Болница отказва да даде досието на починал на близките му, отказва и аутопсия

Сигналът за случая е подаден към Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 яну 2022 07:15 | 21 яну 2022 07:00, Анисия Иванова
258

Болница отказва да издаде медицинското досие на починал пациент на неговите близки. Сигналът е на зрител на Bulgaria ON AIR.

Въпреки многократните заявления до Многопрофилната болница във Враца за получаване на документите, досега опечаленото семейство има само откази. От лечебното заведение отказали да извършат и аутопсия.

68-годишният Димитър е трябвало да бъде хоспитализиран в кардиологичното отделение в болницата във Враца. Ден преди това се оплаква и от задух в гърдите и отива в Спешния център. Изследва се за Ковид-19 и се оказва положителен.

"Беше ни обяснено, че ще постъпи в кардиология и там ще бъде лекуван и за Ковид-19. Впоследствие линейката е откарана в Ковид отделение към болницата и там е лекуван", разказа дъщерята на починалия мъж - Мая Ангелова.

Тя е категорична, че той не е имал никакви характерни симптоми на вируса. На следващия ден жената се чува по телефона с баща си, който я уверил, че се чувства много добре. На третия ден Мая не успява да се свърже с него, тъй като рязко се е влошил и е с кислородна маска. Настанен е в т.нар. интензивна стая и трябвало да се предадат всички негови вещи на близките.

"Връщат му се пижами, потници, бельо, телефон, ключове, пари, дори зъбната му протеза ни е върната", сподели още Мая.

Десет дни по-късно от болницата съобщават за смъртта му. Вече месец Мая настоява да получи всички документи за лечението на баща си, но това не се случва.

"Този саботаж от документи и лъжи от болницата започна от смъртта на баща ми. Имам официален отговор от Медицински надзор, в който това се разрешава. Бяхме лъгани от болницата, че такова нещо не се прави", изтъкна дъщерята.

Медицинският надзор също се задейства по случая, но от болницата твърдят, че не са получавали писмо и от тях. В поредния опит за получаване на медицинските документи, се намесва и полицията, съобщава Bulgaria ON AIR.

И отново беше обяснено, че за тази информация трябва да се подаде заявление - нещо, което вече няколко пъти е направено от близките. Дългоочакваните документи ще бъдат предадени днес на Мая, а по случая се води следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите не са с функцията на Всевишния! Щом имаш сърдечни проблеми значи си уязвим откъм Ковид и донякъде от ваксиниране, макър че практиката го доказа че не е чак толкова опасно. Ковидът протича различно при всеки индивид, влошаването за съжаление става неимоверно бързо!
159
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като чете хронологията на случилото се човек с по-слаби нерви от потърпевшата може да посегне на някой от тия с белите престилки, които няма как да нарека лекари (съвестни и компетентни вероятно има , но са драматично малък дял!). Това не са лекари, а хора, които печелят хляба си от болни хора , има огромна разлика ... и в не малка част от случаите НЕХАЯТ за здравето или оцеляването на тези с нещастната участ да попаднат в ръцете им.
158
28
 
1
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Пандемията ще отмине, когато антиваксерите измрат. Всички до един. Амин.
157
0
 
17
 
! Отговори
До 172 преди 2 години
Въпросите са два колко получават за хоспитализиран болен с ковид 19 и колко за починал от ковид 19
156
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с мой колега се случи същото. Получи инсулт в офиса и веднага извикахме линейка. Стабилизиаха го, той каза, че се чувства добре, но след два дни го записаха с ковид и са му назначили протокола за лечение за ковид, който по-късно други лекари ни информираха, че е противопоказен за инсулти. Човекът умря...За мен това си беше убийство, заради парите, които източват от касата, защото той също нямаше никакви симптоми на вирус
155
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 171 Тази е ясна - всички починали са от болниците. Въпросът е какъв % излизат живи от интензивните? Тази статистика липсва.
154
3
 
25
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Ваксината е отрова и убива, тестването й чак до 2024г.В световен план се извършва геноцид и подчинение с тоталитарен режим. Прогледнете и се обединете срещу беззаконията и престъпленията на века
153
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека някой да даде статистика колко хора в България са починали от ковид в болница и колко извън болница!
152
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксиниран ? 163 Изчакайте още малко :) Истината за ваксините скоро ще лъсне.
151
1
 
32
 
! Отговори
Еее, най-после преди 2 години
До Трак:"Не влизайте в болница - шансовете са ви по голями ако сте си в къщи"+++Най-после започна да се осъзнава масово народа, че не ковида,а болничното лечение го убива.Мой близък на 67 г, неваксиниран, изкара ковид средно тежко - с пневмония, но не тежка.Жив е, здрав е защото не влезе в болница, въпреки настояванията на мед.лица.Прегледи при пулмолог и кардиолог месец след оздравяването показаха, че няма усложнения.Стойте далеч от болници,шанса да оцелеете и оздравеете е много по-голям.
150
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Повчето 165 А ваксатроловете са неваксани :) Направили сме си извода :)
149
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Повчето Това в Бг-Мама ли го прочете? Кой ти каза, че са ваксинирани и кои хора визираш?
148
0
 
35
 
! Отговори
не се чудете преди 2 години
За всеки починал от ковид се дават много пари не само на бялата мафия, но и на правителствата и затова на запад се появи движението KILL the BILL !
147
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ваксините тестват безнаказано с ударно количество токсичност при точно определени партидни номера и сериен номер, кои са смъртоносни за всяка възрастова група. Това
146
23
 
5
 
! Отговори
Повчето преди 2 години
Повечето дето се вихрят с антивакс пропагандата са вакснирани ! Сами си направете извода.
145
0
 
22
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Всички убиват или инвалидизират както в болниците, така и отровните ваксини
144
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не ходете в Ковид отделенията,ако трябва избягайте ,за да живеете.Там ще Ви убият!"===>Както пишат хората влезеш ли веднъж няма как да избягаш - вратите са заключени. Защо толкова хора скачат през прозорците на ковид отделенията, защото вътре екато концлагер - влизане има,излизане няма.
143
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен съм, че подобно отношение ще направи чудеса за доверите на българите в лекарите, болниците, здравната система, и препоръките на "експертите".
142
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лили приемаш, не приемаш лекари няма.
141
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ковид убийци:"В никакъв случай не постъпвайте в Ковид отделение,ако искате да живеете"===>.Тук хватката е друга,хората не постъпват в ковид отделение.Те постъпват за лечение в други отделения,в случая кардиология,но им правят през няколко дена тестове и един да излезе положителен човекът го местят в ковидарника и до там.Започват да "лекуват" ковид с обяснение,че от заболяването си човек можел да не умре,но от ковид ще умре.И накрая връщат на близките труп на човек умрял уж от ковид.Търговийка