Медици: Притеснително е високият брой заразени деца!

90% от хората се лекуват вкъщи, обясни лекар
Обновена: 22 яну 2022 10:28 | 22 яну 2022 10:20, Петя Славова
170
Медици: Притеснително е високият брой заразени деца!
Снимка: БГНЕС

Напрежението след Нова година е невероятно, чувстваме се като опълченци. Това заяви пред БНТ личният лекар д-р Гергана Николова по повод нарастването на броя на заразени с варианта Омикрон на коронавируса.

Гост по темата беше и вирусологът доц. Любомира Николова-Гломб.

Още по темата

Притеснява ни увеличеният брой положителни проби при децата, допълни тя. По думите й възрастовата група слиза по-надолу, 90% от хората се лекуват вкъщи.

Д-р Николова каза още, че има изразени постковид синдроми - окапва косата, отключването на захарен диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система, много често са усложненията в белия дроб.

След 10-дневна карантина пациентът е преминал острата част, но ние продължаваме да лекуваме последствията, каза Николова.

Любомира Николова-Гломб призова да не се подценява ситуацията. Няма вълна от грип в момента. Тя прогнозира, че в Англия прибързано свалят мерките, но все пак голяма част от населението е ваксинирано, а най-уязвимата част от обществото - възрастните, са ваксинирани над 90%.

"Мерките у нас, ако се спазват, а те не се спазват, мисля, че ще можем да овладеем ситуацията. Не можем да пренебрегваме това, че сутрин се събуждаме с новината, че отново 2 рейса са катастрофирали с жертви на COVID-19", каза Николова-Гломб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 89 "Доказателствата за ползата от ваксините са железни. " Хайде да коментираме това пак след една две години. Не се знае колко човека са пострадали от ваксините и как точно. Нито се знае как ще функционира оттук насетне имунната им система. Да имаш случайно пълната картина? Щото май никой я няма. Починалите с ковод са по-малко, да. Но никой не изнася паралелни данни за починалите от други заболявания по време на масовите имунизации. А това трябва да се види, преди да се говори.
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не друго тая пандемия показа,че здравеопазването в България е тотално деградирало и в голямата си част е съставено от търговци на здраве!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез вируси от таз група толкоз разнообразни свойства проявяват и различни функции да изпълняват с отрицателни последици от въздействието в различните области на човешкия организъм да предизвикват,че не останаха области,органи незасегнати по описание от различните болести назовани от медицинските агенции следящи развитието на състоянията от протичането им с придобити отклонения за болезнено състояние по цялото тяло на човек за лечение,а симптомите предизвикани от нея група все еднакво започващи.
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медици: Притеснително е ниският брой на баламурките готови да се бодат с поредния петнадесети бустер. Че трябва да бъдем децата за да успеем да пласираме нужното количество течности.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е децата повече да се заразяват,те не пазят дистанция и при игра си "плюят" едни на други.Но е факт,че леко го изкарват...Тогава защо наливат пари за ваксини?!Интересно е,дали новите мутации хващат децата,или защото преди не ги тестваха нямаше...(Според мен е второто)
82
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказателствата за ползата от ваксините са железни. Колкото е по-ваксинирана една държава, толкова по-малко починали и по-малко хоспитализирани има. Всичко друго са глупости и спекулации.
81
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огромно количество новини без никакво качество. Бил притеснителен големият брой заразени деца. Кое точно му е притеснителното? Нали това е естествения механизъм на изграждане на имунитет - организмът да се среща с патогени и имунната система да се справя с тях! Така човек расте здрав и силен. Кажете как да се подпомага организма - храни, закаляващи процедури, натурални средства и пр. Но къде ти! Единствено препоръки за химия и стоене вкъщи (пред екран). Да, точно така ще отгледаме здрави деца!
80
0
 
2
 
! Отговори
До 81 преди 2 години
А Вие бяхте ли там? Откъде знаете? Някой *** във ФБ ли го написа?
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямото лапане на пари ПРИКЛЮЧВА,време е да отговаряте за своите действия!
78
2
 
13
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
И още нещо - прогнозата на Мангъров или на който и да е друг по отношение на развитието на който и да е вирус няма кал да е 100% точна, защото това не е точна наука. Но прогнозите му, че всички т.нар "мерки" вкл боцкането няма да свършат работа и всички ще си го минем, се потвърдиха напук на всички "официално одобрени експерти" спазващи партиината линия и игнорирщи отдавна проверени в медицината принципи, че ваксинация по време на епидемия НЕ се прави
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 Пример за човечността на ваксаджиите, които се били загрижили за нас.
76
2
 
12
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Никога не съм вярвал на Мангъров, но вярвам на проверената стара, а не новоизмислена медицина. Вас ви излъгаха, и повярвахте 1. Ваксините пазят от заразяване, предаване, боледуване вкл. смърт 2. Са безопасни 3. Изобщо са ваксини. 4. Не са експеримвнтални. 5. Имунитетът след преболедуване е по-малко надежден от изкуствено създадения такъв
75
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двата рейса не са с хора а с антиваксъри, и не катастрофират а поумняват и развиват вечен естествен имунитет.
74
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 78 Вие, понеже бяхте там, и сте сигурен :) Д-р Зеленко е излекувал над 6 000 души. Дори бай Дончо да не е бил един от тях.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
притеснително-непритеснително , това е положението
72
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 Доц. Мангъров, трроле, е единственият, който се държи адекватно и е последователен в принципите на предковидната медицина. В крайна сметка ще се окаже напълно прав, само че от това няма да има никаква полза, тъй като новите ковидари "управляват пландемията".
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп го легуваха от първия ден, и то с моноклонални антитела, които бяха още в експериментална фаза. Регенерон за 170 000 долара. И доктор ти Зеленко няма нищо общо с всичко това.
70
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъра ви излъга по вкички точки - 1. Децата не боледуват. 2. Преболедувалите имат доживотен имунитет. 3. Вдигайте всички мерки, лекото грипче не е проблем. 4. Лятото 2020 вирусът ще изчезне 5. Ваксините са опасни. 5 лъжи, които костваха живота на 33 000 души българи. И поне още толкова ще има до лятото.
69
3
 
4
 
! Отговори
555 преди 2 години
Хора , преди да вземете съдбоносни решения за вас и вашите близки изгледайте интервюто на световно известния лекар Владимир Зеленко,който излекува Д.Тръмп от ковид19 .Напишете на гугал: "Едно интервю задължително за гледане" Също и изявлението на нобеловия лауреат и вирусолог-Люк Монтание на митинг в Милано против зеления сертификат. Напишете на гугал:"Нобелистът Люк Монтание на протест в Италия."---трети или четвърти сайт. Линкове не давам, защото понякога ги трият.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 Днес 98 ваксани са влезли в болниците.