Ваксинацията на населението драстично изостава от графика на СЗО

Нужно било това да стане приоритет за всички страни
15 яну 2022 08:00, Петя Славова
95
Ваксинацията на населението драстично изостава от графика на СЗО
Снимка: БГНЕС

Ваксинацията на световното население срещу коронавирус изостава драстично от графика, определен от Световната здравна организация (СЗО). Това заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Още по темата


"Миналата есен СЗО очерта стратегия за ваксиниране на 40% от световното население до края на миналата година, и 70% до средата на 2022 г. Ние дори не сме близо до постигането на тези цели сега", каза Гутериш.

Разпространението на щама Омикрон беше "мрачно напомняне, че борбата срещу коронавируса трябва да бъде висок приоритет" за света, каза той, цитиран от БГНЕС.

"Необходимо е всички страни и производители да поставят за приоритет да осигурят доставките на ваксини за развиващите се страни чрез механизма COVAX и да подкрепят производството на тестове, ваксини и лекарства от страни, които имат ресурсите за това", каза генералният секретар на световната организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Антониу Гутериш преди 2 години
Комисионните ме!
72
0
 
1
 
! Отговори
КОМАРИ НАПРАВИЛИ СЗО преди 2 години
До Пинокио от СЗО С КРЪВОЖАДНО ДНК ЗА ДА ИЗБИЯТ ВСИЧКИ КОМАРИТЕ ВЪВ ФЛОРИДА НО БЛОКИРАЛИ ПРОЕКТА ЗАЩОТО КОМПЮТЪРЪТ БИЛ С НИЛСКИ ВИРУС И ПУСНАЛ ГРЕШНА РЕЦЕПРТА ДА КОМАРСКОТО ДНК КОЕТО ЩЯЛО ВМЕСТО КОМАРИ ДА УБИВА ЧОВЕЦИТЕ
71
0
 
0
 
! Отговори
Пинокио от СЗО преди 2 години
През 1955 г. стартира програма за ликвидиране на маларията, макар че по-късно нейните цели са променени. През 1965 г. излиза първия доклад относно диабета и е създадена Международната агенция за изследване на рака. През 1966 г. СЗО се мести в сградата на седалището си. През 1974 г. започва Разширената програма за имунизиране, както и Програмата за контрол на онкоцеркозата важно партньорство между
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според нас даже избързва.
69
0
 
5
 
! Отговори
Световното население преди 2 години
не е собственост на СЗО и ще си прави каквото реши....Никой не е длъжен да се съобразява със смъртоносните им политики....Повече от ясно е, че не желаят просперитет на хората, иначе нямаше да има войни, бедност и насилие..
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, защо не споделихте графика си с нас? Товага със сигурност щяхме да се набодем поне 5 пъти, за да си изпълните точките в документа. Казвайте ги по-рано тия неща. Хахах!
67
1
 
2
 
! Отговори
DORTMUND преди 2 години
Така е в страната на Бай *** и глупците.
66
2
 
5
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Убийци. Убийци. Убийци.
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО МАФИЯ
64
0
 
26
 
! Отговори
ъъъъъ преди 2 години
Естествено, че ще изостава - няма как да се реваксинира цялото население на Земята на всеки 4 месеца. Някой празноглав политик не се ли замисли, че чисто логистично е невъзможно това да се направи още преди да предлагат реваксинация през няколко месеца като решение на пандемията?
63
0
 
24
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Тоя график да си го забият на ....стената
62
0
 
23
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Свобода или смърт . Ти си болен макар да не знаеш и нямаш симптоми.
61
1
 
13
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Боят настана тупкат сърца ни. Война това е спасение
60
0
 
23
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
СЗО банда мошеници.
59
0
 
37
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Притесняват се СЗО , поради простата причина , че рано или късно ще лъсне измамата с ваксините !!! Скоро за кихавица срещу слънцето , ще пишат много тежък слънчев кОвиД !!! Една малка България успява стоически да издържи на напъна с 80 % неваксинирано население ....Пълен Респект за това !!!
58
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са СЗО да правят график за различни страни пък и за целия свят? А не може ли ние да си следваме наш график според наши решения и вътрешни изисквания.
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка страна има правителство въз основа на избори. То прави план и.т.н. Не си спомням фа сме гласували за СЗО! Какво иска тоя пеликан, имам в предвид двойната му лоена брадичка! Той сам не може да си управлява собственото тяло, но се опитва да налага на другите! Знам, че не е много коректно да се критикуват телесни недостатъци, ако липсват факти, но не вярвам че е въз основа на болест, по скоро на много ядене! А критични факти за тоя бол, няма да стигне полето за всички, за това по скромно само
56
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията трява да се прекрати не да се ускори.
55
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нервничат, щото може на час по лъжичка да е, но почнаха да излизат страничните (д)ефекти на прехвалените ваксини, дето трябваше след едно боцване да ни върнат стария живот. Пък се оказа, че ще живеем нов с редовни боцкания. Изпуска ли се такъв келепир!
54
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искрено се надявам да издържим още малко. Около Великден обикновено идва нова вълна Тогава ще се види ваксините пазят ли? Правителството за колко ни продаде? Още малко остана! Бъдете здрави, че ни чакат промени!