Австралия призна руската ваксина Sputnik V

Чудженци с две дози ще се считат за имунизирани
17 яну 2022 20:24, Петя Славова
43
Австралия призна руската ваксина Sputnik V
Снимка: БГНЕС

Австралийската администрация за терапевтични стоки (TGA) препоръча на австралийското правителство да признае ваксинациите с руската ваксина Sputnik V при чуждестранни граждани, пристигащи в страната.

Още по темата

"TGA декларира, че ваксината срещу COVID-19 от [руския] Гама център [N.F.] Gamaleya Sputnik V ще бъде признат за потвърждаване на ваксинационния статус на пристигащите пътници", се казва в изявление на регулатора, публикувано на уебсайта му.

От TGA заявиха, че руската страна е предоставила на ръководството необходимата информация, "която показва, че тази ваксина осигурява защита (срещу COVID-19) и намалява вероятността пристигащ пътник да предаде инфекцията на други лица или да се зарази с COVID-19, докато е в Австралия".

"Получената информация включва публикувани данни от изследвания и е предоставена на TGA от руското правителство", се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Регулаторният орган подчерта, че две дози от ваксината Sputnik V показват средна ефикасност от поне 89% срещу инфекцтиране с коронавирус и 98% защита срещу тежко протичане на COVID-19 и смърт след усложнения, предизвикани от вируса.

"Признаването на ваксината Sputnik V ще увеличи капацитета на Австралия да приема чуждестранни студенти и квалифицирани работници мигранти. Чужденците, които са получили две дози от руската ваксина Sputnik V, вече ще се считат за напълно ваксинирани и ще могат да влизат в Австралия", заявиха от TGA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Файзера зе да дава очакваните отклонения и тия ся ши са спасяват, *** вечи яку са на боцкайти с наркуманскити гуйна.
15
5
 
5
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
Номер 3:Преди 20 години започнах да пропускам и там някакви за грип,тетанус ли пневмония дето се полагат на 5-10 години ли не помня.Казвах на личния да ги пише и отчел и живи и здрави.За целия си живот имам само старата, от детската градина.Никога не съм се чувствал по-здрав.Работя средно с 50 до 120 човека на ден,всеки ден различни ,те са без маски също.Имаш ли обяснение?Или да ходя в Америка срещу милиони,да ми правят изследвания?В момента докато ти шиша съм на ракия и за мезе свинска кожа!!
14
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невероятен пробив на съвецката наука и техника. В Кремъл са започнали тридневни тържества с водка и сельодка, хвърляне на шапки във въздуха и стрелба с автомат Калашников във въздуха. Браво руски богатъйри и маладцъй.
13
18
 
3
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Аз също съм фен на руските сПутинкови ваксини. Дали ще си ваксиниран със Спутници, или не, е все едно. Антиваксърите да бягат за визи към Съветското консулство-пасольство в София, че не остана много време. Loool
12
6
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Очаквам Австралия да признае и нихилирането на Свети Китайци на австралийска територия! Ако не го направят,то Китай ще ги върне в историята,за да разберат ,че произходът на англичаните е немски,а немският турски. Турците са евреи. И да кажат защо Великият Майкъл Хътчинс бе убит от евреите,по подобие на убийството на Великият Джим Морисън! Евреи,напуснете света,защото ако не го сторите ще се видите у отвъдното некак си по вашите закони,но изпълнени от нас Трако-Келтите! Смърт ,за Фараонски Израел
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятам , че е необходимо всеки хипохондрик да постави бустер
10
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските ваксини са най-добри и най-ефективни. В Белорусия където разполагат с яетирите руски ваксини, без никакъв локдаун и без никакви мерки, без сертификати и принуда имат десетки пъти по малко заразени и смъртни сличаи от фашистките държави където се дупчат с Pfizer, AstraZeneca и другите комерсиални боклyци на фармацевтичните мафии. В Белорусия са ваксинирани над 51%, без никаква принуда, хората само решават, тече някаква кампания по медиите която е само разяснителна.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли нормален човек останал да желае да ходи в Алкатрас? Те местните се чудят как да избягат от там горките!
8
8
 
22
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
Абе клоун, я ми обясни как минах през цялата пандемия без никаква ваксина?
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спутник=АЗ=джонсън=синовак
6
13
 
5
 
! Отговори
Рубльов преди 2 години
Нека Копейкин да отиде да атакува австралийския парламент с платени протестъри от ГЕРБ и като се върнат след 10 години пандела, да споделят как е обстановката в австралийските затвори.
5
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страна създадена от аборигени и престъпници със смехотворни закони.Депортация за опасен за обществото медицински е няма по голяма простотия за депортация от тази.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя пандемията свърши ия се сетиха, сега остава да пуснат Джокович.
3
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка ваксина е по-добра от никаквата.
2
3
 
23
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Сега ,,файзера,,ще скочи срещу новата конкуренция.Да видим какво ще ни сервират като контра.?
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле, действай! За Ролан Гарос ще те пуснат!