Надал за сагата с Джокович: Никой състезател не е по-важен от Australian Open

Сърбинът ще прекара съботната вечер в хотела за мигранти, утре е на съд
Обновена: 15 яну 2022 14:54 | 15 яну 2022 14:50, Анисия Иванова
233

Новак Джокович беше задържан от австралийските власти преди утрешното изслушване в съда, след което ще стане ясно дали ще може да остане в страната.

Световният номер едно е върнат в хотел за мигранти край Мелбърн. Там той ще прекара часовете до произнасянето на решението дали ще бъде депортиран или ще се състезава на Откритото първенство в Австралия.

"Смятам, че неговото присъствие в Австралия може да насърчи други хора да пренебрегват или да действат в противоречие със съветите и политиките за обществено здраве в Австралия", посочи австралийският министър на имиграцията Алекс Хоук.

Още по темата

Двете страни бяха изслушани пред Федералния съд. След това Джокович беше ескортиран с полиция от офиса на адвокатите му до хотела за мигранти край Мелбърн. Федералният съд на Австралия одобри искането на адвокатите на Новак Джокович трима съдии да решат съдбата на тенисиста. А това означава, че решението ще е окончателно.

Световният номер едно беше видян в бял ван, който пристига в хотела, който се използва и като арест за бежанци, след като напусна офиса на адвокатите си. А пред хотела се бяха събрали привърженици на Джокович, за да го подкрепят и да призоват за освобождаването му.

Неговият съперник Рафаел Надал пък заяви, че никой състезател не е по-важен от Australian Open.

"Смятам, че ситуацията стигна твърде далеч. Дори малко започна да ми писва, защото вярвам, че е по-важно да говорим за нашия спорт, да говорим за тениса. Колкото до Новак - аз наистина го уважавам, макар и да не съм съгласен с доста от нещата, които той направи през последните няколко седмици", уточни той.

Джокович ще прекара съботната вечер в хотела за мигранти, където беше и предния път, преди да се изправи пред федерален съд в неделя сутринта. А от решението ще стане ясно дали тенисистът ще остане в страната и ще участва в Откритото първенство на Австралия, където ще се бори за 10-а титла. Или ще бъде депортиран, което означава да получи забрана да влиза в страната.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
12
 
4
 
! Отговори
Гацо Порът преди 2 години
До СВОЙ 190 ... и Джошуа и Фюри са ваксинирани. Въобще всички големи и играещи в момента спортисти са ваксинирани. А знаеш ли защо? Защото са за пример в обществото. И го знаят, и когато е нещо от такова голямо значение, както е масовото ваксиниране, си изпълняват дългът към обществото!
169
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съда би трябвало да му даде окончателно разрешение да играе. Но малкото време за подготовка преди турнира може да се окаже проблем.
168
9
 
11
 
! Отговори
джоки, джоки преди 2 години
за всички които *** за Сърбите и ги наричат Братямога да кажа,че те не ни смятат за такива .никога не са ни обичали,те всъщност обичат само себе си.. иначе преди година бащата на Джокович оплю пред всички Григор как е отишъл нетестван на турнир и е искал да зарази сина му и да му навреди..а днес пред нашите телевизии изкарва синчето си за герой. БЕЗСРАМНИК! .. черен печат за джокера и екстрадиране
167
4
 
16
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Единственият тенисист който е сположителен баланс срешу Надал е Джокович.На Надал му се иска той да не играе! Ако трябва да гледате бокс между Джошуа и Тайсън Фюри и сте си купили билети,но в последният момент Ви кажат,че Фюри не е ваксиниран и ще пуснат вместо него един много добър,казва се примерно Дърварчо.Ще отидите ли?Същат работа ще стане с турнира на тази Тоталитарна държава,милиони зрители,няма да им гледат турнира.
166
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те той им оправдаваше целия турнир и кат го няма него закривай тоя турнир
165
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надал иначе няма никакви шансове за победа
164
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой вкара Новак в тази австралийска схема.Не са австралийците.Джокович да си провери приятелите в Сърбия.От този театър който някой го посъветва да играе в Мелбърн той ще загуби много.
163
22
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Качвайте го на самолета за Белград и закривайте цирка.Джокович се оказа обикновен балкански тарикат.
162
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия с какво ще го натъпчат в тоя хотел за емигранти,където е арестуван та даже и съда утре да го остави да не може да играе.Тоя нагъл австралийски фашизъм по-гаден и от Хитлериския.Тия за какви се мислят та го унижават така това свято момче. Ама ония отгоре гледа
161
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Декларацията му е попълнена "служебно" от организаторите, които за всичките 400 участника са сложили "не съм бил в друга страна за последните 14 дни". За 300 от тях е невярна. Абе друго си е да си No.1, при това неваскиниран ?!? Трън та дрънка.
160
0
 
0
 
! Отговори
до 180 преди 2 години
Аве как ще е образован, като там образованието не е безплатно, а дори и да не е така, политиците им са пълно го0вно, същото като наще, даже и повече."Верен на труда" трепе рибата, демек роб.
159
5
 
11
 
! Отговори
Луд с лопата преди 2 години
Добре дошло за Надал кривия ,поне да не изразява радостта си от отстраняването на Джокович.Уж се бие в гърдите ,че е спортсмен и морален играч ,а видимо се кефи ,че един от тия дето щяха да го набият със сигурност в турнира е Джоко.Съгласен съм че е излъгал ,ама те го направиха най големия враг на Австралия .
158
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аустерлиц Аушвиц Аустралиц и и две тикви за Банкя у заячарнико да се доставят. Австралийският народ е честен, умен, образован, дипломатичен и много изстрадал. Тези хора са изомително добри, приятелски и верни на приятелството, труда и семейството!
157
1
 
17
 
! Отговори
до 175 преди 2 години
Малееее, до какво дъно стигнахте наведеняците!!!! Какви президенти, каква Сърбия, какъв Стоичков?? Още не сте разбрали че тук, дори не става дума специално за Джокович, за тенис, за АО....а за нещо много по-важно!!!!
156
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се че облечени във власт, на собствен ход, някои Ваксинирани се превръщат във ФАКАЙнизирани!!!
155
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович нам къф си бил...Все пак е световноизвестен, при това абс. здрав човек-спортист, но факта, че не признава ваксината е трън в очите на "архитектите" на новия световен ред.Да беше "клекнал", щяха да го позлатят мнооого повече от всичките му трофеи/хонорари взети заедно.
154
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
AUSshwitz !!!! A някои тук ни поучават, че трябвало да им се спазват "законите" ??!!!!!!Че то и там в Австралия хората без да пребият или насилят, не им ги спазват.
153
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре Джокович да вземе тази титла, да се чувства най-велик и да настъпи успокоение. Сърбите ако искат да си го направят и крал, цар или президент. През 1994 г. и тук тълпите крещяха - Стоичков президент!
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой Тетстестерон Хормон Витамин не е по-голям от Натъманяла
151
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето от коментиращите не осъзнават защо толкова се бута и иска да участва на всяка цена. Проблемът е че той е машина за пари, но си има и задължения пред рекламодателите. В момента освен, че ще има отлив от рекламодатели, той ще претърпи и неустойки за стотици милиони, а това че в следващите три години няма да има право да влиза в Австралия, вече ще повлиае и на цялата му кариера и на екипът, с който работи. Сам се постави в много лоша ситуация, но това е реалният живот...