В Генуа "Пфайзер" ще проучва страничните ефекти от ваксините

Доброволците ще получават възнаграждението от 171 евро
21 яну 2022 15:40, Анисия Иванова
107
В Генуа "Пфайзер" ще проучва страничните ефекти от ваксините
Снимка: БГНЕС

"Пфайзер“ ще проучва страничните ефекти от ваксините срещу Covid-19, като за целта е избран италианският град Генуа.

Изследователският център в болницата "Сан Мартино" в града е единственото място в Италия, където ще се изследват страничните ефекти от ваксините. Проучването ще се ръководи от професор Джанкарло Икарди – директор на отделението по "Здравна безопасност" към болницата.

Вече са се записали над 160 ваксинирани с първа доза доброволци. Ще има и такива с втора и трета доза. Възнаграждението за тях е от 171 евро, съобщава БНР.

Професор Икарди обясни, че проучването  се състои от активно наблюдение като всеки един от участващите трябва да съобщава за всичко, което забележи като странични ефекти.

Периодично ще се попълват и тестове. Изследването ще продължи две години. Освен Италия, в него от Европа са включени още Германия и Испания. Проектът обхваща общо към 14 000 ваксинирани и 20 изследователски центъра.

Проучването е поръчано от "Пфайзер“ и разрешено от Европейската агенция по лекарствата, то ще се координира от Висшия здравен институт на Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
6
 
! Отговори
do 76 преди 2 години
До Анонимен: Престани да дрънакаш глупости, ами влез във vaers
77
1
 
23
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Лично аз няма да си сложа ковид " ваксина" на нито един производител.Не само на Файзер.А тези имат да дават милиарди обезщетения на починали ,заради други химии от тях от 2010-а г.
76
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 158"Е, що чак сега бе?!"=====>Щото сега без пари,бе. А иначе трябваше да се изтръскат маса пара да плащат на участници в експеримента. То са застраховки живот, то са ангажименти да ги лекуват от страничните ефекти, то са компенсации. И всичко за солидни суми. А така - без пари, чиста кирия и данни от милиарди надупкани.
75
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ завърши огромно проучване на доброволци 45 000 и публикуваха резултатите. 50% получили ваксина, 50% плацебо. И в двете групи, еднакъв брой участници се оплакали от главоболие, мускулни болки и умора. Ха ха ха ха Това са "страшните" ваксини!
74
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...убеждаваха ни денонощно, че са безвредни и мнооого полезни, и тогава се сетиха да изучават страничните им (д)ефекти. Съд нещо за такива???"===> Няма съд за такива. Съд само за хора като Мангъров, които казват истината.
73
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А милиардите "доброволци", изнасилени да участват в експеримента, те какво ще получат от Пфайзер и остальная св олоч?"===>Среден пръст на картинка ще получат.
72
3
 
30
 
! Отговори
До набодените преди 2 години
Как се чувствате, лабораторни мишки?
71
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зомбита, разбрахте ли, че са ви надупчили с препарати, за които дори производителите им не знаят какви странични ефекти ще дадат.
70
2
 
32
 
! Отговори
ахахаха преди 2 години
Но нали красивоумните прогресивисти тука все се пенят, че ваксите били тествани и безопасни, гас пикаеха когато ги наричат "експериментални течности"? А тя каква стана - Пфайзерите почнаха тепърва да тестват течността която вече три пъти са вкарали в телата на доверчивите баламурки.
69
1
 
34
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Парадокс!!!! Тези,които измислят "ваксините",те първа щели да им проучват страничните ефекти хахахаха..Тези са за не за разстрел,а за потапяне живи бавно в някаква киселина.
68
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А не трябваше ли това да го правят преди 2 години? Не е ли редно първо да направиш опити за странични ефекти и после да бодеш милиарди?"===>Може да е редно, но е много по-изгодно вместо да плащаш луди пари на доброволни участници в изпитания, да набучиш безплатно милиарди души и после да анализираш резултатите.За такъв гигантски фашистки експеримент даже Менгеле едва ли е мечтал.
67
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба си след дъжд качулка, те колко милиона вече набодоха, до сега кво спаха или си беше изгодно
66
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Неук: "След 1и 2дозана Файзер имах по 7-8 дена дискомфорт вечер след 8 часа по три,четири часа. Всяка вечер треска,болки в мускулите и костите,отпадналост,гадене. На следващия ден сутринта нищо,здрав,прав,корав. На бустера първия ден бях като сгазен от валяк.Следващите 5 дена като при 1 и 2 доза. Сега ще видя на 4 доза. Боледувах 6 мес, по-късно се ваксинирах, 7 мес след втора доза сложих бустер. Сега 4 мес. след бустера чакам да пукна"++Слагай 4 доза да ускориш процеса,какво ще се мъчиш.
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не трябваше ли това да го правят преди 2 години? Не е ли редно първо да направиш опити за странични ефекти и после да бодеш милиарди?
64
2
 
4
 
! Отговори
Неук преди 2 години
Забравих да кажа, че съм бил над 10 пъти контактен. Заради специфика на работата ми съм бил в малки помещения по 4-6 часа с лица, които в рамките на до 48 часа са се разболели тежко или са дали полжителен тест. Нямам оплаквания, дори една кихавица от срещите си.
63
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не трябва ли да се знае преди да разрешат употребата им?!
62
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали бяха тествани и безопасни бе?!
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До края на годината Европа ще въведе задължителна ваксинация и ще се набодете всичките.+++ Европа ще се набоде на нещо стри букви.
60
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Прокуратурата да изчака 2 години с разследването срещу доц. Мангъров"+++Кла/тикурата няма какво да чака. Да отиде на ютюб канала на мила Цветкова и да гледа пресконференцията от Болзано. Там италиански и немски учени показват с резултати от аутопсии какви са последиците от ваксините. И след като го изгледат господа прокурорите, да подхващат тези, които ваксинираха хората, докато хората не са ги подхванали.
59
2
 
5
 
! Отговори
Неук преди 2 години
След 1. и 2. дозана Файзер имах по 7-8 дена дискомфорт вечер след 8 часа по три - четири часа. Всяка вечер - треска, болки в мускулите и костите, отпадналост, гадене. На следващия ден сутринта нищо, здрав, прав, корав. Вечерта се повтаря. На бустера първия ден бях като сгазен от валяк и сдъвкан едновременно. Следващите 5 дена като при 1. и 2. доза. Сега ще видя на 4 доза. Боледувах, 6 мес, по-късно се ваксинирах, 7 мес след втора доза сложих бустер. Сега 4 мес. след бустера чакам да пукна.