Евростат: България с два мрачни рекорда по надвишена смъртност

Починалите у нас са със 77% повече отпреди пандемията, в ЕС са 21%
15 яну 2022 13:38, Петя Славова
79
Евростат: България с два мрачни рекорда по надвишена смъртност
Снимка: БГНЕС

 Два мрачни рекорда държим в Европейския съюз по показателя надвишена смъртност от пандемията на месечна база за изминалата 2021-ва година. Това показват официалните данни на Евростат, предава Нова тв.

Още по темата

През април у нас са починали 77 процента повече хора, отколкото средно в годините преди появата на коронавируса.

Това е значителна разлика със стойностите в останалите държави в Европейския съюз, показва изследването. Среднота стойност за този месец в ЕС е  21 процента.

През ноември надвишената смъртност в България е  88 процента, срещу 26 на сто средно за Европа. Месец по-рано, през октомври, Румъния е поставила абсолютния рекорд от 111 процента по този показател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Алчен брокер преди 2 години
Цените на имотите растат като бамбук .
28
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите не разбират. То за да тълкуваш статистики и данни ти трябва образование и някакъв интелектуален капацитет. Мани ги! Горките!
27
0
 
1
 
! Отговори
24 преди 2 години
Недей пиши глупости личи си колко си грамотен ,изучи нещо поне чети книги най застаряващ бил до кой клас си учил не знам но не се излагай така
26
7
 
11
 
! Отговори
Фалшива новина преди 2 години
Това е абсолютна лъжа. Всеки може да провери данните за смъртността преди пандемията. Пак сме на едно от първите места. Има растеж с 10 до 12%. Който се дължи на лошото ни здравеопазване, а не на вируса.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 "защото ако погледнеш общите бройки на починалите за 2019 и ги сравниш с 2020 няма да видиш увеличение от 77%, а увеличение от 2%." Невярно. Увеличение от 16 хиляди спрямо 108 хиляди (за 2019) не са 2%.
24
5
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Тези причина,които си изброил е някакво мнение, те не са научно доказани. Научно доказано е ,че ваксинираните са с ниска смъртност, а неваксинираните с висока. По почти целия свят има надвишена смъртност следствие Ковид 19. След ваксинацията обаче в Европа се наблюдава спад на смъртността, което е обобщено стстистически и научно.
23
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарете на антиваксърите и на техния вдъхновител мангъра за това. Убийци!
22
4
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Приятелю, разгледай стстистиката, общо взето всеки месец е с надвишена смъртност, а тя е най-надвишена точно с вълните на Ковид! Погледни таблиците. Няма защо да се плашат хората, просто Ковид увеличава смъртността и това е надвишена смъртност,което опровергава първо доц.Мангъров,който твърдеше,че Ковид не е опасен и няма надвишена смъртност.
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е с най-застаряващото население от години. Ама от години. За последните две това не се е променило. Друга причина за високата смъртност в България е населението в гетата - те започват репродуктивна дейност още като деца, хранят се с най-боклучавата храна, пият най-ска_пания алкохол и *** рано. Третата причина за високата смъртност по време на пандемията са "здравните грижи" - химичният коктейл, който уж лекувал, недозираният кислород и никакво внимание към пациента.
20
6
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Абсолютно невярно и фалшива новина. Данните на НСИ и преди , и сега са по еднакъв критерии и вклчват българите, починали в България и чужбина,както чужденците, починали в България.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16 - и между другото е смешно, че е взет точно Април месец, а не който и да е друг месец, защото ако погледнеш общите бройки на починалите за 2019 и ги сравниш с 2020 няма да видиш увеличение от 77%, а увеличение от 2%. Не казвам, че няма увеличение но 77% е смехотворно твърдение, което се ползва за пропаганда и плашене на хората. Всеки може да подбира статистики, пример през 2020-та имаме 500% увеличение на раждаемостта, защото на 22ри Февруари има толкова. Ама за годината не е 500%
18
3
 
6
 
! Отговори
ФатаМоргана преди 2 години
Здравните власти и лекарите на прокуратурата... Веднага!!!!!
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен16 - в статистиката си пише, че сравняват кисело зеле с праз. Сравняват се данни на Българи починали на територията на страната в периода 2016 - 2019 по седмици с Българи починали където и да е на планетата + всички чужденци починали на територията на страната за периода 2020 - 2021. Естествено, че така ще изкараш *** увеличението в смъртността. Аз ако искам да гледам смъртност в област София-град и за 2021 включ област София, а не София-град знаеш ли колко процента ръст ще видя?
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сичкото над 60-така вече умре. Време е за бебинята. И те са само разход и нищо не снасят.
15
3
 
6
 
! Отговори
Данни преди 2 години
Данни всякакви, дайте данни за пост ваксинална смъртност без ковид. :) Чакаме.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14 НСИ и преди е събирала данните по същия начин. Така че не разбирам какво искаш да кажеш.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като Евростат взима данни от НСИ. Естествено,че няма да правят паралелна администрация. Но и в Европа смъртността е надвишена поне 20% след Ковид 19. А България и Румъния сме с най-висока надвишена смъртност и най-малко ваксинирани,разбира се.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да обясним статистиката, която имат Евростат и са взели от НСИ. Статистиката на "умирания в България по седмици". ЦИТИРАМ "Данните за 2020 и 2021 включват данни за всички Български граждани с настоящ адрес в България без значение от мястото на смъртта, както и чужди граждани умрели на територията на страната". Превод досега гледахме Българи умрели в България, сега гледаме Българи умрели на ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ и всички чужденци умрели в България. Е ДА ГО .. какво очакват по-малко ли да видят така погл
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказано е научно,че ваксинирани дори да могат някои от тях да се заразяват, изкарват Ковид по-леко и смъртността е ниска, за разлика от неваксинираните,които се заразяват, но при тях смъртността е по-висока.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато куче подуши гъ за на друго куче, има повече информация и по-реална, отколкото на нашите медии. Драскачите си измислят и съставят свободни съчинения, за да попълнят страницата и да кажат това, което им е наредено да напишат .