Евростат: България с два мрачни рекорда по надвишена смъртност

Починалите у нас са със 77% повече отпреди пандемията, в ЕС са 21%
15 яну 2022 13:38, Петя Славова
79
Евростат: България с два мрачни рекорда по надвишена смъртност
Снимка: БГНЕС

 Два мрачни рекорда държим в Европейския съюз по показателя надвишена смъртност от пандемията на месечна база за изминалата 2021-ва година. Това показват официалните данни на Евростат, предава Нова тв.

Още по темата

През април у нас са починали 77 процента повече хора, отколкото средно в годините преди появата на коронавируса.

Това е значителна разлика със стойностите в останалите държави в Европейския съюз, показва изследването. Среднота стойност за този месец в ЕС е  21 процента.

През ноември надвишената смъртност в България е  88 процента, срещу 26 на сто средно за Европа. Месец по-рано, през октомври, Румъния е поставила абсолютния рекорд от 111 процента по този показател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В болниците в момента е кошмар. Призовавам министърката за здравеопазването да инсталира навсякъде камери и чекове на пропуските на докторите. Те заради часпром не са в отделенията. След като свижданията са забранени, роднините трябва да имат достъп до електронно досие и видимост чрез камери.
48
4
 
14
 
! Отговори
Тва реално ли е ?! преди 2 години
Така беше и преди кОвиД истерията , и сега е същото !!! Лошо здравеопазване , некадърни и арогантни доктори и санитари !!! Кого точно заблуждавате , всички читави лекари , заминаха навън , тука останаха едвам завършилите , и естествено кадърни в частните клиники и болници , но пък там ти свалят кожата от гърба !!!
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като докторите не лекуват а гледат пачките ще ***. Комшията си отиде във вторник от операция на крака. След операцията получи инфекция и нямаше кой да му помогне. Съпругата му беше принудена да плаща на частни линейки и частни болници и пак не успяха да го спасят. Нямаме специалисти всички са в Германия..
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди бяхме добре,защото имаше Локдаун ,ама сега ''мъжете '' от НС се правят на МЪЖЕ!!!!!!ЧЕ ВСИЧКО ЗНАЯТ И ВСЕ МЕРКИ МИСЛЯТ АМА АКЪЛ НЯМАТ ЗА ДА МИСЛЯТ И НИ УМОРИХА.КАТО НЕ ИМ СЕ ОТДАВА ДА МИСЛЯТ ИЛИ ДА СЕ ГРЪМНАТ ИЛИ ДА ГЛЕДАТ ДР ДЪРЖАВИ КАТО ИМАХА ЛОКДАУН ПРИ НАС НИЩО.Е КВО'/?????????ВИСОКА СМЪРТНОСТ Е ЩО/.??? ЩОТО СА *** ПАТКИ
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божеее, защо сме толкова прoсти, Боже!
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Юрий...Правилно - Българина все много знае, иска си свободата ама не се ваксинира....как да стане това?
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините имат странични реакции с честота под 1 на 10 000 --- лека неточност, 1 на 12 000, но все тази....мозъчните донори си знаят своето...
42
11
 
4
 
! Отговори
Юрий преди 2 години
Всеки сам си решава, аз си искам живота от преди. Ама заради хора като вас всички си патим. Ще дам и пример. Да ваксините не са панацея . Ама антибиотици???? Когато се разболеете с шепите и не ви се свидят пари за лекарства. Аз познавам хора които се правиха на мъже, след месец в болница плачеха , ама защо ??? Защото акъл на българина не му трябва. Нито в Шенген ни искат , нито ще паднат визите с Америка , защото сме мъже . Кон да ни е.е само назад.Затова и в Европа ама никой не му пука за Бъл
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да премахнат ковид пътеката о всичко ще се нареди
40
1
 
12
 
! Отговори
Тишо преди 2 години
Българите умират заради лошото здравеопазване.На Запад един 65 годишен човек дали е пил три пъти антибиотик през живота си,тука има 5-6 годишни деца,които пра месец го зобат.
39
1
 
1
 
! Отговори
izh преди 2 години
Бат; им Бойко е виновен. Гледайте телевизии и четете медиите / Не проявявайте интерес КОЙ е собственик на медиите / Бъдете информирани. Все пак и други избори ще дойдат
38
3
 
6
 
! Отговори
doko преди 2 години
Те за това протестираха нашите лабадайчовци - да разминем и Румъния. Братя, нека да бъдем номер 1 по простотия!
37
0
 
8
 
! Отговори
Омерзен преди 2 години
А евростат да каже нещо за ужасяващите размери на бедност и корупция
36
3
 
11
 
! Отговори
ЛЪЖАТ !!! преди 2 години
Не вярвайте на тези измишльотини на дето ги дращят по медиите! Другаря Радев още преди година каза на Шипка , че такъв вирус няма , ама вие ковид та ковид !!! И Другаря Мангъров същото ви го повтаря вече толкова време... Слава на БСП както и на идола на президента ни - другаря Ким Чен Ун !
35
2
 
11
 
! Отговори
Шуробаджанаци преди 2 години
От Европа все по-често ще казват истината за управлението на шайката на Петков и Лорер. Кръвопийците в България си имат медии, но европейците не можеш ги излъга.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се изчистим от шлаката, благодарение на ковида. Неграмотниците и социопатите ще намалеят. Все нещо позитивно има в тая пандемия.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се до какво води уптавлението на Радев и Петков. Цяла Европа вече ви го казва в прав текст.
32
4
 
4
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Интересна статистика. :-) Излиза, че през ваксинираната 2021 смъртността е по-висока от 2020, преди ваксините.
31
3
 
3
 
! Отговори
Статистика преди 2 години
Колегата е прав. Данните са абсолютно подвеждащи. Вади се определен месец с по-голяма смъртност и се прави обобщение. Според официалните данни през 2019 са починали 110хил, 2020 са починали 124хил. Официално 18хил починали от вируса за тази година. Ако сложим внушения ръст от 77% към 2020, означава че имаме 220хил смъртност през тази година, което е повече от абсурдно. Само да отбележа че вирусът го имаше и през 2020, с която се сравнява, и не беше по-безопасен тогава.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо цитирате съмнителни източници като Евростат?