Нови мерки: Ограничават заведенията в София, учениците на ротация

Кои области са най-засегнати от ръста на заболеваемостта?
Обновена: 20 яну 2022 12:49 | 20 яну 2022 12:48, Веселина Йорданова
187
Нови мерки: Ограничават заведенията в София, учениците на ротация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ограничаване на 50% в капацитета и като работна площ, и заети в заведенията за хранене и развлечения ще предложи Столичната РЗИ. Друго предложение е работното време да бъде ограничено до 22 часа и да има пълно спазване на достъпа със зелен сертификат. Това съобщи държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред журналисти. Причината - сериозен ръст в заболеваемостта.

В петък по тези мерки ще заседава Националният щаб. Кунчев обясни, че ще има няколко дни, преди мерките да влязат в сила, за да има предвидимост.

Областите, където заболеваемостта е най-висока, са Благоевград, Бургас, Перник, Видин, Стара Загора, Пловдив, София град и София област и в тях вече е обсъдено въвеждането на конкретни мерки.

Предлага се част от учениците да преминат изцяло онлайн до края на срочната ваканция.

По думите му за някои от областите трябва да се въведе ротационният принцип за обучение на учениците след 4-ти клас.

Столичната РЗИ предлага учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас да преминат на изцяло онлайн обучение от понеделник, 24 януари, до настъпването на междусрочната ваканция, а учениците от 1 до 4 клас, както и 7, 10 и 12 клас да се обучават в присъствена форма, обясни Кунчев.

Ако се стигне до четвърти етап от националния кризисен план, вероятно решение за ротационен принцип на обучение ще се вземе за цялата страна, посочи той.

По думите му заболеваемостта варира в пъти в отделните области - от 250-300 на 100 хил. в Кърджали и 1300-1400 - в София и в Благоевград.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: мерки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
38
 
! Отговори
Цепят мрака ... преди 2 години
Заведенията отдавна не могат да покрият 50% капацитет с ограничения или без !!! Просто хората нямат пари , отделно поради липсата на персонал , качеството яко е паднало !!! Мерките не работят , ваксините не работят , маските са пародия неработеща ...!!! Всеки ще мине през вируса а и най вероятно е минал ...дали ваксиниран или Не !!! Единственото което се случва ... съсипване на икономиката....обричане на глад и студ милиони хора....а малкото останали работещи бизнеси ги смазва администрацията!!!
68
2
 
12
 
! Отговори
Дали аз закъснях или преди 2 години
вируса бързаше, дали дойде нов щам или всичко бе сън?! Ограничения, маски, стойте се вкъщи бе! Или гушваш букет + камбанния звън...
67
8
 
18
 
! Отговори
А в Кауфланд? преди 2 години
А защо няма никакви ограничения в Кауфланд? Всеки път като пазарувам в големите хранителни вериги е препълнено с хора. А, те са сключили договор с вирусът и той не ги закача.
66
2
 
20
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Аре спрете се ***. Цяло поколение ще осакатите, тези деца утре ще са лекари, инженери и др., а вече нямат фундаментални познания!
65
2
 
19
 
! Отговори
До ОПА, УСЕТИХТЕ ЛИ преди 2 години
Верно тия стоплиха? Аз си мислех, че ще е чак на десетата игла, когато от предишните девет ще са останали само 10% от населението им живи. И то - безиглениците.
64
6
 
27
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Спрете инжекциите бе, маламурницииии, спрете тестовете и маските, и след 2 месеца броят на заразените и починалите ще е НУЛА. Идиотииии. Колко пъти да ви казваме, че ковид са вакснините, маските и тестовете, които имат графен. Колко пъти? 100 екипа го доказаха, да неше един, два, 100 екипа, под микроскоп, във ваксните, маските и тестовете има ГРАФЕН. Набийте си го в лъпиите глави.
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, Радев не каза ли, че няма вирус? Защо сега неговото правителство въвежда мерки
62
2
 
26
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Да се блокира цяла София. Никакво излизане. И забранете и хранителните магазини. Така хората по-скоро ще пукнат. Ами че тъй де, те тия ваксини докато проработят, полезни или вредни... Така е най-сигурно. Ниииикой да не излиза следващите 2 години.
61
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли Кунчев и аптекарката да обяснят още днес защо позицията на СЗО е за отпадане на зелените сертификати, а у нас те натискат за тях? Въпреки че доказано от тях файдата е нулева, но пък съставляват престъпление против народа и човечеството, защото са геноцидна мярка!!!
60
1
 
22
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
С това сами признава, че зеления сертификат не работи!!!
59
2
 
19
 
! Отговори
Как така ? преди 2 години
Какви ограничения? Нали Зелевата хартия беше много ефикасна ? Нали това беше спасението и така щяхме се връщаме към т.н. Нормално?
58
2
 
3
 
! Отговори
Ричо АлченГЕРБов да преди 2 години
бъде ограничен в усмирителна риза. Бонус - успокоителни в бустердоза.
57
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак - общо за всички, без никаква мисъл, че има разлики големи. В класа на моето дете няма болен ученик! Нито един. Нито от ковид, нито от друго! Аз нямам болни колеги - нито един! Нито от ковид, нито от друго! Във фабриката на мъжа ми установилипри рутинна проверка 20% заразени и нито един - с каквито и да било симптоми! Кога ще свалим тоя нескопосан цирк! До кога ще ги търпим тия мошеници?
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали сертификатите пазят! Защо е Костадинов арестуван/карантиниран като контактен от председателя на НС с двойна доза, бустер и зелен сертификат? Това е най строго пазената тайна в момента!
55
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третират населението като доббитък. Отваряме ви, затваряме ви. Мерки, теглилки, каски и маски за всички мучащи съгласни. Ай у лево. То е ясно, че няма топки да бъдат изправени до стената тези народни мъчители, но поне една безсрочна национална стачка защо не се организира со падането на всички абсурдни мерки?
54
2
 
6
 
! Отговори
Сурва весела ковидна преди 2 години
ограничаването ще го вдигнат!
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къе е тоя Кунчев та само за него пишете ? Кви с тиапедале ?
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Каквооо?Не пази, естествено, но ти позволява, ако си болен, да сееш зараза където си искаш!
51
2
 
3
 
! Отговори
Ограничават кои как? преди 2 години
Да правят разнос по адреси. Нали са големи майстори кръчмарите?!
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя Кунчев е голям ***, мисли си че разбира от тези неща но накрая ще е на бунището