Д-р Константинов: Сертификатът няма бъдеще

Нищо не пазим с него, смята бившият здравен министър
25 яну 2022 10:30, Ния Христова
63
Д-р Константинов: Сертификатът няма бъдеще
Снимка: БГНЕС
"При сегашната ситуация зеленият сертификат няма бъдеще. С него ние нищо не пазим и не е честно да го твърдим, а упражняваме принуда и правим животът на неваксинираните по-труден", заяви пред Нова тв д-р Стефан Константинов, здравен министър в периода 2010 - 2012 г. 
 
"Когато се появи Омикрон разбрахме, че с и без ваксина се заразяваме. Препоръчвам на възрастните хора да се ваксинират. Няма смисъл от COVID добавките за пенсионери, как директно ги касае тях пандемията? Това беше глупост. Редица бизнеси трябваше да бъдат подпомогнати", коментира д-р Константинов. 
 
И уточни, че ако беше здравен министър нямаше да отмени зеления сертификат, тъй като е обвързан с пътуванията на българи в чужбина.
 
"Ваксините спасяват животи и няма лошо в това хората да бъдат принуждавани. България има фактор, който прави зеленият сертификат безсмислен. Само два пъти са ми го проверявали дали е действителен, а никога не са ми искали личната карта. Принудата за ваксинация е изчерпана", смята той.
 
"Ваксинационният процес ще завърши. Природата може да ни изненада с нова мутация, но тя няма да е опасна, върви се към затихване. Имаме ръст на новите случаи и на хоспитализираните, но хората в реанимация и починалите са по-малко", подчерта медикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
25
 
1
 
! Отговори
мери преди 2 години
Абе ,тоз луд ли е като беше на власт единствено за това приказваше а сега нямало смисълтез не са на себе си аз искам да има съртификат и всеки който се разболее и носи зараза да бъде глобяван за това не сме длъжни да лежим по болници заради анти ваксери дето ръсят зараза навсякъде
30
3
 
41
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
Ние неваксинираните го знаем това още от началото на ковидистерията!Нито мерки нито зелени фалшификати могат да спрат вируса,така че са абсолютно безсмислени!Жалко че ние обеднявахме а доктори,фармамафия,***-пропагандатори станаха милионери за 2 години на наш гръб!
29
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички е ясно, че сертификата е за да принудят хората да се ваксинират. Спомнете си израелският министър, какво обясняваше на колежка.
28
2
 
46
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Дадоха се колосални суме пари за нещо, което неработи.
27
2
 
42
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Като искате да се разделяме на ваксинирани и неваксинирани оставете търговските обекти сами да избират кои клиенти да пуснат. Или едните или другите. Така могат да се разделят и болниците. Няма да си пречим едни на други. Така и изборът къде да отидеш ще стане естествен. Хората като видят, че с ваксина е по-добре, сами ще се ваксинират. Или пък няма и ще избират обекти без. Сега с принуда предизвиквате само гняв. Ваксинираните са завзели всичко и го искат само за себе си. Затова ще има проте
26
2
 
65
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Най-голямото недоносче в борбата с вируса е "зеленият сертификат",защото само притежателите (със или без симптоми) могат свободно да разнасят заразата и то под благословията на мз,а това,според човешките норми е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С всичко е така - ако няма контрол не работи
24
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"няма лошо в това хората да бъдат принуждавани" - манталитетът на малките хора.Да си бяхме останали с комунизмът, ако в принуждението няма нищо лошо.
23
1
 
48
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Съгласен съм ,че зеления сертификат е напълно безполезен.За принудителната ваксинация е сбъркал държавата.Това в България няма как да стане.
22
2
 
3
 
! Отговори
do 15 преди 2 години
До Анонимен: Ами, хайде де, излезте - да ви се посмее цял свят
21
7
 
2
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
До АнонименБързо и явно вирусът мутира и това промена правилата на играта. Няма смисъл да съдим за действия, предприети в период на доминация на друг щам с по-фатални последици. Важно е да се действа според обстановката, която бързо се мени.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПремести се в Австрия!
19
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 16 (SS) Защо? Нали бяха миролюбиви?
18
1
 
47
 
! Отговори
Зел сертификат преди 2 години
Тези които пьтуват в чужбина да се бодьт заради сертификата, имунокомпрометираните лица да си поставят ваксини но защо трябва да се налага на всички останали
17
1
 
59
 
! Отговори
чудна работа преди 2 години
Брех мааааму... Всеки който се превърне от настоящ в бивш министър, и веднага почва да плюе и протестира против т.нар. "зелени сертификати". Всеки, който още не е станал министър, но в бъдеще може да стане, прави същото, тоест не одобрява измислените "сертификати". Всеки обаче когато стане министър и вече е встъпил в длъжност, пламенно започва да защитава "сертификатите", независимо от мнението му до този момент! Що така?
16
6
 
38
 
! Отговори
SS преди 2 години
Сега братушките като пратят 2 ракети и на никой няма да му трябват ни сертификати ни ваксини....ще ни излекуват от простотията....
15
63
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Категорично НЕ сме съгласни с това! Не искаме антиваксъри да ни заразяват, те са опасни и трябва да бъдат дистанцирани от нас, разумните хора, които повярвахме в науката и се ваксинирахме. На протест срещу антиваксърите!
14
33
 
3
 
! Отговори
339 преди 2 години
Март-април ще има едногодишна ваксина.Науката напредва.Поне през последните 70 години българите са били стриктни при ваксинирането.Останалото е политика.
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на кой му се боде с графен!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АреКой по-точно Кунчев : Огнян, Ангел или Христо -акушер-гинеколога от Пловдив?!