Проф. Ботев: Убиваме с неизписани антибиотици

"Грешно говорим за ваксинирани и неваксинирани, трябва да включим и неправилно лекувани"
19 яну 2022 22:06, Красимир Ангелов
56

Вариантът Омикрон вече вилнее у нас. Как да да лекуваме болните?

"Всеки вариант си има особености. Болниците можеха да купят 300-500 концентратора за кислород и да ги дават без пари на болните", заяви хематологът проф. Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му има огромни проблеми, тъй като в България се обръщало внимание на санитарната част, но за терапевтичната нямало нищо.

"Няма никакъв контрол. Когато давате антибиотик, без да е изписан, вие убивате човек", заяви хематологът пред Bulgaria ON AIR.  

Според проф. Ботев има неправилно лечение и ние го бутаме да се случва. "Грешно говорим за ваксинирани и неваксинирани, трябва да включим и неправилно лекувани", допълни гостът в студиото.

Проф. Ботев е на мнение, че ако си боледувал, трябва да си сложиш ваксина след 6 месеца или година. Специалистът изтъкна, че ако си поставим бустерна доза, с 50% намалява шансът да се разболеем.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лош съвет е да се поставят експериментални препарати маскирани като ваксина. Всеки който препоръчва тези препарати трябва да носи наказателна отговорност. На чужд гръб и три ваксини са малко.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баа Радка не е ли вече заета да води комисията на Кирето.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми ... така е... като видят в аптеката "рецептите" и се оцъклят. Последно чух "О,боже. Как може такива неща да пишат". За съжаление и истинските фармацевти изчезват.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдеееее.... до вчера темата беше табу. Да няма обръщане на палачинки и ваксъри да стават антиваксъри? Нали ваксината спасяваше само и заради антиваксърите се умираше? Сега пък било до антибиотици.... утре освен баба Радка да говори, че няма нужда от сертификат и ваксина...