Децата с коронавирус са 18 пъти повече от миналата есен

Очаква се сериозен ръст и на възрастните с вируса
186
Децата с коронавирус са 18 пъти повече от миналата есен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основният голям скок на нови случаи е във възрастовата група 10-14 и 15-19 години. Децата направиха 18 пъти рекорд по заболеваемост спрямо миналата есен.  Това заяви математикът Лъчезар Томов пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите му разпространението на COVID-19  минава първо през децата и после при възрастните.

 "Сега очакваме скок и при възрастните - тази или следващата седмица. Причината е, че не знаем реалната цифра на хората, които са ваксинирани. Изглежда, че реалните сертификати са не повече от 70-80 процента, защото процентът болни, които влизат в болница, е висок в сравнение с другите държави. Около 20-23 процента от хората в България наистина са ваксинирани", посочи Томов.

Според него броят на смъртните случаи ще се увеличи. "Досега починалите са близо 33 хиляди. Неофициално тази цифра се умножава по 2 - което означава, че смъртните случаи са над 60 хиляди", каза той.

"Надявам се до две седмици да има спад на заразените до две седмици. За това ще помогне и онлайн обучението. Има ли спад при децата, ще има и спад при възрастните. Петата вълна няма да е много дълга - след март едва ли ще продължи", подчерта Томов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: децакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата няма как да не направят 18 пъти рекорд поради една проста причина - тази година ги тестват и тях, докато миналата година не. Имам предвид масови профилактични тестове, а не тези на вече постъпили в болница. И тъй като миналата година нямаше детски скрининг, само един Бог знае колко са били носители на вируса. Абе какъв математик си ти бе, едно правдоподобно заключение не можеш да направиш.
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, по-малко са. Изглежда, че са повече защото повече се тестват.
93
4
 
1
 
! Отговори
Мед. лице преди 2 години
Радевввввв! Големи приказки за здравето на хората, а истината е , че доста хора са заразени. Така ли ще посрещнем светлото бъдеще? С хиляди болни?Сбираш почитателите си да ти правят реклама.Реч след реч и болни след болни.
92
1
 
5
 
! Отговори
КовиТ-сезон 5 еп.934 преди 2 години
Най-интересното в бестселъра на всички времена от 5 сезон-децата са 18 пъти повече от сезон 4. Психясалия главен актьор от Лудницата Витанов с предложение за Оскар-Приятно гледане от екипа на Фейзер
91
0
 
3
 
! Отговори
Людмила Ж9ВКОва преди 2 години
България не е добре от векове ! Крайно време е България да се оправи и всички българи да заживеем много добре и истински щастливо !
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички участници в ковид-постановката ги очаква трибунал!
89
2
 
0
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Българкия трябва да спре да бъди ромска, турска, американска и немска ! България трябва да стани типичбно българска или руска ! България трябва да стани силна както никога до сега ! Българяи е перла в короната на христа ! ю
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най вероятно са го прихванали от ваксинирани родители и учители
87
6
 
7
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Мдааа, малката цъфна и тя. След 8 болни вкласа, все още са присъствено!!! Нищо, важното е, че има свободни легла в болниците, нали??? Баси държавата на офцете сме!
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Томов, телешкото ще поскъпва ли още?
85
4
 
7
 
! Отговори
До 102 преди 2 години
... И да носи маска, която ограничава цялата система за снабдяване на организма с кислород, води до трайни малоформации и хронични заболявания, развъжда смъртоносни бактерии и всичко това, за де се предпази от болест с нулева опасност за деца. Вие сте страхотен родител! Най-важното в тоя живот е, да не се вози без билетче човек. Никога и при никакви обстоятелства.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А хер Шваб, кога ще го ваксинират. Защото се носят слухове, че нямал образование. Редно е да седне на чина в 1 клас.
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заразен не означава болен... Вирусът ще заразява нон стоп много хора, но никой от тези с имунитет няма да боледува. Никакви мерки и ваксини не могат да спрат този процес.
82
5
 
7
 
! Отговори
97 преди 2 години
Бъркате нещата,не се подчинява безприкословно! Просто правила,да не се вози в трамвая без билет,да не пуши в класната стая на прозореца и тнт
81
1
 
4
 
! Отговори
99 преди 2 години
Стахотно е там. Самоубийците са повече от жертвите на ковид. Пожелавам го на всеки, който толкова го харесва. Аз обаче съм пас.
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заразяването е процес, който е почти невъзможно да се контролира, но е абсолютно сигурно , че ваксинираните участват активно в него с кафявия си сертификат... Хилядите заразени вероятно са тяхна заслуга.
79
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Скандинавските държави се ваксинираха 85% от децата над 11 годишна възраст. А това са държави с най-добро здравеопазване и грижа за децата. Те никога не биха ги положили на риск. Само малоумтик може да твърди, че да изложиш дете си на инфекцията е безопасно.
78
3
 
9
 
! Отговори
До 93 преди 2 години
Правилно. Дресирай го като раболепно австрийче. Да слуша и да се подчинява безприкословно. Точно от такива съграждани се нуждае моето дете.
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А децата правят 100% имунитет след файзера Жалко! Неграмотни родители - страдащи деца.
76
0
 
4
 
! Отговори
Стара публикация... преди 2 години
По данни на института Роберт Кох, почти две трети от пациентите с коронавирус винтензивните отделения в Германия не са ваксинирани срещу ковид. От почти 9 000пациенти с установен ваксинационен статус 62% са били неваксинирани. Други 10% отболните с коронавирус са непълно имунизирани (възстановени без ваксина или не санапълно ваксинирани). 28% от пациентите с ковид на интензивно лечение са напълноваксинирани или дори са получили бустерна доза... Значи 1/3 ваксинирани едва дишат...