Надал за сагата с Джокович: Никой състезател не е по-важен от Australian Open

Сърбинът ще прекара съботната вечер в хотела за мигранти, утре е на съд
Обновена: 15 яну 2022 14:54 | 15 яну 2022 14:50, Анисия Иванова
233

Новак Джокович беше задържан от австралийските власти преди утрешното изслушване в съда, след което ще стане ясно дали ще може да остане в страната.

Световният номер едно е върнат в хотел за мигранти край Мелбърн. Там той ще прекара часовете до произнасянето на решението дали ще бъде депортиран или ще се състезава на Откритото първенство в Австралия.

"Смятам, че неговото присъствие в Австралия може да насърчи други хора да пренебрегват или да действат в противоречие със съветите и политиките за обществено здраве в Австралия", посочи австралийският министър на имиграцията Алекс Хоук.

Още по темата

Двете страни бяха изслушани пред Федералния съд. След това Джокович беше ескортиран с полиция от офиса на адвокатите му до хотела за мигранти край Мелбърн. Федералният съд на Австралия одобри искането на адвокатите на Новак Джокович трима съдии да решат съдбата на тенисиста. А това означава, че решението ще е окончателно.

Световният номер едно беше видян в бял ван, който пристига в хотела, който се използва и като арест за бежанци, след като напусна офиса на адвокатите си. А пред хотела се бяха събрали привърженици на Джокович, за да го подкрепят и да призоват за освобождаването му.

Неговият съперник Рафаел Надал пък заяви, че никой състезател не е по-важен от Australian Open.

"Смятам, че ситуацията стигна твърде далеч. Дори малко започна да ми писва, защото вярвам, че е по-важно да говорим за нашия спорт, да говорим за тениса. Колкото до Новак - аз наистина го уважавам, макар и да не съм съгласен с доста от нещата, които той направи през последните няколко седмици", уточни той.

Джокович ще прекара съботната вечер в хотела за мигранти, където беше и предния път, преди да се изправи пред федерален съд в неделя сутринта. А от решението ще стане ясно дали тенисистът ще остане в страната и ще участва в Откритото първенство на Австралия, където ще се бори за 10-а титла. Или ще бъде депортиран, което означава да получи забрана да влиза в страната.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-забавно е да четеш как разни хора вярват на всякакви безумни теории на конспирацията. Това дали Джокович ще има най-много титли изобщо не е световен проблем, а на него самия. Толкова се е вторачил в тази цел, че не забелязва как хитрува повече от допустимото и търси как да заобиколи правилата. Това поражда недоволство. Дано като постигне целта си да се успокои, че прекалено много драматургия се развъртя в последите 10 дена.
109
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестваш нА излитане на кацане и на 5ти ден и готово. Като си с ваксина кво не може да си болен ли? Преувеличават вече с тия ваксини.
108
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сапунен сериял на сръбска скара стана направо
107
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Федерер и Надал са хора на Бил Гейтс. Световната мафия е решила да приключи с Джокович и нищо няма да я спре.
106
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ МОЖЕ ЕДИН СЪРБИН ДА ШИБА АНГЛИЧАНИТЕ В ТЕНИСА И ДА НЕ МУ СВЪРТЯТ МРЪСЕН НОМЕР В СЕЛСКА МИРИЗЛИВА КОЛОНИЯ.................За съжаление, това е голата истина. Утре Джокович ще го ескорират и ще си намерят няколко Надал-чета да им пригласят на "Правилната" нота. А с кариерата на джокович е свършено. Не може да позволи системата някакъв субект да я разиграва.
105
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако имаха 2гр. мозък останалите участници щяха да бойкотират турнира, просто защото не е ясно кой ще е следващия недудобен. И така щеше да приключи АО, но тъй като става въпрос за страхливи лицемерни човечета, получаваме горното.
104
16
 
27
 
! Отговори
лапландеца преди 2 години
Аз съм лекар. Както казах Джокович не е над турнира, но неговата позиция е над всеки турнир. Това е нормалната позиция. Като лекар за мен е напълно неприемливо развитието на тази псевдопандемия, това не е здравен проблем, т.е. не е необичаен проблем. Цялата масовка е с злосъдържателни цели и е типична форма на Конспирация, Конспирация срещу Суверените, Народите. Подготвена от Комисии и групировки, които предоставят изпълнението на интелектуални пигмеи, зели се насериозно.
103
20
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
АДВОКАТИТЕ МИЛИОНЕРИ НА ДЖОКОВИЧ СА ПОДГОТВИЛИ СЕРИЯ ФАЛШИФИКАТИ ЗА ЗВЕЗДАТА ЗА ДА УЧАСТВА В ТУРНИРА , ВЪПРЕКИ ДОКУМЕНТИТЕ ПОЛУЧЕНИ ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ ТУРНИРА !!Е , НЕ УСПЯХА ДА ОПОРОЧАТ ТЕНИСА !!! БРАВО АВСТРАЛИЯ !!!
102
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Чувам гласове :))
101
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
джоката се о-а-к-а яката и после почна да маже, па объркал, па не е , па не знаел .,.......айде нема нужда
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво, добро кученце, сега седни
99
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 113 А, няма конкуренция, по-лесно се печелят турнирите.
98
9
 
18
 
! Отговори
лапландеца преди 2 години
Вврно , така е. Никой не е по важен от самия турнир. Може и без Джокович. Обаче, това което ни демонстрира Джокович е по-важно от всеки спортен турнир, правото на съпротива срещу безумно използване, прилагане на Владт е Право над Живота на един човек и над удоволсвията на милиони гледащи турнир.
97
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надал се оказа дж ндър, а не мъж с топки. Страхливец.
96
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един от най-великите мачове на Майкъл Джордан през 90-те години беше във финалната серия срещу Юта Джаз, тогва Джордан е болен от грип, но играе прави страхотен мач и печелят мача и повеждат с 3-2 победи. При сегашната стерия това никога нямаше да се случи.
95
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА ДЖОКОВИЧ МУ СЕ ПРОТЪРКА ОНАЯ РАБОТА ОТ ШИБАНЕ НА АВСТРАЛИЙСКИ ***.
94
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДжокович е бял човек за разлика от овчите от *** на света.
93
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балканския *** ще помни дълго урока даден му от белия човек.
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно австралиец да спечели състезание по стрелба с лък в Казахстан. НИКОГА
91
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПУСНАТ ЛИ ДЖОКОВИЧ ТОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ТУРНИРА, А ТОВА АНГЛИЧАНИТЕ НЕ ГО ИСКАТ.