: БГНЕС

 Два мрачни рекорда държим в Европейския съюз по показателя надвишена смъртност от пандемията на месечна база за изминалата 2021-ва година. Това показват официалните данни на Евростат, предава Нова тв.

Още по темата

През април у нас са починали 77 процента повече хора, отколкото средно в годините преди появата на коронавируса.

Това е значителна разлика със стойностите в останалите държави в Европейския съюз, показва изследването. Среднота стойност за този месец в ЕС е  21 процента.

През ноември надвишената смъртност в България е  88 процента, срещу 26 на сто средно за Европа. Месец по-рано, през октомври, Румъния е поставила абсолютния рекорд от 111 процента по този показател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно при нас лечението от Корона не е адекватно това първо.Второ с тази истерия забравихме че иам и други болести и трето дали ваксините също не допринасят за статистиката?Май всички сме чували за доста хора починали след ваксинацията.
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България имаше чудесно здравеопазване преди 30 години и за това време успяха да го унищожат. Докторите станаха търговци, а и нямат никаква отговорност за действията. Набутват ти да подпишеш всякакви документи за да не ги съдиш. Дори и за КОВИД информацията подвежда, човека изгуби битката с болестта а докторите ги няма. Субсидията на изедниците е по добре да отива за болниците и докторите да лекуват, а не да търсят печалби по пътеки.
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето какво става, виждате ли? Като не могат да накарат българите да се ваксинират, са решили да дават държавата за назидание на останалите. Ако не се бодете, чака ви смърт, като в България. И статистики, и всичко ще нагласят, за да го доказват ежедневно. Ние ще служим за плашило на Европа-та. Да видим обаче кога ще се обърне палачинката ;)
66
0
 
12
 
! Отговори
Изводът е прост преди 2 години
Отвратително ниво на здравеопазването. Проблемът не се корени в КОВИД, а в ниското ниво на организация на здравната система и маргинализирането й.
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладни, живеещи на студено, без здравеопазване, няма как българите да живеят дълго.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алкохол, цигари, стрес, мръсен въздух, скапан живот, гадна храна и зле работеща здравна система водят до тия резултати. Българина или умира млад от болести и катастрофи, или емигрира.
63
0
 
6
 
! Отговори
Вие преди 2 години
***,нон стоп реклами на доказано вредни храни, добавки и медикаменти, какво е качеството и съдържанието на храните които консумира масовия потребител, качеството на здравеопазването, какво може да последва след ежедневно приемане на така наречена храна, която ни трови и разболява бавно но сигурно
62
0
 
8
 
! Отговори
В. преди 2 години
Тия дето плачат на чужд гроб, медицински администратори, чиновници и професори по усвояване на средства, що не предупредиха преди 20-15-10-5 години, че здравната система има тежки проблеми. Що не ги решиха? Помните ли какви как лъжеха когато Костов въведе американската система с джипитата и частните болници.
61
5
 
17
 
! Отговори
Ковид Няма !!! преди 2 години
Нормални данни нищо извънредно.Най болната нация с най много диабетици телкове и сърдечни заболявания в света нормално е при всеки по лек грип да заминаватВсе пак пушат като комини ядат б-луци от т.нар.Вериги в които няма 1 автентичен истински хранителен продукт Стрес ,държавен и медиен терор и не на последно място лошо здравеопазване с никаква превенция.зъбите им лещ чорапи се прерат един път годишно не се къпят да не изреждам до утре ,но да не очаквате,че тези тежкоувредени ще живеят вечно.
60
5
 
10
 
! Отговори
Радио Банкя преди 2 години
Говори се за ограбени между 90 и 110 милиарда лева за последните 10 години. Пари, отишли за безсмилени глупости.
59
6
 
9
 
! Отговори
Силвия преди 2 години
Сигурно 30 000 повече хора са умрели през всяка от двете години - 2020 и 2021, сравнено с предните 5 години. Това при всички мерки, но вирус няма. Все едно всяка година сме загубили по един гр. Гоце Делчев.
58
1
 
8
 
! Отговори
бонева преди 2 години
Реално сме средно голям град на който половината население е от пенсионери.Ако така разглеждате реалността ,тогава ще ви стане ясно мащаба на пандемията и високата смъртност.Как се отразява тя на България.В противен случай изпадаме в самозаблуда,изгубени в цифрите. Няма друга страна с толкова бързо намаляващо население в света.Ако не виждаме ясно реалността няма да можем да реагираме, адекватно спрямо нея! Ние сме населението на един град който ускорено намалява!
57
2
 
19
 
! Отговори
бонева преди 2 години
Както да го изчислявате по месеци или за години ,положението е повече от тревожно!Застрашено е съществуването на нацията, защото народ под 5 милиона се равнява на половин населен град или столица на средно голяма държава в света. Имайте предвид, че половината са пенсионери.Младите доколкото ги има мигрират.Не вярвайте на прогнози и статистики не се залъгвайте от територията тя е слабо населена,извън София и градовете.
56
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Не е коректно да се сравняват държавите за смъртност през даден месец, защото вълните на епидемията са по различно време в различните държави.
55
1
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
Личи ти, че нищо не си разбрал.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо нормално няма през 2019 и през предишните години смъртността да е 15 на 1000, а през 2021 да е 21,5 на 1000.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИЩО НЕ РАЗБРАХ ОТ РАХИТИЧНИТЕ ВИ МИСЛИ, НО ТОВА МИ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОПТИМИСТИЧНА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ. КАТО ПРИПИША МЯРКАТА 1,88 НА 32002 ПОЧИНАЛИ ОТ КОВИД (ОТ НАЧАЛОТО) ПОЛУЧАВАМ ПОЧИНАЛИ В ГОДИНИ БЕЗ КОВИД 32002/1,88=17022, КОЕТО НИ ПРАВИ НАЦИЯ ОТ ДЪЛГОЛЕТНИЦИ - НА ОКО ЖИВОТ ОКОЛО 400 ГОДИНИ, А ТОВА БИЕ ДОРИ ГИГАНТСКИТЕ КОСТЕНУРКИ ГАЛАПАГО!!!
52
4
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Надвишената смъртност си е изцяло смъртност от Ковид-19, но само половината я отчитат като Ковид-19. При това смъртността по други причини би трябвало да е намаляла, защото Ковид-19 често изпреварва другите болести и човек умира от Ковид-19, преди да го умори другата болест.
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато всичко започващо с Евро се изгони от България, може работите да започнат да се оправят както в Сърбия. Децата ни прокудени, лекарите превърнати в търговци, продаващи смърт и получаващи пътечки за да убиват.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ние сме от години с отрицателен прираст. Данните са си нормални.