Мъже нахлуха в COVID отделение и нападнаха лекари в Русе

Там лежал техен близък
18 яну 2022 21:51, Петя Славова
106

Нападение над лекари в Русе. Агресия срещу медици в русенска болница. Мъж и още двама души нахлуват в Кoвид oтдeлeниe, където лежи техен близък, и отправя заплахи за убийство към лекарите и екипа.

Въпреки че са спрени от охраната в неделя следобед, двамата мъже и жената влизат в COVID oтдeлeниeтo на русенската болница. Te нacтoявaт дa пoлyчaт инфopмaция зa cвoй близъĸ в извън oпpeдeлeнитe зa тoвa чacoвe.

"Пробиват охраната, качват се в COVID отделението и започват да отправят заплахи за убийство към лекарите, мед. сестрите, имало е и санитари. На камерите ясно се вижда и как охраната бива нападната физически. Агресията е била и много вербална", обясни пред Bulgaria ON AIR управителят на УМБАЛ "Медика" Алисе Муртезова.

По това време на смяна е доктор Станислав Павлов.

"Физически контакт с охраната имаше. Хвана го за шията да го души, а мен ме избута към кабинета. Предимно обиди вербални, със заплаха за убийство, че ще ни убие всичките", разказа той.

Агресивните посетители обяснили, че пациентът бил приет, без да има нужда от това.

"Били сме го взели без нищо да му има. При условие, че пациентът е припаднал, прилошало му е пред кабинета. Загубил е съзнание и въпреки това, според близките, на него нищо му е нямало. Той е с дихателна недостатъчност, на кислород е, с двустранна Ковид пневмония", поясни д-р Павлов.

От лечебното заведение са предприели мерки, за да не се допускат подобни случаи, тъй като медиците и без това работят под огромен стрес.

Нападателят е задържан от полицията, като работата по случая продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема е че в днешно време 90% от подебен тип мероприятия наемат за охрана пенсионери. Мислите ли си че ако на мястото на пенсионера имаше 2 метра бабаит, тоя щеше да си позволи да влиза и да вдига скандали.
88
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полезно е лекарите да се побийват от време на време. Боят изгражда.
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нападателят изглежда като пакистано-българин!
86
10
 
9
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 2 години
Всеки ден си спомням и се радвам как овреме си бих пръта от Блатото на Радев!Последната ми заплата в б,ристан беше 350 лева.Първата ми тук на запад беше 3000 евра.Мисля,че фактите говорят многозначително!По същия начин разни г,оведа се гавреха с мен и ми подмятаха мръсотии и закани.Сега ви гледам сеира и се кефя,че навреме се махнах от тази кло,ака наречена Б,ристан!!За го,ведата само и изключително ветеринари и то ако и такива са останали в гетото!!
85
1
 
8
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 2 години
Тези от електората ли са ?Сигурно нямат образование и са на помощи от държавата!
84
3
 
9
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Не мога да разбера защо трбва да отидеш на място което очевадно мразиш и да се подложиш на процедури от хора които също мразиш,презираш и си готов да ги биеш и убиваш?!Кой ви задължава да си влачите роднините при /лошите/ доктори и сестри?!И както се вижда тук в сайта,всички знаете от какво са болни роднините ви,че не е ковид,а не знам какво си?!Тогаз защо си правите трудът и правите скандали като не давате възможност на нормалните граждани,доколкото са останали,да се лекуват нормално?!
83
5
 
11
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Дори Фаучи каза че дори постъпили със счупен крак или апендикс, са ковид случаи. А с интубиране е най-доходно! И с PCR тестове се "доказва" ковид по всяко време!Тия не разбраха ли, че тлъсти бонуси са това, няма шега тука. А нашите лекари да не са по-балами от американските?
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 88 "В репортажа само един служител беше облечен с бояджийско облекло. Останалите дори бяха без маски......???" Ти си поредното доказателство, че мнозинството от българите не могат да регистрират правилно дори това, КОЕТО ВИЖДАТ С ОЧИТЕ СИ. Без маска беше една единствена сестра. Всички останали бяха с маски, като и двамата, които излизаха бутайки леглото бяха с "бояджийско" облекло. Единия с бяло, другия със синьо. И ние се опитваме да дискутираме някакви факти. То е трагедия!
81
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко са ги били.
80
3
 
11
 
! Отговори
Да преди 2 години
Да така е, като няма държава 1циганите1 ще я управляват. Ами има късмет 1мангала1,ако нападне така дъщеря ми, ще му обясня защо г-н Макаров е изобретил знака за равенство.
79
3
 
7
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Докато няма ред, закони и контрол както към гражданите, така и към здравните работници все така ще си е. Тези случаи ще станат ежедневие. в България нещата винаги се вършат на принципа "след дъжд-качулка".
78
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В репортажа само един служител беше облечен с бояджийско облекло. Останалите дори бяха без маски......???
77
3
 
8
 
! Отговори
До Дам преди 2 години
В нормална държава ще го съдят,и ще полежи малко.'
76
12
 
9
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
А като е поискал информация от тоя лекар ***, що не му дава информация! И като е лекар що не лекува ковида! Лекари не съществуват, само търговци, взимат пари за да лекуват умиращ човек! На лекар трябва да се плаща само ако излекуват някой! Както е във всяка друга сфера, получаваш-плащаш!
75
5
 
9
 
! Отговори
Дам преди 2 години
В една нормална държава след тази случка в 4 сутринта маскирани трябва да нахлуят в дома на бабаита и да го разцепят след което да го оставят да се охлажда под открито небе.
74
1
 
21
 
! Отговори
НеРазбрал преди 2 години
Мъж и още двама души? Голяма яснота по отношение на нападателите, после се разбира, че имало и жена
73
16
 
15
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Абсолютно съгласен съм с нападателите и абсолютно несъгласен с еврео-арабска "наука" медицина . Лекарското и фармацефтологичното съсловие са МАФИЯ!
72
4
 
25
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 2 години
Грозна постъпка,но всеки знае колко трудно се взима информация от болниците ,когато приемат някой в отделение. Никаква информация не дават на роднините. Уж даване на информация от 16:00 до 17:00 например ,но като питаш:"Ами сега го няма доктора" и т.н. А може да бъде лесно и да пращат мейли на роднините за състоянието на пациента например.Явно на русенския австралопитек му е кипнало.
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, полицията е наистина от национално значение! Ако я няма, престъпленията ще са поне с 85% по-малко!
70
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кютекът за ковид фашистите и псевдолекарите тепърва започва!