В Чехия певица почина от COVID, нарочно се заразила за сертификат

Мислела, че е по-добре да преболедува, отколкото да се ваксинира
20 яну 2022 17:30, Елка Василева
177
В Чехия певица почина от COVID, нарочно се заразила за сертификат
Снимка: Facebook

Чешка фолклорна певица почина от коронавирус, след като умишлено се е заразила с коронавирус, пише Би Би Си.

57-годишната Хана Хорка не е била ваксинирана и в социалните мрежи е написала, че се възстановява след положителен тест. Два дни по-късно обаче е починала.

Нейният син разказва, че майка му се е заразила преднамерено, когато той и баща му се разболели. Певицата искала да получи зелен сертификат.

Мъжете от семейството, които са ваксинирани, се заразили коронавируса около Коледа. Хорка решила да остане при тях, за да преболедува.

"Трябваше да се изолира за една седмица, защото ние бяхме с положителни тестове. Тя обаче остана с нас през цялото време", разказва синът на Хана Хорка.

В Чехия се изисква документ за ваксинация или за преболедуване за достъп до много социални и културни институции, кина, барове и кафенета, припомня bTV.

Хана Хорка е пяла в най-стария фолклорен състав в Чехия - "Асонанце".

Тя искала да се зарази с коронавирус, за да не се съобразява повече с ограниченията, казва нейният син.

Два дни преди да почине Хорка написала в социалните мрежи, че се възстановява: "Ще има театър, сауна и концерт".

В деня на смъртта си миналата неделя певицата споделила, че се чувства по-добре и дори се приготвила, за да отиде на разходка. Изведнъж усетила болка в гърба и отишла да си легне. 10 минути по-късно починала.

Въпреки че Хана Хорка не е била ваксинирана, тя не е вярвала в конспирациите, които се разпространяват, категоричен е синът ѝ.

"Нейната философия беше, че е по-добре да се разболее от COVID-19, вместо да се ваксинира, а не, че ще ѝ бъде поставен микрочип или нещо подобно", споделя той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След една възраст, хората започват да изкукуригват
130
7
 
16
 
! Отговори
. преди 2 години
Ето го резултатът от "гениалните" мерки. Да се ограничават хора да посещават места, да се убиват бизнеси. А коментарите показват поне едно - ваксината не спомага за поумняване.
129
8
 
16
 
! Отговори
здрав разум преди 2 години
Боже колко -умна пропаганда и всички ковид ваксъри вият във възторг. За уточнение, ковид ваксиниран и ковид ваксър не са едно и също нещо. Ваксинираният е просто човек направил личен избор касаещ тялото му. Ваксърът е егоцентрик вярваш в собствената си изключителност, който вярва че личните му вярвания са "божие откровение", което може да налага на всички други. Обратно по темата - като човек карал 2 пъти ковида - това не е куршум да те убива внезапно и на място. Жената НЕ е умряла от ковид
128
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А стига лъжи бе имам колеги боледували от ковид вика лежим все едно 100кг има на гърдите ти а тая в дена на смъртта, си се разкарвала ай стига бе
127
2
 
16
 
! Отговори
Скиоро преди 2 години
Миокарден инфаркт, баце. Не е Бай ти Бил. Това няма нищо общо с ковид. Ако направят аутопсия , ще се рабере. Ама надали.
126
4
 
12
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До 134Жената е предприела отчаяна стъпка заради безсмислените и *** сертификати, ограничаващи хората. И СЗО днес призна, че са ненужни, ама фашагите едно си знаят.
125
7
 
6
 
! Отговори
До Скиоро преди 2 години
Какво е друго е станало, бе Скиоро? Бил Гейтс я е облъчил с лазер от луната ли?
124
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите отново са измислили хиляди оправдания в коментарите. Истината е далеч по-проста. А имено, че когато си ***, обикновено е завинги.
123
9
 
16
 
! Отговори
Скиоро преди 2 години
Коментарите са пълни с ваксани зомбита . За 10 минути не се умира от ковид. Друго е станало, но няма да го кажат . Пише ви човек , който в преболедувал ковид и знае как се развива болестта.
122
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето защо ваксинираните са опасни.
121
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът ще свърши, глупаците, не.
120
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
без да се Куронатира за 6 дена нема как да иде на сауна, ишла е ковшега. Жалко че и там фокнярите нема нема па туко неко/я зайде. Жалко за семейството и приятелите им.
119
4
 
6
 
! Отговори
Радо преди 2 години
За да разчисти *** *** е направен вируса.
118
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се и надупкала?
117
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко други жени се заразиха, без да искат и без да са ваксани, и не умряха? Защо *** да пишете такива новини, а 2 месеца никой не попита какво става с Кунчев.
116
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво облекчение, оказва се, че глупостта не е наш патент
115
6
 
3
 
! Отговори
маргинал-майор Жаго преди 2 години
куха лейка, дърва гризе, майно ле
114
8
 
13
 
! Отговори
Грипен преди 2 години
И преди жените са умирали на 57 от грип, особено с придружаващи заболявания. Тук не казаха какви заболявания е имала жената. Ако е била болна от рак, сърце и диабет, действително може грипа да влоши състоянието и, а може и от тези болести да почине и без грип. Писна ми от тия глупости с тоя грип, който сега го наричат корона.
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че неваксиниран може да умре от вируса, но и мъжа й също е можело да умре, нищо че е бил ваксиниран. Освен това как да се изолира като живее с тях. 99% от хората биха си останали със семейството, когато са болни. Как ви изглежда жената да се изнесе като съпругът й е болен, а и синът й?
112
1
 
2
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
До Германецтия са банда неукяни от люлин, воглаве с бойна група списание дъга и останалата ***. и техната не е лесна, да се правиш на клоун по форумите да те не изгони жена ти. прегледай различни ресурси, те правописните им грешки са едни и същи. нали не верваш цела българия да са седели на един чин ;)