СЗО: Няма доказателства, че здравите хора имат нужда от бустер

Moderna и Pfizer прогнозираха ежегодни ваксинации срещу COVID-19
19 яну 2022 13:14, Нели Христова
104
СЗО: Няма доказателства, че здравите хора имат нужда от бустер
Снимка: БГНЕС

Няма научни доказателства, че е необходима бустерна ваксинация срещу COVID-19 за здравите хора.

Това обяви на брифинг старшият изследовател в областта на здравеопазването в Световната здравна организация Сумия Сваминатан.

"Няма научни доказателства, че ваксинирани здрави възрастни и здрави деца се нуждаят от подсилващи дози", каза тя.

Moderna и Pfizer прогнозираха ежегодни ваксинации срещу COVID-19.

Сваминатан заяви, че разпределението на подсилващите дози за населението ще бъде обсъдено тази седмица по време на извънредна среща на експертната група на СЗО по имунизациите.

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус пък предупреди на брифинг, че след варианта Омикрон може да се появят нови щамове на коронавируса.

"Тази пандемия далеч не е приключила и в условията на бързото разпространение на Oмикрон по света вероятно ще се появят още нови варианти", посочи Гебрейесус.

Той заяви, че е изключително важно да се наблюдава и оценява ситуацията с новите щамове на коронавируса.

Гебрейесус също така подчерта, че въпреки че Омикрон може да не протича толкова тежко, колкото предшестващите го варианти, схващането, че това е леко заболяване, е погрешно. Той поясни, че Oмикрон също води до хоспитализации и смъртни случаи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 99 Не само това. Всъщност смъртността е над 60 и над 70. Ако над 60 са към 18000, под 60 са към 4000 умрели за 2021. Под 40 годишните са всичко 333- 10 под 19, 63 20-29, 260 30-39. Нормално в тези възрасти умират по няколкостотин до 1000 в група годишно от всякакви болести. Общата смъртност и тя ни е ок за 2020(за 2021 не е публикувана) с нарастване над 70, но там има и повече хора(остаряват). Та, да, грип+старчески болести = умрял от ковид в интензивно. Но същият след месеци би умрял от друг
97
0
 
1
 
! Отговори
Библията преди 2 години
И в Библията го пише: "Здравите нямат нужда от лекар, а болните" (Евангелие от Матей глава 9-стих 12).
96
0
 
2
 
! Отговори
Ковидаро стъкмистики преди 2 години
Няма повишаване на смъртността, тя е в рамките на обичайното. За последните десет години смъртните случаи на ден са 290 души. Ковидарите лъжат че вследствие на ковид смъртните случаи са нараснали на ден до 400. Каква е истината може да научите от един брояч на живо, в реално време показва броя на починалите за деня. Изпишете България население 2022 CountryMeters.info, проверявайте към 23 и 50 часа, отново починалите са ок. 285 души, тоест умрелите са точно толкова колкото и преди ПлАндемията
95
0
 
3
 
! Отговори
Кой превежда? преди 2 години
В позицията на СЗО няма нищо общо с публикуваното от днес бе ге. От Световната Здравна Организация казват, че няма никакви доказателства за нужда от бустерна доза при ДЕЦА и ЮНОШИ! Което е така. Всичко останало са съчинения! После се питаме защо ни е скапана медиината среда. Ето защо.
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър Сербезова на срещата с Възраждане говори за общностни задължения, явно има поети ангажименти да продължи натискът за ваксини. А на всички хора вече е ясно, че зеленият сертификат отнема права. И сега идва въпросът кое е по- важно: интересите на ЕС, САЩ и фармаиндустрията или НАРОДЪТ. От избора, който ще направи властта у нас, зависи изборът на народа един ден.
93
0
 
10
 
! Отговори
То няма преди 2 години
и доказателства, че изобщо е нужен този бъъъркоч, кръстен вакссинна.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 83 Като сте убедени, че не си заслужава, защо е този натиск?
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91 Те са ваксани. Затова го карат повторно, скапан им е имунитетът от ваксата.
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91 Някои го преболедувахме и не само си въобразяваме, а го усещаме да ни атакува отново, но е само драскане по гърлото, не ни повтаря.
89
1
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Дрън, дрън, за една част ще е смъртоносна за участниците в клиничните изпитания, а за друга- повече ранени с натрупването на токсичните вещества от поредния бустер. Жалко за хората, които не прогледнат навреме
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Дания около 2000 човека са повторно заразени само през вчерашния ден, а някои се самоуспокояват, че са го изкарали и си въобразяват, че няма да ги повтори.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО говорят за варианти на единствения досега щам, а журналистите пишат нови щамове и паникьосват хората. Появата на нов щам на коронавируса ще е смъртоносна и това е втора пандемия.
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще спре терора с тези ваксини и бустери?!? Кога ще свърши този ад?? Не искам да ме спасявате, изкарах го благодаря.
85
1
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Е, как да ви вярва здравомислещ човек, като си променяте мнението ежедневно и превърнахте всичко в теория на противоречивите вероятностите. Цирка е политически, не здравен, за световен народен съд сте всички съучастници във веригата
84
2
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Къде спасяват, къде не, къде раняват, а след поредния бустер и убиват, 50 на 50 е ползата засега
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксините ви спасяват живота. Друг е въпроса дали си заслужава." - Това от рекламите по телевизията ли го чу? Ако им платиш достатъчно ще говорят, че лай_ното ти е свещенно и всички трябва да му се поклоним, иначе сме *** хахаха ... Успех с медицинския експеримент! Поне да беше взел някой лев за участието си, а ти... безплатно... Еми щом има балъци, ще има и тарикати. После защо 10-те най-богати си удвоили и утроили богатствата, а най-бедните се увеличават хахаха Елементарно е защо...
82
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"То няма доказателства за нищо, но превърнаха света в психиатрия, а уж би трябвало да си невинен до доказване на противното" - Вече сме болни до доказване на противното хахаха Циркът е пълен....
81
1
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Дай доказателство, има само предположения и манипулирани данни
80
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините ви спасяват живота. Друг е въпроса дали си заслужава.
79
1
 
9
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
То няма доказателства за нищо, но превърнаха света в психиатрия, а уж би трябвало да си невинен до доказване на противното