12 души разпространяват 2/3 от твърденията за опасността от ваксините

Антиваксърите използват агресивни методи, за да убедят другите да не се ваксинират
518
12 души разпространяват 2/3 от твърденията за опасността от ваксините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Две трети от количеството информация за опасностите от ваксините в социалните мрежи се разпространява едва от 12 лидери на онлайн общественото мнение, които имат голям брой абонати и ползватели. Това се посочва в проучване, изготвено от британската неправителствена организация Център за противодействие на цифровата омраза (ЦПЦО-CCDH). Откъси от него публикува британската телевизия Sky News. Според неправителствената организация тези лица живеят предимно в САЩ и твърдят, че са политици или лекари. Организацията не публикува имената им.

За разлика от потребителите, които се описват като нерешителни или съмняващи се относно ползите от ваксинацията, антиваксърите използват агресивни методи, за да убедят другите да не се ваксинират, отбелязва проучването.

Посочва се, че след като компаниите, които управляват социалните мрежи, започнаха да се борят срещу антиваксърската пропаганда, голямо количество материали бяха премахнати.

Въпреки това ЦПЦО-CCDH предупреждава, че част от информацията продължава да циркулира онлайн и противниците на ваксините често се появяват под други имена или на страниците на други потребители, което им позволява да заобикалят забраните за публикуване. Главният изпълнителен директор на ЦПЦО-CCDH Имран Ахмед призова социалните медии по-бързо да премахват информацията, която сее страх сред населението, че ваксинациите правели хората по-уязвими към коронавирусна инфекция, водели до безплодие и увеличавали риска от хоспитализация. "Всички интернет платформи се грижат хората да прекарват възможно най-много време за тях, за да могат да им показват колкото се може повече реклами едновременно. Следователно те не са твърде решителни да предприемат действия", каза той в телевизионно интервю.

По-рано британският вестник The Observer, позовавайки се на източници, съобщи, че британските ведомства, участващи в борбата с тероризма, се опасяват, че противниците на ваксинацията в страната могат да се обърнат към насилствени действия. Отбелязва се, че звеното на Министерството на вътрешните работи за сигурност и борба срещу тероризма, както и отделът за борба с дезинформацията към Министерството на цифровите технологии, културата, медиите и спорта активно наблюдават дейността на антиваксърите на социални мрежи. Според последните разузнавателни данни редица противници на ваксината са започнали да формират „екстремистки групи“, които също насърчават расова или етническа омраза.

В Обединеното кралство от есента на 2021 г. се провежда мащабна кампания за бустер ваксинация. Реваксинирани са 63,9% от населението на кралството над 12 години (36,7 милиона души). И двете дози от ваксината са получили 83,6% от населението на възраст над 12 години (48 милиона пациенти), а първата доза 90,7% (52 милиона жители). /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още по темата: ваксинивреди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е ли измама, като крият истината?!
275
16
 
10
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Е, може ли така? Всеки антиваксър си мисли, че, мислейки критично, сам е стигнал до някакви дълбоки изводи. А то се оказва, че няколко човека му наливат идеи в кухата кратуна. И той лайква и шеърва нататък :)
274
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама трима са, дето им набивам минуса без да ги чета. Соларя е един от тях. Жалки торрлове. Не си струва дискусията с такива. Малко им остана.
273
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата на тези убийци в бели престилки бая ще плащат за греховете на родителите си!
272
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се чудя защо и в Англия мрът като мухи , а то от бустера било .
271
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 337 --- Роденият през Февруари 1965 британски гражданин Дейвид Джон Соренсън е изкарал 4 (четири) години в лондонската психиатрия Бетлем. Диагноза: "параноидна абулия с циклоидни наклонности" и изписан "поради тих характер", регистрира фирма в Кампъни Хауз под номер 13451475, като е избран (се е самоизбрал) за директор на същата. Мисля, че това е достатъчно да осъзнаем АНТИваксърската му "философия". За съжаление, не е само той.
270
10
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До До 290: Ако си критичен бъди такъв и към антиваксърите :) В медицината не се вярва използват се факти. Мисли критично ! Ако Били искаше да те чипира би ли шумно пуснал нещо ? Не, просто ще ти подадат каквото трябва във водата или в храната ... дори и с детските ваксини :) По скоро вярното е обратното ... пускат ви мухи в главата за да не се ваксинирате и да умирате за да оправихте пенс. система , да направите място за другите а и от глуп авите кой има нужда :) Всичко ще бъде роботи ....
269
0
 
1
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Едни не толкова много баби обясняват нощните си прозрения в цукалото. Имат мнение за всичко и всички. Измислянето на глупости и откровени тъпотии не ги притеснява, защото те са над всичко и всички. Просто обикновени аи.диоти.
268
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е проведено в англистан и важи само за там. Нас какво ни бърка?!
267
13
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Не нямам никакви стягания нищо ! Дори след ваксинация вървях 25 километра без никакви проблеми. След третата ваксинация също вървях 12 километрова разходка. Тествах си всички кръвни параметри и съм 6+ за разлика от мои познати които го караха преди месеци и черния им дроб още бушува ! Ваксинирахме се цялото семейство с 5-те ми деца. Всички сме добре живи и здрави а някои приятели са под земята защото не се ваксинираха :( Шанса с ваксина са 9 към 1 по добри това е :)
266
3
 
17
 
! Отговори
До 290 преди 2 години
Аз съм с докторска степен и няма да се ваксинирам!Защо ли, ами по 2 причини.Първо го изкарах и то като лека настинка и второ имам критично мислене и мога да анализирам фактите.От средновековието е известно, че простите хора се манипулират много по-лесно от тези, които използват заложеното им от природата възможност за мислене.Това е и причината българското образование да става на все по-ниско ниво със всяка следваща година.
265
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземат им телефоните. И аз съм свидетел. Интубират хора само с температура, дето са отишли на крака там. Т.е., не са били много зле.
264
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо им взимат телефоните? Официално?
263
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е че им вземат телефоните. С мой приятел не можахме да се чуем даже за последно.
262
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една уфсъ пита. Как сте ваксинираните? Имате ли стягане в гърдите, а леко замайване понякога?Да сте забелязали, че сте разсеяни и правите грешки.? А не се ли появиха други болести? Ама не е от ваксината, не е.
261
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е такава скорошен случай връзват ги да не мърдат и им пускат кислород,взимат им телефоните да не звънят.Добре че се е намерило едно ромче санитар,та е дало телефон да се обади болния,та са го изкарали от отделението и вече се отправя.Който иска да вярва не ми пука,подобни случаи много.И браво на ромчето,дефакто то е спасило болния.
260
0
 
15
 
! Отговори
13войн преди 2 години
Преди малко Соломон каза че ще слага атомни ракети в бг .няма да Умрем с ковид. Ще ни утрепят с бомби си мисля. Дами и господа бъдещи косвени жертви. Честито.
259
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овцете са ясни. И бустерите са ясни. Не може генно променен да обижда човешки същества. Запомни го, ***.
258
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето доклад за смъртността от ваксините, подкрепен само с факти, никакви конспирации. Изводите си правете сами: docdroid[.[net]]/AEdQOK5/covid-report-bg-pdfмахнете []
257
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези 12 човека умело използват факта, че овцeте не искат да си признаят, че са овцe.