Бургас отчете рекорд на заболели деца

21 деца са настанени за лечение в местната болница
24 яну 2022 14:22, Красимир Ангелов
16
Бургас отчете рекорд на заболели деца
Снимка: БГНЕС

Рекорд на забелили с COVID-19 деца регистрираха в Бургас. Местата в детския ковид сектор в Инфекциозно отделение не достигат и се е наложило да се преместват легла от другите отделения, съобщава БГНЕС.

"От тази сутрин за първи път имаме най-високата бройка на хоспитализирани - 21 деца. Най-малкият пациент е на два месеца, най-голямото дете е на 15- годишна възраст", заяви д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ Бургас.

От днес в УМБАЛ Бургас са разкрити 130 терапевтични легла. В интензивно отделение са заети 50% от леглата.

От днес учениците в Бургаска област минават на ротационна форма на обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво са забелили? За КОВИД ли са приети или за нещо друго и са С Ковид?Много странно написано. Населението на Бургаска област е 420 000, 105 000 деца имат, 21 в болница С ковид, незнайно за какво не звучи много сериозно, 0 са в интензивно. Съответно тази новина отива в коша с другите новини с които се опитват да ни плашат!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Използвате децата за реклама на ваксини. Ще съжалявате сь
8
3
 
6
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Доста хремави деца с температура има по това време! Нормално!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
https://bgonair.bg/a/4-world/189953-mami-li-ni-statistikata-za-koronavirusa
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо пропускате да споменете ,че - "В инфекциозното отделение на болницата в града се намира единственият детски Ковид сектор в областта. " Така ,че тия деца са от областта ,не само от град Бургас . Иначе им пожелавам да оздравят по-бързо децата .
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От край време съществува една болест - грип, и лете и зиме, при някои минава леко, при други - тежко. В училищата винаги е имало грипно болни, подсмърчат в час, кашлят, някои си стоят вкъщи, други ходят на училище. Имаше грипни ваканции, дървени ваканции, допълнителни грипни ваканции. Всички пиеха лекарства, на работа, в училище, докато оздравеят, без да лягат на легло. Беше нормално. Грип, ще мине.
4
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата не боледували. Децата не се заразявали. Децата били безсимптомни. ....и колко още заблуди. Боледуват и разпространяват, и даже тежки случаи в болница влизат. Мангъра да си изяде дипломата!
3
0
 
6
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 2 години
Ах,децата,ах децата, та са нашата цел! Бъдещето на децата ни принадлежи, те ни принадлежат! За вас едно голямо нищо, вие от плебса сте помощници на Историята, т.е.на НАС!
2
6
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
До Анонимен Когато направиш 2 погребения за една седмица и останеш сам/а ще разбереш, че това сега дето си го написал/а са глупости... Нямаш представа какво е и как всичко в живота ти губи смисъл, затова по-добре не се хаби да остроумничиш!
1
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално за края на янури и грипа при децата! От хилядолетия е така, ама някои чак сега откриват тази зависимост.