В Чехия певица почина от COVID, нарочно се заразила за сертификат

Мислела, че е по-добре да преболедува, отколкото да се ваксинира
20 яну 2022 17:30, Елка Василева
177
В Чехия певица почина от COVID, нарочно се заразила за сертификат
Снимка: Facebook

Чешка фолклорна певица почина от коронавирус, след като умишлено се е заразила с коронавирус, пише Би Би Си.

57-годишната Хана Хорка не е била ваксинирана и в социалните мрежи е написала, че се възстановява след положителен тест. Два дни по-късно обаче е починала.

Нейният син разказва, че майка му се е заразила преднамерено, когато той и баща му се разболели. Певицата искала да получи зелен сертификат.

Мъжете от семейството, които са ваксинирани, се заразили коронавируса около Коледа. Хорка решила да остане при тях, за да преболедува.

"Трябваше да се изолира за една седмица, защото ние бяхме с положителни тестове. Тя обаче остана с нас през цялото време", разказва синът на Хана Хорка.

В Чехия се изисква документ за ваксинация или за преболедуване за достъп до много социални и културни институции, кина, барове и кафенета, припомня bTV.

Хана Хорка е пяла в най-стария фолклорен състав в Чехия - "Асонанце".

Тя искала да се зарази с коронавирус, за да не се съобразява повече с ограниченията, казва нейният син.

Два дни преди да почине Хорка написала в социалните мрежи, че се възстановява: "Ще има театър, сауна и концерт".

В деня на смъртта си миналата неделя певицата споделила, че се чувства по-добре и дори се приготвила, за да отиде на разходка. Изведнъж усетила болка в гърба и отишла да си легне. 10 минути по-късно починала.

Въпреки че Хана Хорка не е била ваксинирана, тя не е вярвала в конспирациите, които се разпространяват, категоричен е синът ѝ.

"Нейната философия беше, че е по-добре да се разболее от COVID-19, вместо да се ваксинира, а не, че ще ѝ бъде поставен микрочип или нещо подобно", споделя той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
0
 
! Отговори
Бонго преди 2 години
Чудесен пример за това как т.нар. противоепидимични мерки са погубили човек. Ако ги нямаше, едва ли въпросната жена целенасочено би се самопоставила във високо-вирулентна среда, чисто и просто , в името на свободата. Не по маловажен е фактър, че де факто ваксинирани и уж отговорни за чуждото здраве хора са я заразили. Не упреквам хората, разбира се- те не са го направили нарочно. Акцентът тук е върху това, че ваксинираните са не по-малко заразни от неваксинираните.
150
6
 
3
 
! Отговори
балканопитеците преди 2 години
Някой да обезпаразити балканските макаци! С тоз бит и култура не могат да виреят извън резервата за балкански талибани! Не ги пускайте в цивилизацията защото няма да оцелеят. Тук не газим кал до шия, не точим ДДС, и не ръчкаме БМВ дараци по пешеходните пътеки
149
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глух Пор- Ако не бяха я пронудили насила да избира едно от двете, щеше да е жива сега. Но на журналисти акъл не може да се налее. Грабайте телата!
148
4
 
6
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
О.К. Нека разсъждаме логичноо и разумно. От грип умираха милиони по света. Не всички! Но всички се пазихме да не го хванем. И това е нормално. Защо тази певица е решила да се зарази от този грип? Кой я е принудил насила да вземе решение - или грип или вакса, иначе няма сертификат за по-нормален живот? КОЙ Е УБИЕЦА тук?? Каква е вероятността да умреш от вакса или от ковид? За тези които са избрали ваксата и са починали, разбира се статии няма! При фашистки режим, аз също ще трябва да избирам!
147
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докъде докараха хората тези садисти, които измислиха зеления сертификат!Сами да искат да се заразяват и боледуват! Нека да тежи на съвестта им, убийците скъпо ще си платят на онзи свят. Те не оставиха шанс на хората да са здрави: или трябва да си с ковид, или те изнудват да се ваксинираш, и следователно да се заразиш.
146
0
 
2
 
! Отговори
O преди 2 години
Би Би Си.
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните са опасни за вашето здраве. Набоди се, спаси баба си, възможен страничен дЕфект шиповете да довършат маййка ти за 10 минути. На час по ваксина. Нацификат ми дай, акъл не ща. Поне няма да се мъчи повече жената в тази нова абсурдност, която са организирали.
144
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жена ми по-миналата година се разболя. Хвана го от мен. Аз се гърчих с треска и висока температура 10 дни, а тя единствено загуби обоняние за 5 дни. И двамата не бяхме набодени, защото тогава нямаше ваксини. Сестра ми не издържа на пропагандата и се набоде с две игли на Пфайзер през лятото. Тръшна се сега преди нова година с главоболие и температура. Беше и голям зор докато се оправи. Даже взе да развива бронхит по едно време. Ваксата си е чиста проба плацебо. Всеки реагира на вируса различно.
143
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости!
142
5
 
7
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Всичко свързано с Ковидпропагандата трябва да се поставя под съмнение!Истината е че ваксинираните разпространяват вируса,боледуват и умират от него.Дали "ваксината" спомага за по леко преболедуване не е ясно.Има много хора,които даже нме го отразяват вируса,дуги го карат като настинка.Май се получава дали си ваксиниран или не е все същото относно риска от болеста.Но ваксините са експерементални и никой не знае последствитя на експеримента масова ваксинация.А на Фармафията не може да се вярва и н
141
10
 
9
 
! Отговори
Новини от бъдещето преди 2 години
.... след като ми биха Ваксина Номер : 57 , добрите доктори ми вписаха че съм успешно ваксиниран в Том 5 на Зеления ми сертификат. Слоожих ги в ръчната количка при другите ми сертификати, грамотите за примерен ваксиниращ се , купите която получих щото отидох ПЪРВИ да се ваксинирам за 7, 23 и 48 ваксинация и доволен бързо подкарах към къщи за да избегна полицейския час и да не накажат с отнемане на ваксинационни точки . Вируса отдавна вече го няма ... ама ваксинирането по навик си остана .
140
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опа, ето до какво водят безумиците на зеления пaрцал, скоро съд за наложилите го
139
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да умреш така, отколкото от инфаркт, наведен за инжекцията като жалък роб.
138
4
 
9
 
! Отговори
преди 2 години
Хахах на каква субстанция сте го писали това... :)
137
9
 
12
 
! Отговори
сандо преди 2 години
не ви ли омръзна да лъжете хората мисиииррркиии !
136
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почувствала се по-добре и ще ходи на разходка?!Болните от ковид не би ли трябнало да си стоят вкъщи до отрицателен тест?Странна статия със странен чешки край...
135
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаех че болка в гърба е един от симптомите при заболяване от коронавирус .Значи приготвила се за излезе на разходка,обещала на приятелките си да отидат на концерт,писала няколко пъти колко добре се чувства и изведнАж - коронавируЗ. А аутопсия има ли да се потвърди от какво ТОЧНО е умряла или нема нужда. Това ми напомня един подобен случай от миналата година в София . Дядо, приет в болницата с тежък инсулт и почива там а роднините му получават смъртния акт с причина за смърта - коронавирус .
134
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, е че ще остане със семейството си. Аз като се разболях жена ми остана в къщи. Преди това родителите ми се разболяха, водих ги по лаборатории, лични лекари и снимки. Много ясно, няма да ги оставя я. Гнусно е, да правите такава долнопробна пропаганда на гърба на тази жена. Мир на праха й. Да не говорим, че като контактна сигурно е била в карантина и куде да я кара освен в къщата си! *** *** долни сте!
133
1
 
20
 
! Отговори
Дедо Поп преди 2 години
Усетила болки в ГЪРБЪТ .... и ДЕСЕТ МИНУТИ по-късно умряла от коронавирус ??? Баааассси .......
132
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
102 внимавай че ножа изравнява силите !