Надал за сагата с Джокович: Никой състезател не е по-важен от Australian Open

Сърбинът ще прекара съботната вечер в хотела за мигранти, утре е на съд
Обновена: 15 яну 2022 14:54 | 15 яну 2022 14:50, Анисия Иванова
233

Новак Джокович беше задържан от австралийските власти преди утрешното изслушване в съда, след което ще стане ясно дали ще може да остане в страната.

Световният номер едно е върнат в хотел за мигранти край Мелбърн. Там той ще прекара часовете до произнасянето на решението дали ще бъде депортиран или ще се състезава на Откритото първенство в Австралия.

"Смятам, че неговото присъствие в Австралия може да насърчи други хора да пренебрегват или да действат в противоречие със съветите и политиките за обществено здраве в Австралия", посочи австралийският министър на имиграцията Алекс Хоук.

Още по темата

Двете страни бяха изслушани пред Федералния съд. След това Джокович беше ескортиран с полиция от офиса на адвокатите му до хотела за мигранти край Мелбърн. Федералният съд на Австралия одобри искането на адвокатите на Новак Джокович трима съдии да решат съдбата на тенисиста. А това означава, че решението ще е окончателно.

Световният номер едно беше видян в бял ван, който пристига в хотела, който се използва и като арест за бежанци, след като напусна офиса на адвокатите си. А пред хотела се бяха събрали привърженици на Джокович, за да го подкрепят и да призоват за освобождаването му.

Неговият съперник Рафаел Надал пък заяви, че никой състезател не е по-важен от Australian Open.

"Смятам, че ситуацията стигна твърде далеч. Дори малко започна да ми писва, защото вярвам, че е по-важно да говорим за нашия спорт, да говорим за тениса. Колкото до Новак - аз наистина го уважавам, макар и да не съм съгласен с доста от нещата, които той направи през последните няколко седмици", уточни той.

Джокович ще прекара съботната вечер в хотела за мигранти, където беше и предния път, преди да се изправи пред федерален съд в неделя сутринта. А от решението ще стане ясно дали тенисистът ще остане в страната и ще участва в Откритото първенство на Австралия, където ще се бори за 10-а титла. Или ще бъде депортиран, което означава да получи забрана да влиза в страната.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
австралия е китайска провинция
89
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези уж се имат за инклузивни и толерантни, а те са точно обратното.
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя лицемер иначе каза, че справедливостта възтържествува, преди да го резнат за втори път.
87
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АВСТРАЛИЯ НЕ БЕШЕ ЛИ КИТАЙСКА ПРОВИНЦИЯ ИЛИ ОЩЕ НЕ?
86
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям страх ги тресе неваксинирания Джокович да не вземе да спечели турнира.
85
3
 
28
 
! Отговори
Очевидно преди 2 години
Мазният испанец се мазни на организаторите и властите в страната.
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако го пуснат ще има рекордна гледаемост особено, ако стигне финал,ако не ще има рекордно ниска гледаемост. Това да не те пснат да си защитаваш титлата е безобразие.
83
3
 
1
 
! Отговори
haha преди 2 години
Оттук нататък, много няма да се сещат за победите му,________________________________________________________Мечтите на неудачника, е може и за нищо да не ставам ама мога да се успокоя некакси ... я виж успелия Джоковичхахаххахаха
82
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА КОЛОНИЗАТОРИТЕ ИМ ИЗКАРАХА ЧЕРВАТА ОТ БОЙ В КАЗАХСТАН
81
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В държави като Австралия САЩ Канада няма значение кой си законите са еднакви за всички, макар и да си Жокович, това не е като у Бегето фанат те пиян и ти кажеш че си син на областния и те те пуснат
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович застреля шерифа, но не е застрелвал засместникът му.
79
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ МОЖЕ ЕДИН СЪРБИН ДА ШИБА АНГЛИЧАНИТЕ В ТЕНИСА И ДА НЕ МУ СВЪРТЯТ МРЪСЕН НОМЕР В СЕЛСКА МИРИЗЛИВА КОЛОНИЯ.
78
0
 
9
 
! Отговори
haha преди 2 години
Бях чел,че граждани на Австралия са нямали възможност да се приберат и видят с роднини ,поради същия казус като на Джокович______________________________________________________________________________ Лъжеш ангосакси лъжеш. Австралийските пробелеми са други. Те взеха доста индийци които станаха техни граждани... Тия същите Австралийци не можеха да се приберат от Индия ... Тогава и ваксини нямаше и в Австралия Ковид заболелите беха 1 или 2ма...
77
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън наглата сръбска гнида от световния спорт!
76
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия не трябва да бъде домакин на тенис турнири. Очевидно имат правила, които не им ползволявата да се отнасят по един и същ начин с всички тенесисти. Ако обичат да застанат настрана и да си се затворят в свия Ковид рай, и да оставят останалия свят да живее нормално
75
15
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ей,коментиращ под номер 82,от такива мънгъровци,като теб умряха тези 32 000 наши сънародници. Ще плащате за невежеството си и престъпното отношение да заблуждавате хората.
74
3
 
1
 
! Отговори
Екзекуции в България преди 2 години
Защо ДАНС Екзекутират Български граждани, имам имената на над тероризирани жертви и убити!
73
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е остров, няма къде да избягаш. Не е Европа, климата е отвратителен. Няма планини къде да се скриеш пустинята не е за живеене, по тази причина го мачкат щото нямат какво да направят. Теста колко може да издържи човек продължава с пълна сила.
72
15
 
19
 
! Отговори
До Боцнатите преди 2 години
Абсолютно съм за Ваксините, но за доказаните и ефективните. Днеска споря с колега и му показах само факти и статистики. Викам му как може в страни с висока ваксинация да има все още вирус и тоя въпреки, че няма отговор продължава да подкрепя ваксините. Набоцкаха се 3 игли и бустер. Тия ваксини промиват само мозъците на хората. ЕФЕКТ НУЛЕВ по отношение на вирусът.
71
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такъв фашизъм като в Австралия не бива да се допуска. За една кихавища на съд. Тия вече прекалиха с ковид драмата. Явно биг фарма там им е тестовото поле. Сигурно накрая лагерите ще прибират полуделите ваксани граждани.