Децата с коронавирус са 18 пъти повече от миналата есен

Очаква се сериозен ръст и на възрастните с вируса
186
Децата с коронавирус са 18 пъти повече от миналата есен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основният голям скок на нови случаи е във възрастовата група 10-14 и 15-19 години. Децата направиха 18 пъти рекорд по заболеваемост спрямо миналата есен.  Това заяви математикът Лъчезар Томов пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите му разпространението на COVID-19  минава първо през децата и после при възрастните.

 "Сега очакваме скок и при възрастните - тази или следващата седмица. Причината е, че не знаем реалната цифра на хората, които са ваксинирани. Изглежда, че реалните сертификати са не повече от 70-80 процента, защото процентът болни, които влизат в болница, е висок в сравнение с другите държави. Около 20-23 процента от хората в България наистина са ваксинирани", посочи Томов.

Според него броят на смъртните случаи ще се увеличи. "Досега починалите са близо 33 хиляди. Неофициално тази цифра се умножава по 2 - което означава, че смъртните случаи са над 60 хиляди", каза той.

"Надявам се до две седмици да има спад на заразените до две седмици. За това ще помогне и онлайн обучението. Има ли спад при децата, ще има и спад при възрастните. Петата вълна няма да е много дълга - след март едва ли ще продължи", подчерта Томов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: децакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не знаели колко са ваксинираните, обаче умножават 33000 по 2 - това били реално смъртните случаи ... Правилно са ми казали преди 2 години ... "Чуеш ли за Ковид - обърни се и излез!".
114
5
 
13
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Ауу, много опасен тоя Омикрон, бе. Децата и жената го хванаха и оздравяха точно за три дни. Аз не го хванах, защото бях жертва на оригинала преди година. Сета, какво правим ?Няма хора в болницата. Всички си подсмърчат вкъщи и им минава за три дни. По-лесно се изкарва и от сезонния грип. Ама нари има спуснат план да ваксини. Трябва да плашим.
113
4
 
12
 
! Отговори
------------------ преди 2 години
Мисля че е крайно време да се взимат тоягите и бой на всички.Предлагам да започнем от редактори и директори на т.н. медии.ок?И после нагоре по веригата.
112
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не си осакатявайте децата. корона прощотиите по цял свят се сгромолясват. сащ, великобритания, ирландия, терорът спира стъпка по стъпка. напред с възраждане за да победим фашунгите и тук. и после съд. за бойковците, за кирчовците, за кокорчовците, за всичките крадци на прехода, за всички предатели. напред братя, В Ъ З Р А Ж Д А Н Е
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 142Има вече и такива:) Но все пак, .. и 243256456 може да бъдецифра, *** баси и бройната система:)
110
0
 
8
 
! Отговори
wkabayashi преди 2 години
нормално ве нали има Омикрон дет заразява всички.... няма логика да се сравнява с миналата година
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще Омрем, ама яко ще Омрем и то веднага. Отивам да кОпя парцели в Орландовци за цялото семейство.
108
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съмнявам се, че този е математик. Един математик никога не би сбъркал да каже грешното цифра, вместо число. Второ, един математик не може да пропусне и втората възможност освен фалшивите сертификати, а тя е, че процентът на ваксинираните е реално двойно по-висок. Сега има неправилно включване на живеещите в чужбина, които са половината от българските граждани.
107
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десетки карантинирани класове във всяко училище в нашия град. Болни и карантинирани учители. Липсващ учебен процес. След карантината имат право и на още 10 дена болнични - така че обучението на децата е само на хартия поне месец.
106
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно, че карат безсимптомно. Идват в клас с температура, кашлица, хрема и конюктивит и заразяват наред. Родителите ги разкарват от главата си.Който не вярва - да отиде в произволно училище и да се убеди лично. Работим в клас все едно в Ковид отделение. В една стая 28 ученици - как да са здрави, каква дистанция, какви мерки! Във физкултурния салон се изреждат всеки ден по 12 класа да бягат и пръхтят! Каква дезинфекция ви гони, бе ненормалници!
105
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата по училищата са масово болни. Няма клас с повече от 10 ученици. Миналата година по това време всички бяха онлайн. Сега обаче болните не учат, защото другите са присъствено, после ще има ваканция и така горе-долу 3 седмици ще са бз обучение. От тези, които са в училище, половината също са болни, карат по 3 часа на ден свободни - и учителите са болни.Кое е по-добре според вас - болни без обучение или здрави с онлайн?
104
3
 
12
 
! Отговори
.. преди 2 години
Ама що забравяте да кажете че децата птосто дават положителен тест без никакви симптоми а ? СИгналче до прокуратурата за насаждане на паника нещо
103
1
 
16
 
! Отговори
Е, браво, бе, Томов преди 2 години
Ти направи откритието на годината! Я кажи сега, миналата година по това време тестваха ли децата през ден в училище? Нееее. Как да ги открият миналата година тези положителни за ковид, като те са без симптоми повечето. Голямо сравнение направи! Бравос!
102
2
 
13
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Този да вземе да се спре с прогнозите , вероятно още не е разбрал, че СЗО вече отричат сертификатите и започват да говорят, макар и с половин уста, за неефективност на ваксините. На фона на това, БЛС и прокуратурата, скочиха срещу Мангъров. Твърде прибързано. Любопитно как ще излязат от ситуацията, в която сами се вкараха, след като СЗО започна да променя политиката. Олекнаха здраво с това си поведение и действия
101
0
 
2
 
! Отговори
Похвално преди 2 години
Промяната дойде!
100
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте сега омикрона е слаба работа и короната свършва. Обаче васкините са купени и договори са сключени. Затова бъдете добри и си дайте децата за генна терапия с неясен резултат. Иначе... ще имат хрема.
99
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради правилата, познат ваксинира и двете си деца. Няма не искам. Сега следи календара за бустерите. Като кученца ги действа. Сякаш не са хора с мнение. И пак са онлайн де...
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Томов, реалните сертификати са толкова, колкото са издадени, без броя на фалшивите. А доказано фалшивите сертификати са нищожно малко. Всеки издаден сертификат е реален до доказване на противното. А какво ти изглежда в окултното ти неметрично и некомутативно пространство на твоя мозък е без значение.
97
2
 
9
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Тея, пък с тези в,_аксини стават банални.
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бре бре бре, постоянни атаки срещу децата! Вече няма кромид пропаганда без да се нападат децата! Явно здравите деца са голям трън в очите на глобалистите!