Д-р Семерджиев за COVID плана: Мерки чак на 3 и 4 фаза

Според него не се пазят здравите, за да не се стига до хоспитализация
20 яну 2022 20:30, Петя Славова
7
Д-р Семерджиев за COVID плана: Мерки чак на 3 и 4 фаза
Снимка: БГНЕС

Сериозно влошен е планът на правителството срещу коронавируса според бившия здравен министър д-р Илко Семерджиев. Според него, той няма да доведе до добри резултати.

Още по темата

"Основният критерии в така наречения от новите плановици „мултифакторен анализ” е  броят на интензивните легла. Те твърдят, че интензивните легла трябва да бъдат водещият фактор. Това е най-тежкият фактор, по който можем да оценяваме развитието на пандемията", обясни пред Нова тв специалистът.

"Пропускаме основата на тази здравна пирамида – това е първичната здравна помощ, която се оказва от общопрактикуващите лекари. Вторият етаж е извънболничната медицинска помощ. И този етаж го пропускаме. Третият етаж е болничната помощ. Има вече разкрити специализирани над 7000 COVID легла. Отиваме в клиниките по анестезиология, реанимация и интензивно лечение. Пропускаме и тях. И отиваме директно в интензивните легла", коментира Семерджиев.

Според него това означава, че мерки ще се вземат чак в 3 и 4 фаза.

"Вместо да се опитаме да се опитаме да запазим здравите, да не стигаме до хоспитализация, ние казваме, че ще вземем мерки, когато видим, че интензивните легла са пълни", коментира бившият здравен министър.

Според него още в началото на пандемията е направен лош избор. "Всички болници бяха превърнати в инфекциозни. Това доведе до пагубни резултати. Превърнахме болниците в едва ли не дистрибутор на заразата. А е важно всички, които боледуват, но не са с COVID, да продължат своето лечение", обясни д-р Семерджиев.  

Имаме свръхсмъртност от COVID. От 39 644 само 7000 не са свързани с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Омикрона доказано е храма! Стига с фалшивата загриженост с цел печалби от ваксините!
6
1
 
2
 
! Отговори
Оставка 1 преди 2 години
Хората ГЛАСУВАХА за партия"" Продължаваме Промяната"" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ И Сертификати за българи... И да ИЗГОНЯТ всички китайци от БЪлгария и да ЗАТВОРЯТ и закрият Китайските Ресторанти и китайски Магазини, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с Китайските Корона-вируси и техните мутации..
5
1
 
0
 
! Отговори
Оставка 2 преди 2 години
Чакаме да направят това нещо.... Ако някой в тая партия"" Продължваме Промяната"" си мисли че са ИЗЛЪГАЛИ хората и сега, 4 години ще КРАДАТ на мястото на Бокл.ук Борисов, тия просто ще ги изхвърлим, както махнахме Бокл.ук Б.Б...След като решат тоя ГЛАВЕН проблем, може да започнат да решават и други проблеми...
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мда...Никфи мерки! Язе сакам дъ мъ черпът пуу ристоранете!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Македонецо има план споко сега са важни язовирите там са неговите хора от там му тръгна кариерата .. бройките дето скачат са на симуланти
2
3
 
14
 
! Отговори
мда преди 2 години
Махайте мерките. Измамници.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От алчност и безхаберие. И всеки умрял от ковид.. Лъжа .